بورس۲۴
1402/05/30
15:55
بورس بر سر دوراهی ؛ اگر وارد فاز رونق شویم چه سهم هایی مستعد رشد هستند و چرا؟

بورس ۲۴ : در روند صعودی احتمالی آتی بازار کدام صنایع و نمادها بیشترین پتانسیل را برای رشد قیمت دارند؟ از سقف تاریخی بازار تا کنون بیش از سه سال گذشته و در این مدت شاخص کل با فراز و فرودهایی که تجربه کرده فقط ۶ درصد پایینتر از ارتفاعی که در مرداد ماه سال ۹۹ ثبت کرده بود، فاصله دارد اما ارزش بازار بیش از ۶۰ درصد از صنایع و ۴۶ درصد از نمادها همچنان با سقف سال ۹۹ فاصله زیادی دارند.

بورس بر سر دوراهی ؛ اگر وارد فاز رونق شویم چه سهم هایی مستعد رشد هستند و چرا؟

بورس۲۴ : در روند صعودی احتمالی آتی بازار کدام صنایع و نمادها بیشترین پتانسیل را برای رشد قیمت دارند؟


از سقف تاریخی بازار تا کنون بیش از سه سال گذشته و در این مدت شاخص کل با فراز و فرودهایی که تجربه کرده فقط ۶ درصد پایینتر از ارتفاعی که در مرداد ماه سال ۹۹ ثبت کرده بود، فاصله دارد اما ارزش بازار بیش از ۶۰ درصد از صنایع و ۴۶ درصد از نمادها همچنان با سقف سال ۹۹ فاصله زیادی دارند.


از بین ۴۷ صنعت فعال در بازار فقط بازدهی ۱۷ صنعت طی سه سال اخیر مثبت است که در صدر آن ها صنایع محصولات چوبی با ۱۴۶ درصد، سایر واسطه گری های مالی با ۱۰۳ درصد و خرده فروشی با ۹۴ درصد حضور دارند. اما بازدهی ۲۹ صنعت در این دوره سه ساله منفی است که صنایع پیمانکاری صنعتی با ۷۵ درصد، محصولات چرمی با ۷۳ درصد و وسایل ارتباطی با ۷۲,۶ درصد در راس آن ها قرار دارند.


طی ۳۶ ماه اخیر کمتر از ۴۰۰ نماد بازدهی مثبت کسب کردند و در مقابل حدود ۳۴۵ نماد بازدهی منفی داشتند. در حالی که شاخص کل تنها ۶ درصد نسبت به سقف مرداد ۱۳۹۹ افت کرده اما عمده نمادهایی که در این مدت با کاهش قیمت مواجه شدند یعنی بالغ بر ۳۲۰ نماد بیش از مقداری که شاخص کل ریزش داشته، متحمل افت قیمت شدند.


به طور کلی می توان صنایع و نمادهای بازار را به دو گروه دسته بندی کرد: صنایع و سهم هایی که بالاتر از سقف سال ۹۹ قرار دارند مانند فولاد، فملی، فارس، شبندر.


و صنایع و سهم هایی که با سقف ۹۹ دارای فاصله زیادی هستند مانند نمادهای خودرویی، بانکی، حمل و نقل و قند و شکر.


بررسی دقیقتر بازدهی سه ساله نمادها نشان می دهد که لپارس با ۷۹ درصد، قثابت با ۷۹ درصد، ثشاهد با حدود ۷۹ درصد، خصدرا با حدود ۷۷ درصد، بزاگرس با ۷۶ درصد، فاراک با ۷۵ درصد، تبرک با کمتر از ۷۵ درصد، جهرم، انرژی و دتولید هر یک با ۷۴ درصد، اپرداز، وملی و داراب هر یک با ۷۳ درصد، انرژی۱، انرژی۲ و دزهراوی با ۷۲ درصد، گشان، شپترو، چکاپا و غنوش هر یک با ۷۱ درصد، کاما، وپسا، دی، کیسون و مادیرا هر یک با ۷۰ درصد متحمل بیشترین افت قیمت شده اند و بیشترین فاصله را با سقف قیمتی مرداد ۹۹ دارند.


در مقابل نمادهای فجوش، غناب، کباده، خلیبل، جوین، قاروم، چنوپا، وسالت، فبستم، رفاه، کورز، وآتوس، ودانا، شتهران، پشاهن، قیستو، خبنیان، خفولا، باران، بتک، سپرمی، خعمرا، نبروج، سپیدار، شستان و شاروم در بالاترین فاصله مثبت نسبت به سقف تاریخی سال ۹۹ قرار دارند.


در روند صعودی اخیر بازار که از ماه های پایانی سال ۱۴۰۱ آغاز شد و تا میانه اردیبهشت ماه به طول انجامید در سهام دلاری، سیمانی ها، کاشی و سرامیکی ها و دارویی ها شاهد بیشترین رشد قیمت بودیم. به نظر می رسد اگر بازار یک بار دیگر روند صعودی در پیش گیرد سهامی که با سف سال ۹۹ بیشترین فاصله را دارند مانند حمل و نقلی ها، قندی ها و خودرویی ها از عمده ترین پتانسیل برای رشد قیمت برخوردارند.


بورس
بورس بورسبورسبورس
انتهای خبر

0
0