به گزارش همفکران، شاخص کل بورس تهران در هجدهمین روز از دی ماه ۱۴۰۱ بیش از ۳۷ هزار گام رو به بالا برداشت و خود را به سطح ۱ میلیون و ۶۳۵ هزار واحد رساند. این شاخص بورسی استارت امروز را قوی زد تا بتواند در همان نیمه اول با قدرت مرز حساس ۱.۶ میلیونی را پشت سر بگذارد و همین هم شد و در نیمه دوم با حفظ تعادل به نوسانات ریز و مثبت بسنده کرد تا برای عبور از مقاومت ۱.۶۵۰ بتواند نفسی تازه کند.
شاخص هموزن نیز پا به پای شاخص کل حرکت کرد و تحت تاثیر موج قوی و مثبت حاکم بر بازار با رشد بیش از ۱۰ هزار واحدی امروز را به پایان رساند.
فولاد، کگل و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. شستا بیشترین تقاضا را داشت و از همان ابتدا تا پایان خریدارانش را در سقف قیمتی در صف خرید نگه داشت. کگل رشد ۵ درصدی قیمت همراه شد و فولاد حوالی بازه مثبت ۲ درصدی از حرکت بازایستاد. شپدیس، حکشتی و خساپا بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. شپدیس پس از یکهفته توقف به دلیل برگزاری مجمع، امروز به گردونه معاملات بازگشت و افت ۱.۷ درصدی قیمت را رقم زد. حکشتی و خساپا کاهش بالغ بر ۲ درصدی قیمت را تجربه کردند.
در پایان بازار امروز شاخص فرابورس تحت تاثیر افزایش قیمت نمادهای آریا و بپاس و زاگرس، ۴۹۰ واحد دیگر بر ارتفاعش افزود و به ۲۰ هزار و ۷۵۷ واحد رسید. خدیزل و گدنا نمادهایی بودند که بیشترین اثر منفی را بر این شاخص داشتند و مانع از رشد بیشتر آن شدند.
بر اساس اعلام کانال آوای آگاه امروز حقیقی ها حدود ۶۵۲میلیارد تومان پول وارد بازار کردند. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس حدود ۷۵ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۶۶ میلیارد دلار رسید.
ترین های معاملات بورس
خودرویی ها، بانکی ها و فلزات اساسی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، بانک و هلدینگ میزبان بیشترین حجم معاملات بودند. امروز نمادهای شستا، خودرو و خساپا نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.
ورود و خروج پول حقیقی
امروز صنعت کانی های فلزی بیشترین نقدینگی را از سوی حقیقی ها جذب کردند و صدرنشین شدند. در مقابل خودرویی ها بیشترین نقدینگی های خرد را از دست دادند. نمادهای وپاسار و شتران بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند و نمادهای خودرو و خساپا بیش از همه در حمایت حقوقیها بودند.
همانطور که انتظار می رفت امروز بازار دل را به دریا زد و خیلی آرام و با حوصله از مرز ۱.۶ میلیونی گذشت و آن را پشت سر گذاشت. صحبت های شب گذشته وزیر اقتصاد همگان را به این نتیجه رساند که دلار فرزینی ماندگاری زیادی ندارد، چرا که معایب تثبیت ارز بیشتر از مزایای مقطعی آن است و در میان مدت و بلندمدت نتیجه ای در بر ندارد. به همین ترتیب امروز خریداران دلاری ها به میدان آمدند پرقدرت عمل کردند. البته امروز هم دلاری ها را هم خوب خریدند و هم ریالی هایی نظیر بانکی ها را و فقط در این میان خودروسازان بودند که با فروشندگان دست و پنجه نرم کردند. نیاز به اصلاح پس از یک دوره رشد ممتد در خودرویی ها از مهمترین دلایل قرمزپوش شدن آنها بود. البته نزدیک شدن شاخص به مقاومت ۱۶۵۰ هم میتواند دلیل دیگری برای عرضه های امروز باشد.
تداوم ورود نقدینگی های خرد به بازار، ماندگاری حجم و ارزش معاملات در سطوح بالا و همچنین تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ هزار تومان فعلا نوید این را می دهد که روند رو به رشد بازار ادامه دارد.
امروز خودروسازان تک گروه سرخ پوش بازار بودند که تقریبا تمام نمادهایش با افت قیمتی مواجه شدند. ایرانخودرو با سنگر گرفتن در مرز صفر معاملاتی در محدوده ۳۴۲ تومان درجا زد. خساپا با افت ۲ درصدی قیمت تا ۲۶۶ تومان به عقب رفت. خزامیا ۳- خورد و ۱۵۷۹ تومان شد. خاور، خنصیر و خشرق از معدود نمادهای پرتقاضای این صنعت بودند که با صف خرید به کارشان پایان دادند. ختور و خمحور هم در مقابل جز پرعرضه ترین های قطعاتی ها بودند. ورنا نیز در مدار منفی بست و ۷۳۵ تومان شد. خگستر که انتظار می رود هدف بعدیش بالاتر از ۶۰۰ تومان باشد امروز به ۴۶۶ تومان رسید.
در میان فلزی ها ذوب، کویر، فخوز، فسرب، فباهنر، کاما و اپال موفق شدند که تا سقف قیمت مجاز روزانه پیشروی کنند و خریداران را به صف بنشانند. فملی در محدوده صفر تابلو درجا زد و سبزپوش در قیمت ۷۴۰ تومان بست. فولاد با رشد ۲ درصدی به ۶۰۱ تومان رسید. کگل از موثر ترین نمادهای مثبت بر شاخص بود که با پیشروی تا ۸۰۷ تومان ۵ درصد افزایش قیمتی را رقم زد.
فراکابی ها یکپارچه صف خرید تشکیل دادند و در سقف قیمتی تاختند. کالا امروز ۲۱۱۹ تومان شد و فرابورس به ۱۲۲۰ تومان رسید.
پالایشی ها نیز با رشد قیمتی همراه بودند. شتران ۳+ خورد و ۳۸۵ تومان شد. شبندر و شپنا تا در مدار مثبت ۲ درصدی متوقف شدند و به ترتیب به ۹۶۰ تومان و ۷۷۰ تومان رسیدند.
در غذایی ها رشد قیمتی خوبی رقم خورد. غپاک با گزارش عالی ۶ ماهه تلفیقی و شناسایی سود سنگین با صف خرید همراه شد و به نظر می رسد هدف ۱۲۰۰ الی ۱۴۰۰ را در نظر دارد. غمینو به محدوده ۸۰۰ تومان برگشت زد و شنیده می شود در گزارش ۹ ماهه سود ۱۱۰ تومانی محقق شده که در این صورت سهم می تواند به سود شایعه شده ۱۷۰ تومانی دست یابد و تارگت ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ تومانی پیش رویش باشد.
زراعتی ها نیز مورد توجه خریداران بودند و تلیسه، زشگزا، زقیام و سپید خوش درخشیدند.
دارویی ها نیز روز خوبی را پشت سر گذاشتند و تداوم روند صعودی را در این گروه شاهد بودیم. دلقما که در آذر ماه جهش فروش داشت به سمت ۲۸۰ تومان در حرکت است. داوه که هم سود شرکت اصلی و هم زیرمجموعه اش با جهش همراه شده، تا صف خرید پیش رفت و به نظر می رسد هدف قیمتی ۹۲۰ تومان الی ۹۶۰ تومان را در سر دارد. دسانکو افزایش نرخ خوبی در تولید داروهای سرطانی دریافت و از طرف دیگر چند قلم داروی جدید به سبد تولیداتش اضافه شده. این سهم که سعی دارد بخشی از اصلاح خود را جبران کند به سمت سطوح ۶۸۰ تومانی در حرکت است و در صورت شکسته شدن این سد قیمتی تا ۷۶۰ تومان رشد خواهد کرد.
شستا توانست به خوبی از مرز ۱۰۰ تومانی بگذرد و به سمت قیمت های ۱۱۰ تومان روانه شود. شستا در حال جبران عقب ماندگی خود از بازار بوده و با اقبال خوبی همراه شده است. این غول بورسی وضعیت بنیادی مناسبی داشته و ارزش ان ای وی بالا و توان شناسایی سود فروش سرمایه گذاری ها از مهمترین دلایل این اقبال است.
مخابراتی ها، سیمانی ها، انبوهسازی ها، کاغذی ها و کانیهای غیر فلزی از دیگر صنایع پرتقاضای بازار بودند.
نمادهای مشکوک
در بازه ۷ و ۳۰ روزه نمادهای اپال و امید بیشترین حجم مشکوک را داشتند.
بیشترین و کمترین بازدهی روزانه
بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدمها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را وصندوق با ۴.۳۷ درصد، تکنو با ۴.۲۶ درصد و نمرینو با ۳.۷۷ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام ولغدر با ۲.۶ درصد، قثابت با ۲.۴۲ درصد و دابور با ۲.۳۸ درصد افت خورد.
در لحظه تنظیم این گزارش
نرخ دلار آزاد به نسبت روز گذشته تغییر محسوسی نداشت و اکنون نیز در محدوده ۴۱ هزار تومان در حال معامله است.
سکه طرح جدید با رشد ۱.۱۸ درصدی، به ۲۱ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان رسید.
انس طلا هنوز معامله نشده و در محدوده ۱۸۶۶ دلار باقی مانده است.