به گزارش همفکران ، شاخص کل بورس تهران در ۲۷امین روز از دیماه ۱۴۰۰، با افت ۴۲۰۰ واحدی معادل ۰.۳۳ درصد تا سطح ۱ میلیون و ۳۰۶ هزار واحد عقب نشینی کرد. این شاخص بورسی طی یک ساعت ابتدایی موفق شد ۴ هزار واحد پیشروی کند اما در ادامه به موجب فزونی عرضه ها، علاوه بر اینکه کل این مسیر یک ساعته را رو به عقب برگشت، تا انتهای بازار نیز به این روند نزولی ادامه داد و در نهایت بعد از بالغ بر ۴ هزار واحد افت، رضایت به توقف داد.
شاخص هموزن هم همین شرایط را داشت و با یک حرکت رفت و برگشتی از عرش به فرش آمد، به طوری که رشد ۱۵۰۰ واحدی این شاخص در نهایت به افت ۱۴۰۰ واحدی ختم شد.
خودرو، پارسان و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. در این میان تنها خودرو بود که چندین بار طی امروز صف خرید را تجربه کرد. نماد مذکور و پارسان در نهایت با رشد بیش از ۲ درصدی امروز را به پایان بردند. شبندر اما در مرز صفر معاملاتی بست. فملی، وبملت و فولاد بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. وبملت در واپسین لحظات به صف فروش رسید اما دو نماد دیگر محدوده صفر معاملاتی را دودستی چسبیدند و بدون تغییر قیمت خاصی به نسبت روز قبل، به خط آخر رسیدند.
شاخص فرابورس تحت تاثیر رشد قیمت نمادهای غصینو، فرابورس و شگویا ۳ واحد رشد کرد و در عدد ۱۷ هزار و ۸۷۵ کار خود را به پایان رساند. کگهر تنها نمادی بود که بیشترین اثر منفی بر این شاخص داشت و مانع رشد بالاتر آن شد.
بر اساس اعلام کانال آوای آگاه در بازار امروز ۲۷۳ میلیارد تومان خروج پول از سوی سهامداران خرد صورت گرفت. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس ۶۵ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۳۸ میلیارد دلار کاهش یافت.
خبرهای موثر
برنامه مکتوب دولت برای حذف ارز ترجیحی تقدیم مجلس شد
زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق: دولت برنامه اجرایی حذف ارز ترجیحی و شیوه جبران تاثیرات آن در معیشت مردم را به کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تقدیم کرد.
این برنامه در کمیسیون تلفیق و در کارگروه مشترکی با دولت بررسی خواهد شد و این کمیسیون نظر نهایی خود را درباره اجرای آن و در راستای تقویت معیشت مردم در صورت حذف این ارز اعلام خواهد کرد.
اولویت اصلی مجلس کمک به دولت برای تقویت معیشت مردم است و چنانچه در بررسی برنامه مکتوب دولت به این جمع بندی برسیم که دولت قدرت توامان برای حذف ارز ترجیحی و حمایت دقیق و اطمینان بخش از معیشت مردم را دارد، به قوه مجریه برای اجرای آن کمک خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه:در فاز اجرایی قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین هستیم
تفاهمنامه ۲۵ ساله میان ایران و چین در راستای ارتقای روابط بین دو کشور است که نیازمند هماهنگیهای گوناگون در حوزه قضایی و پارلمانی بود.
در ۵ ماه گذشته وزارتخانههای مختلف دولت بر آغاز توافقات اجرایی تمرکز کردند که آغاز این فرآیند در سفر اخیر وزیر خارجه اعلام شد.
ایران آمادگی گشایش سفارت خود را در عربستان دارد
سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط تهران-ریاض گفت: تمرکز بر آغاز فعالیت نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده است و دیپلماتهای ما ویزا گرفتند که این امکان سنجی انجام شود.
همانطور که آقای رئیسی اشاره کردند ایران آمادگی گشایش سفارت خود را در عربستان دارد و بستگی به طرف سعودی دارد. تمام تمهیدات را خواهیم اندیشید که این مسیر به سمت اجرایی شدن برود.
سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات در مسیر درستی قرار دارد، بن بست لاینحلی نداریم و تصمیمات خاص سیاسی باید اتخاذ شود که این تصمیات نیاز به اتخاذ در پایتخت کشورها است.
عدم رسیدن به توافق برای هیچ طرفی جذابیت ندارد.
پنج فرمان رئیسجمهور به نظام بانک
به بدهکاران بدحساب میدان ندهید؛ اسامی آنها را منتشر کنید و دستشان را قطع کنید. در تسهیلات خرد به مردم به جای وثیقه و ضامن، اعتبارسنجی کنید.
سریعا واحدهای تملک شده تولیدی را یا راه اندازی کنید یا واگذار. سود مازاد دریافتی از نرخ اعلامی بانک مرکزی را پس بدهید.
حداکثر تا پایان سال کارگروهی به منظور بازنگری در نظامات و مقررات بانکی توسط بانک مرکزی تشکیل و اعلام نتیجه کند.
از سرگیری مذاکرات وین در سطح سیاسی از عصر امروز
دور هشتم مذاکرات وین که به مدت دو روز در سطح سیاسی متوقف شده بود با بازگشت روسای هیاتهای مذاکره کننده ایران و سه کشور اروپایی عصر روز دوشنبه به وقت محلی ازسرگرفته میشود.
ترین های معاملات بورس
خودرویی ها، شیمیایی ها و فلزات اساسی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، بانک و سرمایه گذاری به ترتیب میزبان بیشترین حجم معاملات بودند. امروز نیز نمادهای خودرو، خساپا و وبملت نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.
ورود و خروج پول حقیقی
امروز هم همچون روز گذشته شاهد سرازیر شدن پول های خرد به سوی صندوق های قابل معامله بودیم و این صندوق ها بازهم صدر نشین جذب نقدینگی حقیقی در بازار امروز شدند. در مقابل بیشترین خروج نقدینگی های خرد از فلزات اساسی ها و بانک ها بود. در بین نمادها نیز صندوق کارا بیشترین ورود پول حقیقی را داشت و خودرو و فملی بیش از همه در حمایت حقوقیها بودند.
بازار بورس تهران امروز را با لیدری خودرویی ها، متعادل و مثبت آغاز کرد. به طوری که در همان دقایق ابتدایی ایران خودرو از مرز ۲۰۰ تومان گذشت و به صف خرید رسید.
این موج تقاضا علاوه بر عمده نمادهای خودرویی، در کلیت بازار نیز به چشم میخورد. به طوری که پالایشی ها نظیر شپنا، شتران و شبندر تا ۳+ بالا آمدند و حتی شبریز به یک قدمی صف خرید رسید. در بانکی ها هم شرایط مطلوب بود.وتجارت و وبصادر با رشد ۳ درصدی به قیمت ۱۹۰ تومان و ۱۹۶ تومان رسیدند.
البته ناگفته نماند که با خبری که دیشب مبنی بر، افزایش نرخ گاز سوخت و عدم تعیین سقف برای آن، منتشر شد انتظار می رفت گروه های تحت تاثیر این موضوع نظیر پتروشیمی ها و فولادی ها آغازی پر عرضه داشته باشند ولی خب طبق انتظار ها پیش نرفت و این صنایع نیز همسو با جو مثبت حاکم بر بازار روندی مثبت را به نمایش گذاشتند.
اما پس از گذشت نیم ساعت از شروع معاملات، کمی قدرت خریداران افت کرد و سر و کله فروشندگان پیدا شد. خودوریی ها، به ویژه ایران خودرو، نهایت تلاششان را در جهت مثبت نگه داشتن بازار کردند اما هرچه پیش می رفتیم شدت عرضه ها بیشتر می شد.
در حال گذر از یکساعت ابتدایی بازار بودیم که گزارش نه ماهه ذوب فرارسید و آتش این گزارش علاوه بر صنعت فلزات اساسی، دامن گیر کل بازار شد. کوچک و بزرگ یکی پس از دیگری سرخ پوش شدند به سرعت به محدوده های منفی نزول کردند.
در پایان بازار امروز علیرغم اینکه برخی از بزرگان و شاخص سازان کمر صاف کردند و خود را کمی جمع و جور کردند، اما کوچکتر ها هر لحظه بیشتر و بیشتر در باتلاق فروشندگان فرو رفتند و حتی برخی از آنها در کف قیمتی به خط آخر رسیدند.
در مجموع انگار که این بازار گوش به زنگ اخبار بد ، یه لنگه پا ایستاده و به هنگام اخبار خوب گوشی برای شنیدن ندارد!!! البته این شدت عکس العمل به اخبار منفی، عمدتا ناشی از بی اعتمادی و فرسایشی شدن روند نزولی و خستگی سهامداران است.
ن مادهای مشکوک
در بازه ۷ روزه نمادهای کمنگنز، دقاضی و تپولا و در بازه ۳۰ روزه نمادهای کمنگنز، تپولا و خفناور بیشترین حجم مشکوک را داشتند.
کمنگنز طی یکماه گذشته روند معاملتی مطلوبی داشته به طوری که در این شرایط بازار توانسته طی یکماه اخیر بیش از ۱۲ درصدی بازدهی را برای سهامدارانش رقم بزند. البته طی چندروز گذشته نقش خریداران در کمنگنز پررنگ تر از قبل بوده و این نماد برای دومین روز متوالی با صف خرید آمد و با صف خرید رفت. گفتنی است که طی امروز حدود ۱۶ میلیون برگه سهم در این نماد جا به جا شد که به نسبت چند ماه اخیر رقم قابل توجهی برای آن محسوب می شود.
بیشترین و کمترین بازدهی روزانه
بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدمها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را پدرخش با ۳.۵۳ درصد، سپ با ۳.۳۲ درصد و قشهد با ۲.۰۶ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام وسخراج با ۴.۹۸ درصد، سیلام با ۴.۹۷ درصد و وسصفا با ۴.۹۴ درصد افت خورد.
در لحظه تنظیم این گزارش
دلار به نسبت روز قبل کاهش ۲۷۰ تومانی داشت و هم اکنون هر دلار در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۵۵۰ تومان در حال معامله است.
سکه طرح جدید ۰.۳۶ درصد کاهش داشت و به ۱۲ میلیون و ۱۰۸ هزار تومان رسید.
انس طلا ۰.۱۷ افزایش ارزش داشت و به محدوده ۱۸۲۱ دلار رسید.