در بررسی گروهها و صنایع مختلف بورسی تا کنون، به نظر صنعت سیمان بهترین گروه بازار باشد و اکثریت شرکتهای این صنعت عملکرد بهتری از سال گذشته ثبت کرده اند. در بین شرکتهایی که گزارش انتهای تابستان خود را منتشر کردهاند نیز تنها ۲ شرکت زیانده در ۱۴۰۳ وجود دارند و تنها یک شرکت با P/E منفی را در این صنعت شاهد هستیم. با حذف قیمتگذاری دستوری و کوتاهشدن دست شورای رقابت از این صنعت که باعث حذف رانت و دلالی در این صنعت شده است، شاهد یک روند پایدار رو به رشد در این صنعت هستیم.
در این مطلب قصد داریم شرکتهای حاضر در این صنعت را بررسی کنیم، ولی قبل از شروع به ۲ نکته اشاره میکنیم:
۱- شرکتهای سرمایه گذاری صنعت سیمان از مقایسه حذف شده اند و فقط شرکتهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفته اند. به همین دلیل سفارس، سغدیر، سیدکو، سیتا در مقایسهها حضور ندارند.
۲- برخی شرکتها مانند سپاها سال مالی منتهی به انتهای شهریور ۱۴۰۳ دارند و در واقع باید گزارش سالانه ارائه کنند، به همین دلیل گزارش انتهای شهریور خود را در کدال منتشر نکرده اند و از این رو عملکرد تابستان آنها در دسترس نیست.
مقایسه تابستان و بهار ۱۴۰۳
اکثریت شرکتهای حاضر در گروه سیمان در تابستان عملکرد بهتری را نسبت به بهار به جا گذاشتهاند و شاهد رشد سود خالص این نمادها در تابستان بودیم. نمادهای "سجام"، "سخاش"، "سباقر"، "ساربیل"، "ستران"، "سخزر"، "سصفها" و "سابیک" رشد بیش از ۵۰ درصدی در تابستان بودهاند.
"سخواف" در ادامه زیانسازی خود در تابستان هم زیان ساخت. در فصل بهار شاهد زیان ۴.۱ میلیاردی در شرکت بودیم که به ۴.۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. "سکارون" و "سدور" هم از سوددهی به زیان دهی رسیده اند. "سبهان"، "سکرما" و "سخوز" نیز عملکرد بسیار ضعیفی را در تابستان نسبت به بهار ثبت کردهاند.
مقایسه تابستان ۱۴۰۳ و تابستان ۱۴۰۲
"سهرمز" که در تابستان از بهار ضعیفتر عمل کرده بود اما؛ در این تابستان نسبت به سال گذشته بسیار بهتر عمل کرده است. در "سبهان"، "سباقر"، "سجام"، "سخاش" و "ساربیل" نیز شاهد رشدهای بیش از ۹۰ درصد سود خالص هستیم. البته باید ذکر کرد که در برخی از این رشدها سودهای غیرعملیاتی نهفته است و چندان قابل اتکا و اعتنا نیست. در ادامه و در بررسی گزارشهای نیمه اول سال با جزئیات بیشتر به آن اشاره میکنیم.
"سخواف" در این جدول نیز در انتهای جدول حضور دارد. "سدور"، "سکارون" و "سخوز" نیز کارنامه غیر قابل دفاعی را از خود ثبت کردند.
مقایسه نیمه اول سال ۱۴۰۳ با نیمه اول سال ۱۴۰۲
"سباقر" در این مقایسه نیز در صدر قرار دارد و با توجه به ۲ جدول قبل مشخص است که در سال ۱۴۰۳، "سباقر" عملکرد درخشانی را از خود به جا گذاشته است. در چند مدت اخیر صحبتهایی نیز مبنی بر انتقال این نماد از بازار پایه به فرابورس میشود که عملکرد شرکت دلیل این امر را به وضوح مشخص میکند. "سجام" ، "سهرمز"، "سخاش"، "سصوفی"، "ساروم"و "ساربیل" نیز همگی رشدهای بیش از ۵۰ درصد را ثبت کرده اند. "سصوفی" در چند سال اخیر همواره عملکرد خوبی را از خود به جا گذاشته است.
"سخواف" همچنان در قعر و "سدور" و "سکارون" نیز به دنبال آن قرار گرفته اند. "سنیر" و "سخوز" هم عملکرد چندان جالبی نداشتند.
جدول P/E ttm صنعت
جمع بندی
۱- همان طور که مشاهده میکنید، "سخواف" به نظر ضعیفترین عملکرد را در گروه دارد و تنها شرکت با P/E منفی صنعت است و در بهار و تابستان هم شاهد افت عملکرد آن هستیم و بهبودی در آن مشاهده نمیشود.
۲- "سکارون" و "سدور" هم عملکرد خوبی ندارند و در انتهای جدول هستند.
۳- "سبهان" با اینکه هم از P/E خوبی برخوردار است و هم در ۶ ماهه کارنامه خوبی ثبت کرده است، اما عملکرد تابستان شرکت چندان جالب نبوده است و افت عملکرد فاحشی نسبت به بهار دارد.
۴- "سباقر" به نظر بهترین سهم گروه است. عملکرد بسیار درخشانی را در این سیمان باقران شاهد هستیم.
۵- "سپاها" در این سالها همواره جزو بهترینهای صنعت و حتی بازار بوده است، ولی سال مالی شرکت منتهی به ۳۱ شهریور است و از انجا اکنون باید گزارش سالانه خود را منتشر کند، هنوز اطلاعاتی از تابستان شرکت در دست نیست، چرا که هنوز گزارش سالانه منتشر نشده است.
۶- "سخاش" و "سارو" هم عملکرد بسیار خوبی از خود به جا گذاشته اند و اوضاع بر وفق مردا آنها است.
۷- "سفانو" ، "سکرما" و "ستران" با اینکه P/E پایینی دارند، ولی عملکرد ۶ ماهه آنها چندان جالب نیست.
۸- به طور کلی این صنعت از بهترین صنعتهای بازار است و تعداد شرکتهای با عملکرد مثبت در ان از بقیه بازار بسیار بیشتر است.
پایان مطلب
کارشناس و تحلیل گر بازار سرمایه: فرید عباسی
برچسب ها : صنعت سیمان قیمت گذاری دستوری قیمت گذاری دستوری سیمان بورس نیوز