به گزارش آوای آگاه؛ در هفته چهارم آبان ماه، میانگین ارزش معاملات خرد پس از دو هفته متوالی روند افزایشی با کاهش ۱۰درصدی مواجه شد و به ۳.۹ همت رسید. شاخص کل که در هفته قبل بیش از ۴درصد صعود کرده بود، طی هفته جاری ۸ دهم درصد از ارتفاع خود را از دست داد. شاخص هموزن اما نیم درصد رشد کرد. البته این افزایش نسبت به صعود ۵.۸درصدی هفته قبل ناچیز بود.
طی هفته جاری شاهد بازار نسبتا متعادلی بودیم؛ به طوری که نیمی از صنایع و نمادها افت قیمت داشتند و نیم دیگر با بازدهی مثبت همراه بودند. صنایع منسوجات با ۸.۵درصد، سایر واسطهگریهای مالی با ۷.۲درصد و انبوهسازی با ۴.۹درصد صدرنشین کسب بازدهی مثبت شدند. در بین نمادها سیلام، کایزد، افرا، حآسا، داوه و وتعاون بیشترین رشد قیمت را تجربه کردند.
صنایع پیمانکاری صنعتی، محصولات چوبی و مخابرات هر یک با ۳.۱درصد عمدهترین کاهش ارزش بازار را متحمل شدند. نمادهای تکشا، واعتبار، شستان، رفاه، ولصنم و خچرخش نیز عمدهترین کاهش بها را داشتند.
شنبه؛ ترمز رشد چند روزه بازار کشیده شد
شروع بازار متعادل بود، اما در ادامه فشار عرضهها زیاد شد. در انتها شاخص کل افت ۱۶۰۰ واحدی را ثبت کرد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۴هزار واحد نشست. ارزش معاملات خرد ۳.۹ همت شد و جریان نقدینگی بازار به مبلغ ۱۹۰ میلیارد تومان از سمت حقیقیها به حقوقیها تغییر کرد. ونیروح و ومعادن صدرنشین خریدهای حقیقی شدند. حقوقیها عمدتا خساپا و شپنا خریداری کردند.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: کاربران سامانههای معاملاتی بورس اوراق بهادار از این پس میتوانند قدرت خرید حساب کاربری خود را با هر مبلغی که مدنظر دارند، بدون محدودیت در درگاههای آنلاین بانکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری به بانک افزایش دهند.
دلار در محدوده ۵۱۲۵۰ تا ۵۱۵۵۰ تومان معامله شد.
یکشنبه؛ تثبیت نرخ دلار در میانه کانال ۵۱هزار تومان
بازار امروز فشار عرضههای بیشتری را شاهد بود. شاخص کل با کاهش اندک ۸۵۰ واحدی به محدوده ۲ میلیون و ۵۳هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد ۳.۸ همت شد و تراز پول خرد بازار ۱.۵ میلیارد تومان مثبت بود. حقیقیها بیش از همه نیروح و غمایه خریداری کردند. صدرنشین حمایتهای حقوقی نمادهای کترام و فولاد بودند.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامات قابل توجهی از سوی دولت و مجلس برای حمایت از بازار سرمایه در نظر گرفته شده است. بورس کالا به دلیل رویکرد کاملا شفاف، علمی و تخصصی، بستر بسیار مناسبی برای مولدسازی داراییهای دولت است.
مالک رحمتی، رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: آگهی مولدسازی ۲۶ ملک و آپارتمان با کاربری مسکونی، تجاری و اداری انتظامی به عنوان اولین سری از عرضه املاک مازاد دولت از سوی سازمان خصوصیسازی به استناد آییننامه اجرایی مولدسازی داراییها و مصوبه هیئت عالی مولدسازی به شمار میرود.
بهای دلار در محدوده ۵۱۲۵۰ تا ۵۱۵۰۰ دست به دست شد.
دوشنبه؛ ورود پول خرد اندک به بورس
طی روز جاری، خریداران نسبت به فروشندهها برتری یافتند. عمده نمادها در مدار مثبت قرار گرفتند. در نهایت شاخص کل با ۲۳۰۰ واحد افزایش به ارتفاع ۲ میلیون و ۵۵هزار واحد رسید. حقیقیها ۱۸ میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار کردند. ارزش معاملات خرد به حدود ۴.۱ همت رسید. اهرم و وتجارت در راس خریدهای حقیقی از حقوقی قرار گرفتند و ونوین و خساپا با بیشترین حمایت از سوی حقوقیها همراه شدند.
برخی از شرکتهای پتروشیمی مانند خراسان و شیراز درباره نرخ خوراک شهریورماه شفافسازی کردند.
معاون ارزی بانک مرکزی گفت: میزان تخصیص ارز از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان ماه به حدود ۵۲ میلیارد دلار و تامین ارز با رشد ۳درصدی به ۴۲ میلیارد دلار رسید. از این رقم سهم وزارت صمت ۲۶.۶ میلیارد دلار، وزارت جهاد کشاورزی ۱۰.۴ میلیارد دلار و سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲.۷ میلیارد دلار بوده است. در حوزه ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی، حدود ۱۲ میلیارد دلار، ارز نیمایی ۲۰ میلیارد دلار و در حوزه ارز اشخاص حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز تامین شده است.
نرخ دلار آزاد در حدود ۵۱۳۰۰ تومان باقی ماند.
سهشنبه؛ منابع بلوکه شده ایران در عراق در مراحل نهایی قرار گرفت
بازار روند متعادل و منفی داشت و فقط برخی از تک سهمها با اقبال همراه بودند. در نهایت شاخص کل با از دست دادن حدود ۱۰هزار واحد از ارتفاع خود به محدوده ۲ میلیون و ۴۶هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد به ۴ همت رسید. جریان نقدینگی بازار به نفع حقوقیها و با جابجایی ۳۳۸ میلیارد تومان همراه بود. حفاری و فزر صدرنشین خریدهای حقیقی بودند. حقوقیها عمدتا وبملت و شستا خریدند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: مجلس در لایحه برنامه هفتم توسعه، دولت را مکلف به ایجاد تنوع در سبد سوختی کشور کرده و بحث افزایش قیمت بنزین مطرح نیست.
جعفر قادری، عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: مجلس هیچ مجوزی را مبنی بر عرضه پتروشیمیها خارج از بورس کالا صادر نکرده و تنها به منظور جلوگیری از خام فروشی، تکمیل زنجیره محصولات پتروشیمی و تشویق تولیدکنندگان مواد اولیه به سمت بخشهای تکمیلی مصوباتی را در نظر گرفت.
حمید حسینی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: طی هفتههای گذشته، مذاکراتی درخصوص دسترسی ایران به منابع بلوکه شده در عراق انجام شده که خوشبختانه در مراحل پایانی قرار دارد و هماهنگیهای لازم بین دو کشور همچنان در جریان است.
دلار آزاد لب مرز ۵۱هزار تومان دنبال شد.
چهارشنبه؛ اولین خبرها از بودجه ۱۴۰۳
شاهد ادامه روند منفی در بازار بودیم. شاخص کل با افت ۷۲۰۰ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۳۸هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد به ۳،۷ همت کاهش یافت و مالکیت بازار به مبلغ ۱۳۱ میلیارد تومان از حقیقی به حقوقی تغییر کرد. حقیقیها عمدتا حفاری و فزر خریدند. صدرنشین حمایت حقوقیها ونوین و وبملت بودند.
بهادری جهرمی، سخنگوی دولت گفت: جلسه امروز دولت مختص به ادامه بررسی بودجه ۱۴۰۳ بود و با سرعت دولت در برگزاری جلسات فوقالعاده، تقریبا امروز دور اول بررسی متون پیشنهادی به پایان رسید.
بهای دلار تا ۵۰۹۵۰ تومان کاهش یافت.