همفکران
1400/10/13
18:00
گزارش بازار / بر سر دوراهی

شاخص کل بورس تهران در سیزدهمین روز از دی ماه ۱۴۰۰، با افت ۳ هزار واحدی معادل ۰.۲۲ درصد تا سطح ۱ میلیون و ۳۷۶ هزار واحدی عقب نشینی کرد. این شاخص بورسی در ابتدا مثبت و صعودی آغاز بکار کرد، به طوری که یکساعت ابتدایی با هزار واحد پیشروی به ۱۳۸۰ هزار واحد رسید. اما...

به گزارش همفکران ، شاخص کل بورس تهران در سیزدهمین روز از دی ماه ۱۴۰۰، با افت ۳ هزار واحدی معادل ۰.۲۲ درصد تا سطح ۱ میلیون و ۳۷۶ هزار واحدی عقب نشینی کرد. این شاخص بورسی در ابتدا مثبت و صعودی آغاز بکار کرد، به طوری که یکساعت ابتدایی با هزار واحد پیشروی به ۱۳۸۰ هزار واحد رسید. اما پس از آن به موجب فزونی عرضه ها قدم به قدم به عقب بازگشت و در نهایت در مدار منفی از حرکت با ایستاد.


علیرغم اینکه این روز ها به نظر می رسد خریداران به سوی کوچکترها کوچ کرده اند، اما شاخص هم‌وزن هم نتوانست امروز را مثبت به پایان برساند و با افت محدود ۲۷۸ واحدی به خط آخر رسید.


برکت، شبندر و کگل بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. تنها برکت بود که توانست با صف خرید به خط آخر برسد و دو نماد دیگر در محدوده صفر تابلو و بدون تغییر قیمت پایانی امروز را به پایان بردند. نوری، فملی و تاپیکو بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. نوری پر عرضه تر بود و افت ۲ درصدی قیمت را تجربه کرد ولی دو نماد دیگر بدون تغییر بودند و سنگر صفر تابلو را دو دستی چسبیدند.


فرابورس هم سرخ پوش شد و با بیشترین تاثیر پذیری منفی از غصینو و زاگرس و آریا، ۶۵ واحد افت کرد و به ۱۸ هزار ۵۹۵ واحد رسید. در مقابل حآفرین و بپاس بیش از همه اثر مثبت باقی گذاشتند.


بر اساس اعلام کانال آوای آگاه در بازار امروز ۲۲۱ میلیارد تومان خروج پول از سوی حقیقی های بازار صورت گرفت. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس ۶۸ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۵۳ میلیارد دلار رسید.



ترین های معاملات بورس

خودرویی ها، فلزات اساسی ها و شیمیایی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، سرمایه گذاری و محصولات شیمیایی به ترتیب میزبان بیشترین حجم معاملات بودند. امروز هم نمادهای شسینا، خودرو و خپارس نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.



ورود و خروج پول حقیقی



امروز هم صندوق های قابل معامله با اختلاف زیاد، پذیرای بیشترین نقدینگی از سوی حقیقی های بازار بودند. در مقابل بیشترین خروج نقدینگی های خرد از دو صنعت فلزات اساسی و غذایی ها بود. در بین نمادها نیز وگردش بیشترین ورود پول حقیقی را داشت و فملی و سمگا بیش از همه در حمایت حقوقی‌ها بودند.



بازار این روزها یه حدی بی رمق و بی هیجان شده، که هسته معاملات نیز امروز خواب ماند و با تاخیر ۱۱ دقیقه ای کارش را شروع کرد...


در ابتدای معاملات شاهد روندی تعادلی و گرایشات مثبت در کلیت بازار بودیم. اما با گذشت یکساعت از آغاز، مجددا فروشندگان به میدان آمدند و خریداران پا پس کشیدند. به این ترتیب افزایش نسبی عرضه ها و به دنبال آن عقب گرد شاخص ها و افت قیمت ها رقم خورد.


خودرویی ها امروز خوب ظاهر شدند و نیم ساعت ابتدایی جز پرتقاضاترین صنایع بودند. خساپا امروز تا محدوده های بالاتر از مثبت ۳ درصد هم پیشروی کرد اما در نهایت بدون تغییر محسوسی به نسبت روز قبل در قیمت ۱۶۵ تومان به خط پایان رسید. خودرو باز هم پرچمدار بیشترین حجم معاملات در این گروه بود که در دقایق پایانی به محدوده های ۲- درصد رسید. خزامیا هم از تقاضای خوبی برخوردار بود و توانست رشد ۱ درصدی قیمت. پایانی را رقم بزند.


در صنعت فلزات اساسی شاهد افت و یا رشد قیمتی خاصی نبودیم و تقریبا عمده نماد ها تلاش کردند تا مرز صفر تابلو را حفظ کنند و بدون تغییر به استقبال روز آینده بروند. در آخر معاملات روز جاری فملی به ۷۳۰ تومان و فولاد به ۱۰۵۱ تومان رسید.


در صنعت دارو خریدارانی به چشم می خوردند. برکت امروز را در سقف قیمتی روزانه با خریداران نشسته در صف به پایان رساند. دلر، دتوزیع و داوه از جمله نماد های پرطرفدار امروز بودند که با با رشد بالغ بر ۲ درصدی قیمت همراه شدند.


بانکی ها نیز امروز برای دقایقی سوار بر موج تقاضا شدند، به طوری که وتجارت و وبملت تا محدوده ۱.۵+ و وبصادر تا حوالی ۲.۵+ پیشروی کردند. اما این ها هم در برابر فروشندگان تاب نیاوردند. وبملت تا صفر تابلو پایین آمد و در همان محدوده تا لحظه آخر ایستادگی کرد. ولی دو نماد دیگر افت بیش از ۲ درصد را تجربه کردند.


در این مقطع بازار بیشتر چشم به بررسی بودجه در مجلس دارد و از طرفی مذاکرات وین را نیز دنبال می نماید. هرچند وضعیت بنیادی همچنان از ارزندگی بسیاری از نمادها حکایت دارد اما ابهامات پیش رو خریداران را محتاط نموده است.




ن مادهای مشکوک

در بازه ۷ و ۳۰ روزه نماد های قجام، خبنیان، فن آوا و شسینا بیشترین حجم مشکوک را داشتند.


علیرغم افزایش تقاضا در قندی ها طی روزهای اخیر، قجام در این میان بیش از دو ماه است که در جدال با فروشندگان در کف قیمتی روزانه معاملاتش دنبال می شود. این نماد امروز تلاش هایی در جهت جمع کردن صف فروش و رنج مثبت کشیدن انجام داد اما نتیجه ای نداشت و تنها توانست تکانی به حجم معاملاتش بدهد. امروز در قجام بیش از ۲۱ میلیون برگه سهم جا به جا شد که برای این نماد حجم قابل توجهی در چندماه اخیر محسوب می شود.


بیشترین و کمترین بازدهی روزانه

بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدم‌ها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را قهکمت با ۴.۱۷ درصد، قشهد با ۴.۰۵ درصد و قلرست با ۳.۹ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام وسخراج با ۴.۹۸ درصد، وسخراش با ۴.۹۷ درصد و وسرضوی با ۴.۹۷ درصد افت خورد.


در لحظه تنظیم این گزارش

دلار به نسبت روز گذشته حدود ۸۰ تومان کاهش داشت و هم اکنون هر دلار در بازار آزاد به قیمت ۲۹ هزار و ۳۶۰ تومان در حال معامله است.


سکه طرح جدید ۰.۰۵ درصد نسبت به روز قبل کاهش داشت و به ۱۳ میلیون و ۸۹ هزار تومان رسید.


انس طلا ۰.۳۲ کاهش ارزش داشت و به محدوده ۱۸۲۴ دلار رسید.


انتهای خبر

0
0