آوای آگاه
1402/09/15
14:36
وقایع‌نگاری از بازار طی هفته دوم آذرماه/ چرخش بازار بر مدار تجدید ارزیابی دارایی‌ها

طی هفته‌ای که گذشت، میانگین ارزش معاملات خرد بازار برای سومین هفته پیاپی به روند افزایشی خود ادامه داد و با رشد قابل توجه ۶۴درصدی نسبت به هفته نخست آذرماه به بالاتر از ۷.۴هزار میلیارد تومان رسید. شاخص‌ها نیز برای دومین هفته پی‌درپی صعودی شدند، اما قدت افزایش آن‌ها نسبت به هفته قبل بیشتر بود.

به گزارش آوای آگاه؛ طی هفته‌ای که گذشت، میانگین ارزش معاملات خرد بازار برای سومین هفته پیاپی به روند افزایشی خود ادامه داد و با رشد قابل توجه ۶۴درصدی نسبت به هفته نخست آذرماه به بالاتر از ۷.۴هزار میلیارد تومان رسید. شاخص‌ها نیز برای دومین هفته پی‌درپی صعودی شدند، اما قدت افزایش آن‌ها نسبت به هفته قبل بیشتر بود. شاخص کل با ۵.۴درصد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۷۱هزار واحد به کار خود خاتمه داد و شاخص هم‌وزن ۳.۷درصد بالا رفت و به سطح ۷۴۷هزار واحد دست یافت.


در هفته دوم آذرماه، عمده صنایع و نمادها با افزایش ارزش همراه بودند. بیش از ۸۵درصد از صنایع و ۷۵درصد از نمادها بازدهی مثبت را تجربه کردند.


صنایع محصولات چرمی با ۲۲.۱درصد، حمل‌ونقل و انبارداری با ۱۱.۹درصد و فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه با ۱۰.۱درصد صدرنشین کسب بازدهی مثبت در بین کل صنایع بازار شدند، اما ۶ صنعت با افت ارزش بازار مواجه بودند که سایر واسطه‌گری‌های مالی با ۷.۶درصد، فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی با ۴.۴درصد و محصولات چوبی با ۲.۷درصد در راس آنها قرار گرفتند.


صنایع

طی هفته جاری، سه چهارم از نمادها سبزپوش بودند. کمرجان، زماهان، ثشرق، وملی، ثمسکن، غگز و کرومیت بیشترین بازدهی مثبت را به سهامداران خود هدیه دادند. از ۲۵درصد نمادهایی که متحمل بازدهی منفی شدند، بیشترین افت قیمت کمتر از ۱۵درصد بود و به نماد غالبر تعلق داشت. نمادهای ویسا، ولپارس، سدبیر، وآتوس، تاتمس و سدشت نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم تا هفتم عمده‌ترین کاهش بها قرار گرفتند.


بازدهی

شنبه؛ قدرت‌نمایی خریداران


نخستین روز معاملاتی هفته جاری با برتری تقاضا و ظهور قدرت در سمت خرید آغاز شد و تا پایان، شاخص کل با رشد بیش از ۲۷هزار واحدی تا ارتفاع ۲ میلیون و ۸۷هزار واحد پیشروی کرد. ارزش معاملات خرد به ۶.۴ همت رسید و حقیقی‌ها ۱۸۲ میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار کردند. وبصادر و فصباح صدرنشین ورود پول از سوی سهامداران خرد بودند و حقوقی‌ها عمدتا از وسالت و ذوب حمایت کردند.


بحث تجدید ارزیابی شرکت‌ها از همیشه داغ‌تر شد.


دلار در میانه کانال ۵۰هزار تومان معامله شد.


یکشنبه؛ ورود قابل توجه پول خرد به بازار پس از مدت‌ها


شروع بازار امروز منفی بود، اما در ادامه برخی از بزرگان بازار مانند اخابر، وبصادر و فولاد با اقبال همراه شدند و جو عمومی بازار را نیز تحت تاثیر خود قرار دادند. در انتها شاخص کل بیش از ۳۳هزار واحد رشد را ثبت کرد و به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۲۱هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد با رشد قابل توجهی به ۸.۳ همت رسید و ۶۲۰ میلیارد تومان از سوی حقیقی‌ها جذب بازار شد. اخابر و فولاد در صدر خریدهای حقیقی قرار داشتند و حقوقی‌ها بیش از همه ونوین و خساپا خریداری کردند.


وزیر صمت در نامه‌ای به وزیر اقتصاد، توقف اجرای اخذ ۲درصد مالیات علی‌الحساب صادرات مواد و محصولات معدنی را خواستار شد و در این نامه، اجرای این ابلاغیه را موجب ایجاد اخلال در روند صادرات و بازگشت ارز حاصل از آن به کشور دانست.


بهای دلار همچنان در محدوده ۵۰۵۰۰ تومان باقی ماند.


دوشنبه؛ رکوردشکنی ارزش معاملات خرد چند ماهه


امروز تقاضا کمتر از روزهای قبل بود، اما برتری همچنان با نمادهای سبزپوش است. در پایان، شاخص کل با رشد ۴۴هزار واحدی تا ارتفاع ۲ میلیون و ۱۶۵هزار واحد رشد کرد و به کار خود خاتمه داد. ارزش معاملات خرد به ۸.۶ همت افزایش یافت و ۴۶۰ میلیارد تومان پول خرد وارد بازار شد. فولاد و فصباح صدرنشین ورود پول از سوی سهامداران خرد بودند. حقوقی‌ها عمدتا از وسالت و وحافظ حمایت کردند.


نرخ دلار آزاد با کم‌ترین نوسان در میانه کانال ۵۰هزار تومان حفظ شد.


سه‌شنبه؛ دومینوی خودرویی‌ها به کل بازار ضربه زد


بازار شروع متعادلی داشت، اما در ادامه به صنعت خودرو توجهی ویژه شد و این امر در شرایط کلی بازار نیز تسری یافت. در پایان، شاخص کل با رشد بیش از ۱۱هزار واحدی تا ارتفاع ۲ میلیون و ۱۷۶هزار واحد بالا رفت. ارزش معاملات خرد با کاهش نسبی در مقایسه با روز گذشته به ۸.۲ همت رسید. ۱۹۲ میلیارد تومان پول خرد جذب بازار شد. زاگرس و اهرم از سوی حقیقی‌ها و وسالت و فولاد از طرف حقوقی‌ها صدرنشینان خرید شدند.


محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای ‌عالی بورس درباره آخرین جزئیات و اقدامات صورت گرفته از سوی مجلس در زمینه کاهش دوره تجدید ارزیابی دارایی‌ها از پنج سال به سه سال برای بهره‌مندی از معافیت مالیاتی گفت: این موضوع قرار است به عنوان پیشنهاد در بودجه ۱۴۰۳ مطرح شود.


رئیس جمهور برخی از ویژگی‌های بودجه ۱۴۰۳ را برشمرد و گفت: در این بودجه علاوه بر نگاه واقعی و انطباق با برنامه هفتم، گام‌هایی در جهت رفع ناترازی‌ها برداشته شده است؛ ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی در بانک‌ها، ناترازی در انرژی که با بودجه‌های سنواتی مبتنی بر برنامه قابل حل شدن است. اصلاح ساختار بودجه و انضباط مالی در دستور کار دولت بوده و در این برنامه نیز به آن توجه شده است. تشکیل حساب واحد خزانه که در انضباط مالی بسیار موثر است و دولتی‌ها همت کردند که تشکیل این حساب عملیاتی شود. کاهش وابستگی به نفت که همواره مورد تاکید بوده است و در بودجه ۱۴۰۳، ۹ واحد درصد کاهش وابستگی را شاهد هستیم و باید تلاش بیشتر انجام‌گیرد.


وزیر اقتصاد گفت: اقدامات خوبی در کنترل نقدینگی و کاهش ناترازی بانک‌ها صورت گرفته که منجر به کاهش تورم شده و امیدواریم تا پایان سال همین ثبات قیمت‌ها را داشته باشیم.


بهای دلار با اندکی افت به محدوده ۵۰۳۰۰ تومان رسید.


چهارشنبه؛ تشدید عرضه‌ها در پایانی‌ترین روز هفته


در آخرین روز معاملاتی هفته جاری شاهد بازاری متعادل با برتری فروشنده‌ها بودیم. عمده توجه خریداران به نمادهای پالایشی و برخی از تک سهم‌های کوچک بازار معطوف بود. شاخص کل با افت ۵۴۰۰ واحدی به محدوده ۲ میلیون و ۱۷۱هزار واحد عقب نشست. ارزش معاملات خرد به ۵.۸ همت افت کرد و تغییر مالکیت بازار به مبلغ ۴۲۶ میلیارد تومان و به سمت حقوقی‌ها بود. وسپهر و تایرا در راس خریدهای حقیقی از حقوقی قرار گرفتند و صدرنشین خریدهای حقوقی نمادهای وسالت و شستا بودند.


امیرمهدی صبائی، سخنگوی سازمان بورس در توییتی نوشت: ضمن تبریک روز حسابدار، برای بهره‌مندی «هلدینگ‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری» از مزایای معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی طبقه سرمایه‌گذاری بلندمدت، اصلاح مفاد استاندارد حسابداری شماره ۱۵، طی نامه‌ای از وزیر محترم اقتصاد درخواست شد.


نرخ دلار به روند اندک کاهشی خود ادامه داد و به حدود ۵۰۲۸۰ تومان رسید.


انتهای خبر

0
0