به گزارش همفکران ، شاخص کل بورس تهران در ۲۶امین روز از دیماه ۱۴۰۰، با افت ۱۱.۷ هزار واحدی معادل ۰.۸۸ درصد تا سطح ۱ میلیون و ۳۱۰ هزار واحد عقب نشینی کرد. این شاخص بورسی که هر روز در حال از دست دادن حمایت ها میباشد، امروز را هم برمدار نزولی سپری کرد و یک قدم دیگر به مرز ۱.۳ میلیونی نزدیکتر شد. شاخص هموزن هم همسو با جو منفی حاکم بر کلیت بازار، افت ۳۷۰۰ واحدی را رقم زد.
پارس، شبریز و فارس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند. هیچ کدام به صف خرید نرسیدند اما شبریز از تقاضا بیشتری برخوردار بود و در لحظه آخر به محدوده ۳.۳+ رسید. شپدیس، فملی و پارسان بیشترین تلاش را در جهت سرخ پوشی شاخص کردند. در این میان تنها شپدیس بود که نیمی از روز را در صف فروش به سر برد و در نهایت افت حداکثری قیمت را تجربه کرد و به یک قدمی ۱۵ هزار تومان رسید. دو نماد دیگر سرخ پوش بسته شدند اما در واپسین لحظات خود را به صفر تابلو رساندند.
شاخص کل فرابورس تحت تاثیر افت قیمت نمادهای بپاس، فرابورس و زاگرس ۱۱۸ واحد افت کرد و در عدد ۱۷هزار و ۸۷۱ کار خود را به پایان رساند. توسن، بساما و قاسم نیز نمادهایی بودند که بیشترین اثر مثبت را بر شاخص ثبت کرده و مانع افت بیشتر این متغیر شدند.
بر اساس اعلام کانال آوای آگاه در بازار امروز ۳۹۰ میلیارد تومان خروج پول از سوی سهامداران خرد صورت گرفت. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس ۶۶ میلیون میلیارد ریال شد و ارزش دلاری بازار نیز به ۲۴۷ میلیارد دلار کاهش یافت.
ترین های معاملات بورس
شیمیایی ها، خودرویی ها و فلزات اساسی ها سه گروه با بیشترین ارزش معاملات و سه صنعت خودرو، سرمایه گذاری و بانک به ترتیب میزبان بیشترین حجم معاملات بودند. امروز نیز نمادهای خودرو، خگستر و خساپا نیز بیش از دیگر نمادها خرید و فروش شدند.
ورود و خروج پول حقیقی
نقدینگی تازه نفسی که به بازار نیامد هیچ، بلکه بخشی از پول های در گردش هم به سوی صندوق های قابل معامله سرازیر شد و این صندوق ها صدر نشین جذب پول حقیقی در بازار امروز شدند. در مقابل بیشترین خروج نقدینگی های خرد از شیمیایی ها و فلزات اساسی ها بود. در بین نمادها نیز تاصیکو بیشترین ورود پول حقیقی را داشت و سمگا و بپاس بیش از همه در حمایت حقوقیها بودند.
بازار امروز در ادامه تحولات منفی روز گذشته شروع به کار کرد و در اکثر سهم های بزرگ و گروه های تاثیرگذار همچون گروه خودرویی ها، که به نظر میرسید باید از بابت موضوع مذاکرات تاثیر مثبت بگیرند، روندی نزولی را پیش گرفت.
امروز ایران خودرو به کم تر از ۱۹۰ تومان هم رسید و بعداز آن با حمایت و خریدهای رو به بالا در انتهای بازار، توانست به محدوده ۲۰۰ تومان برگردد. در معاملات امروز حمایت ها از خودرویی ها خوب بود به طوری که ایران خودرو ۱.۶ دهم درصد مثبت شد و قیمت پایانی آن روی صفر تابلو بسته شد.
در گروه فلزات اساسی فملی با خرید ۶۰ درصدی از سوی حقیقی ها همره شد و در انتهای بازار در قیمت ۷۱۰ تومان در محدوده ۰.۴- متوقف شد. کالسیمینی که به ۱۶۲۷ تومان رسیده، با احتساب موجودی هایی که دارد به نظر گزینه خوب و میان مدتی برای سرمایه گذاری محسوب می شود. به ویژه اینکه صحبت ها در خصوص توافقات نیز جدی تر دنبال می شود.
در گروه کانی های فلزی گل گهر ۱.۴- خورد و در قیمت ۲۱۸۲ تومان به خط پایان رسید. امروز هلدینگ خلیج فارس به مدار معاملات بازگشت و قیمت پایانی آن با رشد ۰.۱ درصدی همراه شد.
عمده نمادهای پالایشی تحت تاثیر جو منفی حاکم بر بازار تا محدوده منفی ۴ درصد هم پایین آمدند اما در یکساعت پایانی با خرید های رو به بالا در شبریز، تقاضا در آنها بهبود یافت. شپنا و شتران خود را به صفر تابلو رساندند و شبریز در مدار مثبت ۳.۳ درصدی در قیمت ۳۳۶۶ تومان امروز را به پایان برد.
بعد از اینکه قیمت اوره به کمتر از ۷۰۰ دلار رسید، روند معاملات برای پتروشیمی پردیس و بقیه پتروشیمی های اوراه ای منفی شد. پتروشیمی کرمانشاه در همان ابتدای بازار به صف فروش رسید، خراسان علیرغم گزارش ۹ ماهه خوبی که منتشر کرد امروز ۴- خورد و در مجموع شرکت های اوراه ای وضعیت خوبی نداشتند.
بازار در بلاتکلیفی کامل قرار گرفته و عدم و جود نقدینگی ارزش معاملات پایین همچنان بر این موضوع دامن میزند.
این روزها بازار منتظر رسیدن گزارش های دوره ای شرکتها میباشد، نه برای اینکه بهانه ای برای رشد پیدا کند بلکه به جهت اینکه کمی از شکل گرفتن کف های جدید اطمینان یابد. امیدوار هستیم این اتفاق صورت گیرد و گزارشهای شرکتها نیز بر ناامیدی بازار در مقطع فعلی نیافزاید.
ن مادهای مشکوک
در بازه ۷ روزه نمادهای تپولا، خفناور و لخانه و در بازه ۳۰ روزه نمادهای تپولا، پسهند و خفناور بیشترین حجم مشکوک را داشتند.
پسهند دوروزی است که با اقبال خریداران همراه شده، امروز را در سقف قیمتی با صف خرید به پایان برد و به قیمت ۳۱۵۰ تومان رسید. طی امروز بیش از ۵ میلیون برگه سهم در این نماد جا به جا شد که بیشترین حجم در چندماه اخیر محسوب می شود.
بیشترین و کمترین بازدهی روزانه
بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدمها و بر اساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی را کمنگنز با ۴.۳۵ درصد، پدرخش با ۳.۵۸ درصد و خنصیر با ۳.۱۳ درصد به دست آوردند. بدترین عملکرد روزانه هم به نام وسخراج با ۹.۹۶ درصد، سیلام با ۷.۹۸ درصد و وسصفا با ۴.۹۴ درصد افت خورد.
در لحظه تنظیم این گزارش
دلار به نسبت روز قبل افزایش ۲۰ تومانی داشت و هم اکنون هر دلار در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۸۲۰ تومان در حال معامله است.
سکه طرح جدید ۰.۴ درصد کاهش داشت و به ۱۲ میلیون و ۱۷۷ هزار تومان رسید.
انس طلا هنوز معامله نشده و در محدوده ۱۸۱۸ دلار باقی مانده است.