فارس نیوز
1400/11/02
15:28
پالایشی‌ها بازار سرمایه را سبزپوش کردند/ رشد ۱۰۷ درصدی ارزش صف‌های خرید در بورس

اولین روز کاری بهمن ماه برای بازار سرمایه با رشد همراه بود و این مساله در صورتی که ادامه داشته باشد، می‌تواند بازار را به روند متعادل خود بازگرداند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افت شاخص کل در دی ماه و مخصوصا هفته آخر این ماه، سهامداران را متقاعد به خروج از بازار سرمایه کرده است. اما روند بازار در روز چهارشنبه و رشد بیش از ۳ هزار واحدی آن برخی از معادلات در بورس را برهم زد و جریان خروج پول نیز در آخرین روز کاری دی ماه، با افت مواجه شد.


در هفته گذشته، سبزترین گروه بازار نمادهای پالایشی بودند که تحت تاثیر رشد قیمت جهانی نفت، قیمت آن‌ها نیز رشد کرد. بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه روند نزولی بورس مطابق انتطاری بوده که در میان سهامداران و معامله گران شکل گرفته است. در این بین عواملی چون بی اعتمادی موجود در بازار، تحقق نیافتن شعارهای دولت در خصوص بورس، نامشخص بودن رویکرد بودجه نسبت به بازار سرمایه و... از جمله عواملی هستند که بازار سرمایه را با کاهش ارزش مواجه کرده اند.


در صورتی که از این عوامل داخلی بگذریم، ابهام در نتیجه مذاکرات وین، تغییر قیمت کامودیتی‌ها و نوسان نرخ ارز از جمله دلایل افت بازار بوده و شدت گرفتن نزول بازار نشانه‌ای از انتظارات بازار نسبت به آینده تحریم ها و مذاکرات برجامی است.


درهفته گذشته قیمت ارز در بازار تهران روند افزایشی داشت؛ اما در روز پنجشنبه قیمت ارز در بازار تهران روند کاهشی داشت. بنابراین می توان گفت هنوز روندهای نزولی بازار قدرتمندتر هستند و عواملی همچون نرخ ارز، مذاکرات و قیمت جهانی کامودیتی‌ها بر بورس تاثیرگذار بوده و ریسک‌هایی را برای معامله‌گران ایجاد کرده است.


اغلب کارشناسان معتقدند بورس محلی برای سرمایه گذاری بلند مدت بوده و نباید انتظار داشت وضعیت بورس در کوتاه مدت تغییر چندانی داشته باشد.


رشد شاخص کل و افت شاخص کل هموزن


در معاملات اولین روز کاری بهمن ماه ۱۴۰۰، شاخص کل بورس تهران با افزایش ۲ هزار و ۴۱۰ واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۸۰۴ واحد رسید. بازار باز هم به دو نیمه افزایش و کاهش شاخص تقسیم شد تا میزان رشد کاهش پیدا کند. بازدهی شاخص کل بورس امروز مثبت ۰.۱۹ درصد بوده است.




اما در پایان معاملات امروز، شاخص کل هموزن با افت هزار و ۴۴۴ واحدی در سطح ۳۳۴ هزار و ۱۹۵ واحدی ایستاد. یازدهی شاخص کل هموزن بورس منفی ۰.۴۳ درصد بوده است.





امروز همانند روز چهارشنبه اغلب نمادهای پالایشی رشد قیمت داشتند و گروه «فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای» سبزترین گروه بازار بود.


نماد های «فولاد»، «شپنا» و «شتران» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و سهم های «نوری»، «رمپنا» و «شپدیس» نیز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.


همچنین شاخص کل فرابورس ۸۴ واحد پائین آمد و در سطح ۱۷ هزار و ۵۵۶ واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز نمادهای «زاگرس»، «کگهر» و «ارفع» بیشترین تاثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «خدیزل»، «اتکای» و «توسن» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.


رشد ۱۳ درصدی خروج سهامداران حقیقی


امروز برای بیست و یکمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۲۷۵.۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه رشد ۱۳ درصدی را نشان می ‌دهد.


در معاملات روز شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران)، سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) تعلق گرفت. بیشترین ورود پول حقیقی نیز به نمادهای جم پیلن (پلی پروپیلن جم)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و تجلی (تجلی توسعه معادن و فلزات) بود.


افزایش ارزش معاملات خرد و کل معاملات


امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و رشد ۵ درصدی را به ثبت رساند. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶۵۴ میلیارد تومان بود که ۱۰ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.


ارزش معاملات خرد سهام نیز با رشد ۱۱ درصدی نسبت به روز کاری قبل روبرو شد و به رقم ۲ هزار و ۴۸۴ میلیارد تومان رسید که ۳۷ درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می دهد.




رشد ۱۰۷ درصدی صف های خرید بورس


در پایان معاملات ‌روز شنبه، ۱۴۶ نماد رشد قیمت داشتند که ۱۰۱ نماد بورسی و ۴۵ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۳۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند. تعداد نمادهایی که در پایان بازار همچنان صف خرید داشتند، ۲۱ سهم بود.


ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۱۰۷ درصد رشد کرد و در رقم ۱۴۵ میلیارد تومان ایستاد. نماد شتران (شرکت پالایش نفت تهران)، هجرت (شرکت پخش هجرت) و فاذر (شرکت صنایع آذر آب) بیشترین صف خرید را داشتند. میانگین خرید هر کد حقیقی ۱۳.۱ میلیون تومان بوده است.


رشد صف های فروش بورس


بررسی معاملات امروز نشان می دهد ۳۱۷ نماد کاهش قیمت داشتند که ۲۲۷ نماد بورسی و ۹۰ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۶۵ درصد بازار افت قیمت داشتند. تعداد ۹۹ نماد نیز در پایان معاملات امروز درصف فروش قرار داشتند.


ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز چهارشنبه ۴۰ درصد افزایش یافت و ۱۶۴ میلیارد تومان شد. بیشترین صف فروش نیز به شیراز (شرکت پتروشیمی شیراز)، نوری (شرکت پتروشیمی نوری) و ذوب (شرکت ذوب آهن اصفهان) متعلق بوده است.


میانگین فروش هر کد حقیقی ۱۴.۷ میلیون تومان بوده است.


انتهای پیام/


انتهای خبر

0
0