به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه پس از کش و قوس های فراوان میان شورای رقابت و شورای عالی بورس، بالاخره روی آرامش را دید و تصمیم نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق مبنی بر عرضه همه خودروها در بورس به همراه خروجی جلسه شورای عالی بورس بازار سرمایه را به یک ساحل آرامش رساند.
بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند قیمت گذاری دستوری زیان بسیار زیادی را به صنایع بورسی و غیربورسی در کشور تحمیل کرده است. روش شورای رقابت برای انحصاری خواندن بازار خودرو، تنها منجر به افزایش فاصله قیمت بازاری و قیمت کارخانه ای خودرو خواهد شد.
در این بین تنها دلالان از بازار خودرو استفاده کرده و جیب خود را پر خواهند کرد. مانند انچه در سالیان گذشته در بازار خودروی کشور رخ داده است.
شاخص کل بورس تهران پس از افت سنگین روزهای قبل خود، به محدوده یک میلیون و ۵۵۶ هزار واحدی رسید و در چند قدمی خط میانی کانال صعودی قرار گرفت. خطی که از نظر بسیاری از تکنیکالیست ها با محدوده ۳۸ درصد موج قبلی صعودی همپوشانی دارد و ممکن است شاخص بخواهد تا این محدوده افت کند.
اوضاع در شاحص کل هموزن نسبت به شاخص کل کمی امیدوار کننده تر است. این شاخص در محدوده ۴۸۰ هزار واحدی قرار دارد. محدوده ای که به عنوان یک سطح حمایتی خوب شناخته می شود.
* شورای عالی بورس موضوع قیمت گذاری دستوری را حل کند
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: هرچند رشد شاخص ها و کاهش پول خروجی دو روند کم و بیش مثبت معاملات بوده است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد همچنان بی اعتمادی در میان معامله گران زیاد است. با این حال مصوبه شورای عالی بورس می تواند بازار را به سمت صعود حرکت دهد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: سازمان بورس باید ریسک های بیرونی که روند بورس را با چالش مواجه می کند، کنترل کند. تا زمانی که این ریسک ها برطرف نشود، اعتماد سهامداران به بازار ترمیم نخواهد شد.
آرمند با تاکید بر اینکه یکی از چالش های بازار سرمایه در گذشته قیمت گذاری دستوری بوده است، تصریح کرد: در صورتی که شورای عالی بورس برای حل این مساله راهکاری ارائه نکند، بازهم شاهد افت بازار سرمایه در آینده به دلیل تصمیمات سایر نهادها خواهیم بود.
* بازدهی ۲ برابری شاخص کل هموزن نسبت شاخص کل
در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس، شاخص کل با افزایش هزار و ۵۵۶ واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۸۱ واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت یک دهم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با رشد هزار و ۹۶ واحدی در رقم ۴۸۵ هزار و ۵۶۵ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت ۲۳ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، با افزایش ۶۷ واحدی در سطح ۲۰ هزار و ۲۷۹ واحد قرار گرفت.
* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سرمایه
ارزش کل معاملات بازار سرمایه روز گذشته ، ۱۴ هزار و ۶۹۷ میلیارد تومان بود. ارزش معاملات اوراق بدهی نیز به ۶ هزار و ۴ میلیارد تومان رسید که سهم ۴۰ درصدی از کل معاملات بورس را داشته است. همچنین ارزش معاملات خرد سهام با کاهش روبرو شد و به رقم ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
* چهاردهمین روز خروج پول حقیقی از بورس
از سوی دیگر ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهاردهمین روز متوالی منفی بود و ۳۸۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام داسوه (شرکت داروسازی اسوه)، وتوس (توسعه شهری توس گستر) و فملی (ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت.
در سوی دیگر، ذوب (شرکت ذوب آهن اصفهان)، ثجنوب (سرمایه گذاری مسکن جنوب) و خبهمن (گروه بهمن) بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کردند.
* افت ارزش صف های خرید و فروش بورس
در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۳۰۰ نماد رشد قیمت داشتند و ۳۴۵ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۴۷ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۳ درصد بازار افت قیمت داشتند.
در جریان معاملات روز گذشته ، ۸۷ نماد صف خرید داشتند و ۵۴ نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صفهای خرید با افت ۲۶ درصدی به ۲۴۶ میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش نیز ۱۶ درصد کاهش یافت و ۴۲۲ میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نمادهای اردستان (شرکت سیمان اردستان) بشهاب (شرکت لامپ پارس شهاب) و غدیس (شرکت پاکدیس) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات بیشترین صف فروش به نماد غالبر (لبنیات کالبر)، آباد (توریستی ورفاهی آبادگران ایران) و پارتا (مجتمع صنعتی آرتاویل تایر) اختصاص داشت.
پایان پیام/