به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، تازهترین گزارش بورس تهران از روند عملکرد مالی ۲۱۰ شرکت تولیدی در بهار امسال نشان میدهد؛ هر چند حاشیه سود ۲۱۰ شرکت تولیدی در بهار امسال رشد داشته، حاشیه سود ناخالص، حاشیه سود عملیاتی و حاشیه سودخالص این شرکتها در ۳ ماه اول امسال در مقایسه با ۳ ماه چهارم پارسال به ترتیب ۲۸، ۳۰ و ۴۴ درصد و در ۳ ماه اول امسال نسبت به ۳ ماه اول پارسال ۱۷، ۲۱ و ۲۶ درصد کاهش داشته است.
به نظر میرسد؛ قیمتگذاری دستوری، ناترازی انرژی و نرخ خوراک از جمله دلایلی است که باعث کاهش حاشیه سود شرکتها شده است.
آن طور که آمارهای بورس تهران نشان میدهد؛ حاشیه سود ناخالص ۲۱۰ شرکت تولیدی در بهار امسال، ۲۰ درصد، درصد حاشیه سود عملیاتی آنها ۱۳ درصد و حاشیه سود خالص این شرکتها نیز ۱۱ درصد بوده است.
بر اساس این گزارش، آمارهای این گزارش حاکی از آن است که سود ناخالص این ۲۱۰ شرکت تولیدی در بهار امسال ۲۱۶،۵۳۳ میلیارد تومان و سود خالص این شرکتها ۱۲۰،۱۶۸ میلیارد تومان بوده است.
همچنین، درآمد عملیاتی این شرکتها ۱،۰۹۳،۵۶۶ میلیارد تومان و سود عملیاتی آنها ۱۴۶،۳۶۱ میلیارد تومان بوده است.
روند عملکرد مالی سه ماه ۲۱۰ شرکت تولیدی در بهار امسال (میلیارد تومان)
صنایع فلزات اساسی
در بخش دیگری از گزارش بورس تهران به وضعیت فروش صنایع فلزات اساسی و کانههای فلزی اشاره شده است.
براساس این گزارش، مبلغ فروش فولاد با نماد «فولاد» در دوره ۴ ماه منتهی به ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۶ درصد رشد داشته است.
پس از فولاد، بالاترین مبلغ فروش به آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» وصنایع مس ایران با نماد «فملی» اختصاص دارد که در دوره ۴ ماهه منتهی به ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته زمانی به ترتیب ۳۳ و ۳۰ درصد رشد داشته است.
همچنین، مبلغ فروش شرکت معدنی صنعتی گل گهر با نماد «کگل» با ۹ درصد و فولاد خوزستان با نماد «فخوز» با ۳ درصد از کمترین درصد رشد برخوردار بودهاند.
مبلغ فروش صنایع فلزات اساسی و کانیهای فلزی(میلیارد ریال)
صنعت پالایشی و شیمیایی
دربخش دیگر گزارش بورس تهران به روند مبلغ فروش صنعت پالایشی و شیمیایی اشاره شده است.
براساس این گزارش، مبلغ فروش پتروشیمی بوعلی سینا با نماد «بوعلی» در دوره ۴ ماهه منتهی به ۱۴۰۳ در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته است.
همچنین، پتروشیمی نوری با نماد «نوری» ۴۴ درصد، پتروشیمی جم با نماد «جم» ۳۶ درصد، پتروشیمی شازند با نماد «شاراک» ۲۸ درصد، پتروشیمی شیراز با نماد «شیراز» ۲۵ درصد، پتروشیمی فناوران با نماد «شفن» ۱۴ درصد و پتروشیمی خارک با نماد «شخارک» ۱۳ درصد رشد مبلغ فروش داشته اند.
ملبغ فروش صنایع پالایشی و شیمیایی(میلیارد ریال)
صنعت خودرو
آنطور که در گزارش بورس تهران آمده است؛ قیمت خودرو شاهین شرکت سایپا در تیرماه امسال در مقایسه با خرداد پارسال، ۵ درصد رشد داشته است.
همچنین، شیر شرکت لبنیات پاک نیز در این بازه زمانی ۷ درصد رشد داشته است.
سایر صنایع برتر
در سایر صنایع بورسی نیز صنایع خودرو، بانک، قندو شکر، دامپروری و لاستیک نیز با رشد میزان فروش روبهرو شده اند.
براین اساس، بانک تجارت با نماد «وتجارت» در دوره چهار ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۲ درصد و بانک ملت با نماد «وبملت» ۲۷ درصد رشد فروش داشته اند.
همچنین، ایران خودرو با نماد «خودرو» و سایپا با نماد «خساپا» به ترتیب از ۲۶ و ۲۷ درصد رشد فروش برخودار بوده اند.
بر پایه این گزارش، قند اصفهان با نماد «قصفها» ۴۹ درصد، سپید ماکیان با نماد «سپید» ۴۱ درصد و گروه صنعتی بارز با نماد «پکرمان» ۲۵ درصد رشد فروش داشته اند.
ملبغ فروش سایرصنایع برتر(میلیارد ریال)