به گزارش همفکران شاخص کل بورس تهران نه تنها تمام ضررهای دیروز را جبران کرد بلکه کمی هم بیشتر رشد کرد. بازار روز را کاهشی آغاز کرد اما تنها ۵ دقیقه بعد تغییر روند داد و با قدرت صعودی شد. شاخص کل با ۱۴ هزار واحد رشد معادل ۱.۱۴ درصد به یک میلیون و ۲۸۵ هزار واحد رسید و به نظر می رسد خود را آماده عبور از مقاومت مهم پیش روی خود می کند. شاخص هم وزن روی دور صعود است. این شاخص هم با ۵ هزار واحد رشد معادل ۱.۳۰ درصد روز را تمام کرد. فولاد، فملی و کگل بیشترین تاثیر مثبت و شستا، وسهمدا و وسرضوی بیشترین اثر منفی را در بازار امروز داشتند.
در فرابورس هم اوضاع خوب بود. شاخص کل فرابورس تمام مدت صعودی بود و توانست با رشد ۰.۱ درصدی معادل ۱۹۱ واحد خود را به ۱۸ هزار ۶۱۸ واحد برساند. به نظر می رسد شاخص فرابورس از مقاومت خود عبور کرده است و تا ۱۸ هزار و ۸۰۰ واحد مانعی در برابر خود نداشته باشد. مارون، کگهر و ذوب بیشترین اثر مثبت و زاگرس، غصینو و دماوند بیشترین اثر منفی را باقی گذاشتند.
با توجه به ثبات قیمت دلار به نظر می رسد کاهش نرخ بهره بین بانکی مهمترین محرک بازار شده است و در صورت تغییر روند آن بازار واکنش نشان خواهد داد.
بر اساس اعلام کانال آوای آگاه ارزش معاملات خرد با رشد ۱۳ درصدی نسبت به دیروز حدود ۶ هزار میلیارد تومان شد و حقیقی ها برخلاف دیروز، ۱۲۸ میلیارد تومان پول وارد بازار کردند. ارزش کل بازار در بورس و فرابورس کاهش داشت و ۶۱ هزار میلیارد ریال شد ارزش دلاری بازار نیز کاهشی بود و به ۲۴۷ میلیارد دلار رسید.
صندوق های دولتی
دارایکم مماس با صفر تابلو معامله شد و در نهایت روز را با سبز کم رنگی به پایان رساند. ارزش ذاتی صندوق هم نسبت به روز قبل کمی افزایش داشت و به ۱۷۹۵۷۵ ریال رسید. امروز حقوقی ها بیشتر فروشنده بودند و ۹ درصد از ۷ میلیون سهم معامله شده را فروختند و تنها ۳ درصد را خریداری کردند. در نتیجه ۵ میلیارد تومان پول حقیقی وارد سهم شد.
پالایش نیز افزایش ارزش ذاتی را داشت و به ۷۶۴۹۳ ریال رسید. قیمت پایانی نیز کمی افزایش یافت. حقوقی ها ۳ درصد از ۲۰ میلیون سهم معامله شده را خرید و ۲ درصد را عرضه کردند که موجب ورود یک میلیارد تومان پول حقوقی به نماد شد.
پر حجم ترین معاملات
خودرویی ها، سرمایه گذاری ها و فلزات اساسی بیشترین حجم معاملات را در بین صنایع داشتند. در بین نمادها نیز بیشترین حجم به خودرو، خساپا و وتجارت اختصاص داشت.
خودرو روز را در آستانه صف فروش اغاز کرد اما هرچه به پایان بازار نزدیکتر می شدیم طرف عرضه تقویت می شد و قیمت رشد می کرد. در نهایت خودرو ۲.۸۷ درصد در قیمت پایانی رشد کرد و به ۲۰۸۱ ریال رسید. حقوقی ها حمایت خوبی از نماد کردند و ۳۱ درصد از عرضه ها را خریداری کردند. در سمت عرضه نیز تنها ۴ درصد مشارکت کردند و در نهایت ۲۸ میلیارد تومان پول حقوقی به نماد تزریق شد.
بیشترین ورود و خروج پول
فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و سیمانی ها برترین مقاصد پول حقیقی بودند. حقوقی ها نیز در هلدینگ ها، خودرویی ها و انبوه سازان مشغول خرید شدند. در بین نمادها حقیقی ها بیشتر فملی، ذوب و فولاژ خریداری کردند و حقوقی ها ز شستا، خودرو و وغدیر حمایت می کردند.
شاخص گروه فلزات اساسی چند هفته است که از روند نزولی خود خارج شده است و احتمالا تا ۱۰ درصد دیگر بدون مشکل صعود کند.
فملی در بازه منفی بازگشایی شد اما با حمایت حقیقی ها رشد کرد و به رنگ سبز درآمد. حقوقی ها ۲۲ درصد از ۹۳ میلیون سهم معامله شده را عرضه و ۶ درصد را خریداری کردند که باعث ورود ۱۹ میلیارد توان پول حقیقی به نماد شد. فملی به خط روند نزولی خود برخورد کرده است و انتظار می رود بتواند از آن عبور کند. در صورت عبور ۱۵۵۰۰ ریال می تواند هدف این نماد سنگین وزن باشد.
شستا به لطف حمایت های حقوقی افت چندانی نکرد و در نزدیکی صفر تابلو باقی ماند. حقوقی ها از ۲۱۵ میلیون سهم معامله شده ۲۳ درصد را خرید و ۶ درصد را فروختند و ۴۶ میلیارد تومان پول وارد نماد کردند. این نماد پر حاشیه اوایل خرداد به نزدیکی ارزش زمان عرضه اولیه خود رسید. ولی بعد شروع به رشد کرد. اولین بار خبر افزایش سرمایه سنگین آن در کانال آوای آگاه منتشر شد و همزمان نماد به صف خرید نشست. شستا توانسته از روند نزولی خود خارج شود اما احتمال اصلاح تا ۱۱۸۰۰ ریال وجود دارد.
نمادهای مشکوک
در بازه ۷ روزه سفار با اختلاف زیاد بیشترین حجم مشکوک را داشت و سپس ولصنم و ساربیل در رتبه های بعد قرار گرفتن. در بازه ۳۰ روزه نیز همین نمادها با همین ترتیب مشکوک ترین نمادها بودند.
سفار از طرف ناظر بازار مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی شد و با معامله ۵ میلیون سهم نزدیک به ۱۰ درصد افت کرد. خریداران حقیقی تلاش زیادی کردند تا صف فروش در این قیمت جمع آوری شود اما زور فروشندگان بیشتر بود و نماد در صف فروش روز را تمام کرد.
بیشترین و کمترین بازدهی روزانه
در بین صنایع بورسی بیشترین رشد را گروه های حمل و نقل با ۲.۷۵ درصد، لاستیک و پلاستیک با ۲.۳۱ درصد و هتل و رستوران با ۲.۱۹ درصد داشتند و گروه های محصولات چرمی با ۳.۸۳ درصد، پیمانکاری صنعتی با ۱.۵۴ درصد و محصولات کامپیوتری با ۱.۱۸ درصد بیشترین افت را برای خود ثبت کردند.
بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی و حق تقدم ها و براساس قیمت پایانی بیشترین بازدهی روزانه به نام فاسیمین با ۶.۸ درصد، دانا با ۶.۵۷ درصد و سیتا با ۶.۰۵ درصد خورد. در مقابل سنیر با ۱۰ درصد، سفار با ۹.۳۹ درصد و غاذر با ۴.۹۶ درصد بیشترین افت روزانه را تجربه کردند.
فاسیمین هم از مجمع عمومی برگشت و هم افشا اطلاعات الف زده بود. زمان بازگشایی خریداران تنها چند دقیقه تا پایان بازار فرصت داشتند و باید خیلی زود درباره ارزندگی آن تصمیم می گرفتند. در نهایت نماد با رنگ سبز بازگشایی شد و تا ۹ درصد هم رشد کرد؛ اما افزایش عرضه کمی قیمت را پایین آورد به ۶.۸ درصد رساند. حقوقی ها در سمت تقاضا ۸ درصد و در سمت عرضه ۱ درصد مشارکت داشتند و ۷۰۳ میلیون تومان پول وارد نماد کردند.
سنیر نیز مشمول رفع گره معاملاتی شد و با ۱۰ درصد افت بازگشایی شد اما باز هم کسی آن را ارزنده ندید و خریداری برایش پیدا نشد. حدود ساعت ۱۰ یک کد حقوقی ۱۶۶ هزار سهم خرید تا حجم مبنا پرو قیمت پایین بیایید. این خرید ۸۱ درصد از سهام معامله شده بود و موجب افت ۱۰ درصدی قیمت شد.
تا لحظه تنظیم این گزارش
دلار نسبت به دیروز تغییر چندانی نداشت و در محدوده ۲۴ هزار و ۹۴۰ باقی مانده است.
سکه طرح جدید نیز نسبت به دیروز تغییر قابل توجهی ندارد و تنها ۰.۰۹ درصد افت داشته است و اکنون به قیمت ۱۰ میلیون و ۶۵۸ هزار تومان رسیده است.
انس طلا همچنان در قیمت ۱۸۰۸ دلار باقی مانده است تا فردا اولین روز کاری خود را در هفته شروع کند.