فارس نیوز
1401/04/01
15:18
ورود سهامداران حقیقی به نمادهای خودرویی/ تغییر روند بورس با آغاز ماه مجامع شرکت‌ها

بازار سرمایه در روزی که شاخص کل با افت همراه بود، شاهد ورود پول سهامداران حقیقی به نمادهای خودرویی بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی تابستان را آغاز کرد که قرمزپوش بود و سهام بسیاری از شرکت‌ها با افت قیمت روبرو شد. سهامداران امروز در حالی وارد بازار سرمایه شدند که منتظر حمایت حقوقی‌ها جهت بازگرداندن شاخص بازار سهام بودند.


اما با دیدن این مساله که شرکت‌های حقوقی تلاشی را برای برگشت شاخص‌های عملکردی بورس نمی‌کنند، سرعت کاهش شاخص کل بورس در نیمه دوم بازار سرعت بیشتری به خود گرفت.


افت شاخص‌‌ها، رکود معاملات و خروج سرمایه سه نشانه منفی معاملات در هفته پایانی خردادماه بود که نشان دهنده وضعیت نزولی بازار بوده است.


تحلیلگران معتقدند، شاخص در سطح یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحد حمایت خواهد شد و اگر شاخص تا نزدیکی آن نزول کند، رو به بالا برخواهد گشت. شاخص‌های بازار سهام همانند روز گذشته نزولی بودند و تداوم خروج پول حقیقی در بازار سرمایه نگرانی عمیق‌تر شدن رکود در بورس را بیشتر کرده است. بودیم.


* خودرویی ها بورس را بالا می کشند


سیامک جوادی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: به نظر می‌رسد بورس با شرایط فعلی و تا پایان فصل مجامع شرکت‌های بورسی در تیرماه افت و یا صعود چندانی نخواهد داشت.


وی ادامه داد: با توجه به صحبت های وزیر صمت و رئیس سازمان خصوصی سازی در مورد قیمت‌گذاری فروش بلوکی خودروسازان بزرگ کشور، امروز نمادهای خودرویی با ورود پول حقیقی بالایی روبه ‌رو شدند که با توجه به لیدری بازار سرمایه توسط این دو نماد، می توان امیدوار بود بازار سرمایه با رشد همراه شود.


* قرمزپوشی شاخص های عملکردی بازار سهام


در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با کاهش ۶ هزار و ۲۳۳ واحدی نسبت به روز سه ‌شنبه به رقم یک میلیون و ۵۳۳ هزار و ۳۹۸ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی چهار دهم درصد بوده است.


شاخص کل هموزن بورس نیز با افت هزار و ۱۶۱ واحدی در سطح ۴۲۲ هزار و ۲۹۵ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۲۷ صدم درصد بوده است. شاخص کل فرابورس نیز ۱۶۲ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۶۷۱ واحد قرار گرفت.


* رشد ارزش معاملات خرد بازار سرمایه


امروز ارزش معاملات کل بازار سهام نسبت به روز گذشته افت ۵ درصدی داشت و به رقم ۹ هزار و ۵۵۳ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان بود که ۱۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌‌دهد.


امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش هفت درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم سه هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه ۳۹ درصد بوده است.


* کاهش خروج پول حقیقی از بورس


امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هفتمین روز متوالی منفی شد و ۳۶۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز سه شنبه با افت ۱۶ درصدی مواجه شده است.


در مجموع هزار و ۱۷۵ میلیارد پول حقیقی از گروه‌های فلزات اساسی و محصولات شیمیایی خارج شد و گروه خودرو و ساخت قطعات، ورود ۲۷۲ میلیارد تومان پول را شاهد بود.


در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد)، تفارس (شرکت تامین سرمایه خلیج فارس) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) اختصاص داشت و نمادهای خلیبل (مالیبل سایپا)، ورنا (سرمایه گذاری رنا)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.


* رشد ارزش صف‌های خرید پایانی بازار سرمایه


در جریان معاملات روز چهارشنبه، ۲۲۹ نماد رشد قیمت و ۴۱۱ سهم نیز با افت قیمت روبرو شدند. تعداد سهام حاضر در صف فروش ۷ نماد و صف خرید نیز ۳۸ سهم بوده است.


در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۴۵ درصد کاهش یافت و ۲۴ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۳۱ درصد رشد کرد و در رقم ۱۵۶ میلیارد تومان ایستاد.


امروز نمادهای ثفارس (شرکت عمران و توسعه فارس)، خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و خزامیا (شرکت زامیاد) بیشترین صف خرید را داشتند و بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد دی (بانک دی)، سکرد (سیمان کردستان)، خزر (فنرسازی ‌زر)، مداران (داده پردازی ایران) و تپمپی (پمپ سازی ایران) تعلق داشت.


انتهای پیام/


انتهای خبر

0
0