به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، همه شاخصهای بورس امروز در آخرین روز معاملاتی هفته قرمز شدند، بهگونهای که شاخص کل با از دست دادن ۳۸ صدم درصد به میزان ۷۶۹۸ واحد، به رقم ۲ میلیون و ۲۳ هزار و ۵۴۶ واحد رسید.
شاخص هموزن نیز با از دست دادن ۳۸ صدم درصد به میزان ۶۹۵۴ واحد به رقم ۶۸۲ هزار و ۹۸۶ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش روز ۶۰۰ شرکت بورسی است، به ۷ میلیون و ۹۲ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۸.۹ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۱۰ هزار فقره معامله و به ارزش ۵۰۷۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۳۸ صدم درصد افت کرد، اما این دو شاخص با معیار هموزن ۱.۰۱ درصد کاهش یافتند.
شاخص آزاد شناور ۴۶ صدم درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۴ دهم درصد عقب نشست و شاخص بازار دوم بورس ۳۵ صدم درصد کاهش یافت.
امروز نماد بانک ملت بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشته و برعکس نمادهای ایران خودرو، مخابرات، سایپا، پتروشیمی پارس، ذوب آهن و پالایش نفت اصفهان بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود بهجای گذاشتند.
در فرابورس ایران هم اوضاع امروز تعریف خاصی نداشت و شاخص کل با عقب نشینی ۲۶۰ واحد به رقم ۲۵ هزار و ۲۶ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس بیش از یک میلیون و ۳۹۰ هزار میلیارد تومان رسید و ارزش بازار پایه فرابورس ۴۳۴ هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز بیش از ۴ میلیارد سهام و اوراق مالی در فرابورس در قالب ۱۶۴ هزار معامله و به ارزش ۹۶۹۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به کمتر از ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید که رقم ناچیزی است.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس نسبت به روز قبل ۱.۰۳ درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۱.۶۵ درصد عقب نشینی کرد. شاخص بازار اول فرابورس ۱.۳۷ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم فرابورس با ۹۱ صدم درصد کاهش همراه شد. امروز نماد مدیریت انرژی امید تابان هور بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشته و نمادهای پتروشیمی مارون، ایران خودرو دیزل، آریاساسول، انتخاب الکترونیک، بانک دی و بهمن دیزل بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود بهجای گذاشتند.
به گزارش فارس، طبق اجماع اکثر کارشناسان سهام بنیادی در بازار سرمایه ارزنده شده و اتفاقا در شرایط ریزش بازار زمان خرید سهام ارزنده است، اما به شرط اینکه استراتژی بلندمدت اتخاذ شود و همچنین قبل از خرید مطالعه و تحلیل و مشورت با افراد امین و کاردان صورت گیرد.
به هر حال سرمایه گذاری در بازار سرمایه همراه با ریسک و نوسان است. بازار سرمایه باید مورد حمایت دولت قرار گیرد، چون به محلی برای تامین مالی برای شرکتها و دولت میتواند تبدیل شود. سهم بازار سرمایه از تامین مالی در حال حاضر حدود ۶ درصد است که باید این سهم به ۳۰ درصد افزایش یابد. لازمه آن عمقبخشی با افزایشی شناوری سهام و ورود شرکتهای جدید به بازار است و شرکتها میتوانند از محل اعتبارسنجی بر اساس رتبه اعتباری به انتشار اوراق در بازار اقدام کنند که این مسائل باعث عمقبخشی به بازار و سوق دادن نقدینگی بازار به سمت تولید میشود که میتواند یکی از نقشهای مهم بازار سرمایه را به خوبی ایفا کند.
پایان پیام/