همفکران
1399/03/20
09:12
همفکران بررسی کرد : بزرگانی که از رشد جاماندند

همفکران در این گزارش به مقایسه بازدهی ۵۰ شرکت بزرگ با شاخص بورس در بازه زمانی ۲۲ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد پرداخته که به نکات جالب توجهی می رسید.

شاخص بورس از ابتدای سال جاری تا پایان معاملات روز گذشته بازدهی بیش از ۱۲۰ درصدی را ثبت کرد که اوج آن تا ۲۲ اردیبهشت ماه بود، به این ترتیب که شاخص کل بورس تا ۲۲ اردیبهشت ماه با رکوردزنی های پی در پی از مرز یک میلیون واحد عبور کرد و در سطح یک میلیون و ۴۷ هزار قرار گرفت تا بازدهی ۱۰۵ درصدی را تا ۲۲ اردیبهشت ماه ثبت کند. اما از ۲۲ اردیبهشت این متغیر وارد فاز اصلاحی شد که تا ۶ خرداد ماه ادامه داشت، از ۶ خرداد ماه تا روز گذشته مجددا دوره جدیدی از رشد بازار آغاز شد و این متغیر نه تنها توانست سقف قبلی خود را بازپس بگیرد، بلکه با گذر ازسطح یک میلیون و ۱۰۰ هزار ، سقف جدیدی را نیز ثبت کرد


همفکران در این گزارش به مقایسه بازدهی ۵۰ شرکت بزرگ با شاخص بورس در بازه زمانی ۲۲ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد پرداخته که به نکات جالب توجهی می رسید .


بررسی ها نشان می دهد که در ۲۲ اردیبهشت ماه همراه با رکوردزنی شاخص کل، بسیاری از شرکت های بزرگ نیز سقف قیمت های جدیدی را ثبت کرده بودند .


اما بعد از اتمام فاز اصلاح و رشد اخیر، علی رغم قرار گرفتن شاخص بالای سقف قبلی، بسیاری از شرکت ها هنوز موفق به شکست سقف قیمتی خود نشده اند. به طوری که باوجود اینکه شاخص کل از سقف قبلی حدود ۷ درصد بازدهی داشته اما بررسی بازدهی ۵۰ شرکت بزرگ نشان می دهد که حدود نیمی از این شرکت ها بازدهی کمتر از شاخص و برخی حتی بازدهی منفی داشتند.


۲۲اردیبهشت تا ۱۹ خرداد


بررسی ها نشان می دهد ۲۲ اردیبهشت که شاخص بعد از ثبت رکورد یک میلیون و ۴۷ هزار واحدی وارد فاز اصلاح شد بسیاری از شرکت های بزرگ نیز سقف قیمت های جدیدی را ثبت کرده بودند.


در دوره زمانی ۲۲ اردیبهشت تا روز گذشته نماگر اصلی بازار حدود ۷ درصد بازدهی مثبت داشته است. این در حالی است که نگاهی به روند قیمت سهام ۵۰ شرکت بزرگ بازار نشان می دهد که کمتر از نیمی از آنها همراستا با شاخص کل حرکت کرده اند. به جز نماد ایران خودرو و سایپا که در این دوره زمانی بازگشایی را تجربه و رشد بالای ۱۰۰ درصدی را تجربه کردند، کگهر با بازدهی ۵۹ درصدی بازهم شاگرد اول است.


وامید با بازدهی ۴۱ درصدی و شپنا با بازدهی ۳۶ درصدی دیگر نمادهای موفق در این دوره زمانی بودند.


این در حالی است که ۱۷ شرکت با بازدهی منفی در انتهای این جدول نشسته اند که صبا با افت قیمت سهام ۱۳ درصدی ، شتران با بازدهی منفی ۱۲ درصدی و میدکو با بازدهی منفی ۱۱ درصدی بیشترین کاهش قیمت سهام را در بازه زمانی مذکور ازآن خود کردند. (جدول شماره یک)


اما به جز ۵۰ شرکت بزرگ ، نگاهی به عملکرد کل شرکت ها در این دوره نیز خالی از لطف نیست. به این ترتیب در حالی ایران خودرو و سایپا همچنان صدرنشین بیشترین بازدهی در این دوره زمانی هستند که کدما با بازدهی ۱۱۹ درصدی و فالوم با بازدهی ۱۰۰ درصدی در رتبه های بعدی قرار دارند.


در این میان شپلی با افت قیمت سهام نزدیک به ۲۴ درصدی و کحافظ با بازدهی منفی ۲۱ درصدی ، بیشترین کاهش ها را در میان بیش از ۶۵۰ شرکت بورسی از آن خود کردند.


جدول شماره یک : بازده ۵۰ شرکت بزرگ بازار از ۲۲ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد



۶ خرداد تا ۱۹ خرداد


اما در بازده زمانی دوم که از پایان دوره اصلاح شاخص تا روز گذشته است (۶ خرداد تا ۱۹ خرداد) باوجود اینکه شاخص کل حدود ۲۱ درصد بازدهی داشته اما بررسی بازدهی ۵۰ شرکت بزرگ نشان می دهد که حدود ۱۷ شرکت بازدهی بیشتر از شاخص داشتند و سایر شرکت ها کمتر از شاخص کل رشد کردند و حتی دو شرکت بازدهی منفی داشتند .


به این ترتیب در این دوره کگهر با بازدهی نزدیک به ۴۴ درصدی در صدر جدول ۵۰ شرکت برتر قرار دارد که رشدی نزدیک به دو برابری بازدهی شاخص کل داشته است و پس از آن شپنا و وغدیر قرار دارند. اما سایپا با بازدهی منفی و در انتهای این جدول است . (جدول شماره دو)


اما نگاهی به سایرنمادهای بازار در این دوره نشان می دهد که نماد اکالا با بازدهی ۹۲ درصدی بیشترین رشد را داشته و پس از آن نماد فالوم با بازدهی ۷۸ درصدی قرار دارد، گکوثر با رشد قیمت ۵۴ درصدی نیز رتبه سوم را از آن خود کرده است.


جدول شماره دو : بازده ۵۰ شرکت بزرگ بازار از ۶ خرداد تا ۱۹ خرداد




شاخص بورس



انتهای خبر

0
0