آوای آگاه
1402/11/02
14:03
جهش ۷۸درصدی ارزش معاملات خرد نسبت به سال قبل/ نوسان قیمت نمادها از مثبت ۴۷۸درصد تا منفی ۶۲درصد در ۱۰ماهه امسال

بررسی آمار معاملات بازار سرمایه نشان می‌دهد که در دوره ۱۰ماهه سال ۱۴۰۲، در مجموع ۱.۴۹۷ همت معامله خرد در بازار انجام شده است؛ به عبارت دیگر، به‌طور میانگین در هر ماه از سال جاری شاهد ۱۴۹.۷هزار میلیارد تومان معامله خرد در بازار بودیم. این رقم در مقایسه با ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱، حدود ۷۸درصد بیشتر شده است.

به گزارش آوای آگاه؛ بررسی آمار معاملات بازار سرمایه نشان می‌دهد که در دوره ۱۰ماهه سال ۱۴۰۲، در مجموع ۱.۴۹۷ همت معامله خرد در بازار انجام شده است؛ به عبارت دیگر، به‌طور میانگین در هر ماه از سال جاری شاهد ۱۴۹.۷هزار میلیارد تومان معامله خرد در بازار بودیم. این رقم در مقایسه با ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱، حدود ۷۸درصد بیشتر شده است. در حالی که جمع ارزش معاملات خرد ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱ برابر با ۸۴۰ همت بود که در قیاس با ۱۰ماهه سال ۱۴۰۰ با افت ۸درصدی مواجه شده بود.


طی ۱۰ماهه سال ۱۴۰۰، حقیقی‌ها در مجموع ۴۵.۳ همت از سرمایه‌های خود را از بازار خارج کرده بودند؛ یعنی در هر ماه بالغ بر ۴.۵هزار میلیارد تومان. با توجه به کاهش ۸درصدی ارزش معاملات خرد در ۱۰ماهه ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰، حجم خروج پول خرد نیز در ۱۰ماهه سال قبل با کاهش ۳۴درصدی به ۲۹.۷ همت رسید. به بیان دیگر، به‌طور میانگین در هر ماه از ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱ حقیقی‌ها اقدام به خروج حدود ۳هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار کردند.


متوسط تراز پول خرد ماهانه ۱۰ماهه سال جاری نیز حدود ۳ همت بود. در دوره ۱۰ماهه سال ۱۴۰۲، برآیند ورود و خروج پول خرد بازار به منفی ۲۹.۶ همت رسید.


در سال ۱۴۰۰، تراز پول خرد ماهانه کل ماه‌ها منفی و تنها در تیرماه مثبت ۱.۳ همت بود. بهمن ماه ۱۴۰۰ با ۶.۹ همت، سنگین‌ترین خروج پول خرد ماهانه را رقم زد.


طی سال ۱۴۰۱ به جز دی و اسفندماه، تراز پول خرد سایر ماه‌ها منفی بود. حقیقی‌ها در دی ماه ۳ همت و در اسفندماه ۲.۳ همت سرمایه به پای بازار ریخته بودند. در این سال، سنگین‌ترین خروج پول خرد ماهانه در بهمن ماه با ۹.۷ همت به ثبت رسید.


در دوره ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱ نیز تنها ماهی که شاهد جذب پول خرد به بازار بودیم، فروردین ماه بود. در نخستین ماه از سال جاری، ۹.۷هزار میلیارد تومان سرمایه از سوی حقیقی‌ها به بازار راه یافت. اما در سایر ماه‌ها تراز پول خرد منفی شد. تیرماه سال جاری با ۷.۷ همت سنگین‌ترین خروج پول خرد ماهانه اتفاق افتاد. نوسان قیمت نمادها در ۱۰ماهه سال جاری از مثبت ۴۷۸درصد تا منفی ۶۲درصد بود.


معرفی پربازده‌ترین صنایع و نمادها و شناسایی بیشترین زیانده‌ها


از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، ۳۸ صنعت رشد ارزش بازار را تجربه کردند که در صدر آن‌ها، صنعت فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه با کسب بازدهی مثبت ۱۱۰درصدی قرار گرفت. صنایع محصولات چرمی با ۱۰۶درصد و محصولات کامپیوتری الکترونیکی و نوری با ۸۶.۸درصد به رتبه‌های دوم و سوم پربازده‌ترین صنایع دست یافتند.


صنعت فعالیت‌های کمکی به نهادهای مالی واسط با حدود ۱۸درصد بیشترین بازدهی منفی را متحمل شد. استخراج کانه‌های فلزی با ۶.۵درصد و عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با ۳.۳درصد دومین و سومین صنایع با بیشترین افت ارزش بازار بودند.


در ۱۰ماهه سال جاری بالغ بر ۵۵۰ نماد رشد قیمت را تجربه کردند که عمده‌ترین بازدهی مثبت با ۴۷۸درصد نصیب ثشرق شد. اوایل سال ۱۴۰۲ بهای هر سهم ثشرق پایین‌تر از ۶۰۰ تومان بود و تا مهرماه با روند افزایشی ملایمی به بالاتر از یک هزار تومان رسید. بیشترین رشد بهای این نماد طی ماه‌های مهر، آبان و آذر صورت گرفت. روند صعودی این نماد بورسی از ابتدای پاییز شتاب بیشتری گرفت و با پیمودن یک مسیر افزایشی پرقدرت تا روزهای ابتدایی دی ماه به بالاتر از ۳,۷۰۰ تومان صعود کرد.


فکمند با کسب بازدهی حدود ۳۱۵درصدی به رتبه دوم بیشترین رشد قیمت در بین نمادها دست یافت. شروع دادوستدهای سال جاری این نماد بازار پایه زرد فرابورسی از حدود ۸۰۰ تومان بود که تا پایان آذرماه به بالاتر از ۳,۲۵۰ تومان صعود کرد.


ثپردیس سومین سهم پربازده ۱۰ماهه سال جاری بوده که بیش از ۳۰۰درصد بازدهی مثبت داده است. در روزهای ابتدایی سال جاری، این سهم فرابورسی را کمتر از ۶۰۰ تومان معامله می‌کردند، اما پس از فراز و فرودهای زیادی تا پایان آذرماه خود را به ۱,۸۷۰ تومان رساند.


کمتر از ۲۰۰ نماد در ۱۰ماهه سال جاری افت قیمت داشتند که بیشترین بازدهی منفی با ۶۲درصد به نماد نیرو تعلق گرفت. خبنیان با ۵۸.۵درصد، آبین با ۵۲.۸درصد، فنفت با ۴۶درصد و رفاه با حدود ۴۶درصد در رتبه‌های دوم تا پنجم بیشترین بازدهی منفی در بین کل نمادها قرار گرفتند.



انتهای خبر

0
0