فارس نیوز
1401/10/04
16:40
بازار سهام به دنبال فتح کانال‌های بالاتر/ رابطه بورس و نرخ ارز مستقیم و خطی نیست

در جریان معاملات امروز، رشد بیش از ۲۵ هزار واحدی شاخص بورس با ورود پول حقیقی به بازار سرمایه همراه شد؛ کارشناسان معتقدند به لحاظ تکنیکالی انتظار می‌‌رود موج صعودی در بازار سرمایه تداوم داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در دومین روز معاملاتی دی ماه نیز روندی صعودی داشت. شاخص کل و شاخص کل هموزن امروز بازدهی بالایی داشتند و ورود پول حقیقی به بورس نیز برای دومین روز متوالی رخ داد.


کارشناسان تکنیکال بازار سرمایه معتقدند، شاخص بورس در ادامه روند صعودی ایجاد شده (موج سوم) توانسته به محدوده قیمتی ۷۸ درصدی از موج قبلی خود برسد و خود را بالای یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحدی تثبت کند.


با این روند در صعود شاخص این احتمال وجود دارد که به گفته فعالان کف بازار سرمایه شاخص بتواند یک بار دیگر به محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی خود برسد.


شاخص کل هم وزن نیز توانسته مقاومت ۴۵۰ هزار واحدی کلاسیک ایجاد شده در اردیبهشت ماه سال جاری را از سر راه بردارد تا در اوج هیجان ایجاد شده در شاخص RSI خود را بالای محدوده ۴۵۰ هزار واحدی ببیند.


* فتح قله‌های بالاتر در آینده نزدیک


راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره رشد بازار در روزهای گذشته و روند آینده بورس می‌گوید: تمامی فاکتورهای عملکردی بازار مثبت بوده و بازار با مازاد تقاضا بسته می‌شود که ادامه این روند می‌تواند رشد بورس در هفته‌های آینده را تضمین کند.


وی با بیان رابطه نرخ ارز با شاخص بورس، ادامه داد: نباید بین نرخ ارز و روند بازار سرمایه رابطه خطی ترسیم کرد، کما اینکه در ماه‌‌های قبل هم که نرخ ارز شیب ملایم و افزایشی داشت، بازار سرمایه نزولی بود و در واقع، بورس متناسب با نرخ ارز رشد نکرده که در صورت کاهش نرخ ارز در بازار آزاد، الزاما روند بازار سرمایه هم منفی شود.


این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در شرایطی که به لحاظ بنیادی، بسیاری از سهم ها ارزنده هستند و نسبت P/E بعضی سهم‌های بازار حتی به کمتر از ۳ رسیده است، بورس باید مورد استقبال سرمایه ‌گذاران قرار بگیرد. ضمن اینکه به لحاظ تکنیکالی هم انتظار می‌‌رود موج صعودی در بازار سرمایه تداوم داشته باشد و در صورتی که اتفاق غیرمنتظره ‌ای رخ ندهد و ریسک جدیدی به بازار تحمیل نشود، شاخص بورس تا چند ماه آینده، قله‌های بالاتری را فتح خواهد کرد.


* رشد یکپارچه شاخص‌های عملکردی بورس


در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز کاری قبل ۲۵ هزار و ۵۶۳ واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و ۵۶۳ هزار و ۵۶۶ واحد رسید. بدین ترتیب شاخص از نیمه کانال ۱.۵ میلیونی نیز بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت ۱.۶۶ درصد بوده است.


شاخص کل هموزن نیز با افزایش ۶ هزار و ۴۷۹ واحدی در سطح ۴۶۲ هزار و ۷۵۳ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۱.۴۲ درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، ۲۲۹ واحد بالا آمد و در سطح ۱۹ هزار و ۷۶۸ واحد قرار گرفت.


* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام


امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۶ هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی و اوراق خزانه اسلامی در بازار ثانویه ۳ هزار و ۸۳ میلیارد تومان بود که ۱۸ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.


ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش یک درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۷ هزار و ۳۷۲ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات در کل معاملات بورس ۴۵ درصد بوده است.


* تداوم ورود پول حقیقی به بازار سرمایه


در مجموع معاملات یکشنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دومین روز متوالی مثبت شد و ۲۲۹ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.


بیشترین ورود پول حقیقی به سهام کگل (شرکت صنعتی و معدنی گل گهر)، غزر (شرکت زر ماکارون) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) اختصاص داشت. در سوی دیگر نمادهای وغدیر (سرمایه ‌گذاری‌غدیر(هلدینگ))، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) بیشترین خروج پول را داشتند.


* رشد صف های خریدهای بازار سهام


در پایان معاملات امروز، ۷۳ درصد نمادها با رشد قیمت و ۲۷ درصد سهم ها با کاهش قیمت روبرو شدند. در جریان معاملات روز یکشنبه ۱۴۸ نماد صف خرید داشتند و ۱۶ نماد با صف فروش مواجه بودند.


مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲ درصدی به ۶۱۲ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف‌های فروش یک درصد افزایش یافت و ۲۵۴ میلیارد تومان بود. در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید در رقم ۳۹۷ میلیارد تومان ایستاد و بازار با مازاد تقاضا بسته شد.


در پایان معاملات نمادهای کویر (شرکت فولاد سپید فراب کویر)، ولصنم (شرکت لیزینگ صنعت و معدن) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) بیشترین صف خرید را داشتند.


در پایان معاملات، سه نماد صف فروش داشتند، وآذر (سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) بیشترین صف فروش را داشت و نمادهای زفکا (کشت و دامداری فکا) و انرژی ۲ (فعالان بورس انرژی) در رتبه‌های بعدی بودند.


پایان پیام/


انتهای خبر

0
0