به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه امروز هم روندی نزولی به خود گرفت تا هرچه که در ابتدای هفته ریسیده بود، پنبه شود، به عبارت دیگر، بورس امروز بار دیگر یکی از روزهای تلخ خود را سپری کرد و درحقیقت با شرایط به وجود آمده، تحلیل روند روزانه بورس کار سادهای نیست و احتمال دارد در طول یک روز با تغییرات بسیاری همراه شود.
اتفاقات روزهای سپری شده در هفته جاری نشان داد که هر لحظه ممکن است با انتشار خبری جدید، روند معاملات به کل با تغییرات فاحشی همراه شود. به هرحال بورس امروز نیز در حالی معاملات خود را به پایان رساند که شاخص کل بورس با افت همراه شد.
در جریان معاملات امروز نیز، نامه افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها موجب قرمزپوشی بازار شد، به طور کلی میتوان گفت که بخشی از رفتار امروز بورس تهران به دلیل شوک منفی وارد شده بود؛ زیرا این موضوع برای بسیاری از صنایع بیاهمیت بوده و تاثیری بر روند عملیاتی و سودآوری آنها نخواهد داشت.
* وقایع ناخوشایندی که منجر به ضرر سهامداران میشود
در اینباره حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس میگوید: در همه رخدادهای چند سال گذشته حقیقتا نمیتوان از بازار و سهامداران خرده گرفت زیرا بازار همواره براساس واقعیتها حرکت میکند و همه واکنشهای آن از تفکر جمعی نشئت میگیرد.
وی ادامه داد: سیاستگذاریهای منسوخ و ناکارآمد، تصمیمات خلقالساعه، کنترلگریهای دستوری و از همه مهمتر نبود یک سازمان قابل اتکا و اثرگذار برای هدایت بازار سرمایه موجب شده است که سهامداران بورس هر روز را با نگرانی بابت احتمال وقوع اتفاقی ناخوشایند سپری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در نامه ای که روز گذشته منتشر شد و منجر به ریزش بورس نیز شد، چند ابهام وجود دارد، اولین ابهام تاریخ نامه است که طبق صحبتهای امروز وزیر اقتصاد در جلسه هیئت دولت در آن روز، تصمیمی برای این موضوع گرفته نشده است، در این نامه ابهام دیگری نیز وجود دارد که نرخ خوراک برای شرکتهای پتروشیمی ۷ هزار تومان در نظر گرفته شده که همان عدد اعلام شده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بود؛ اما مشخص نیست عدد ذکر شده سقف نرخ خواهد بود یا نرخ قطعی.
وی افزود: به هرحال به نظر میرسد که واکنش بازار طی معاملات امروز و دیروز به این اتفاق طبیعی بوده است. زیرا طبق فرمول نرخ خوراک پتروشیمیها که شامل دو هاب اروپایی میشود، در حال حاضر قیمت ۵۷۰۰ تومان را نشان میدهد و البته نرخ گاز در اروپا باز هم رو به افزایش بوده و احتمال بیشتر شدن دوباره آن وجود دارد. بنابراین چه نرخ ۷ هزار تومان باشد چه ۶ هزار تومان تفاوتی در اصل ماجرا ایجاد نمیکند.
* افت شاخصهای بورس
شاخص کل بورس اوراق بهادار در انتهای معاملات امروز با کاهش ۱۴ هزار و ۷۰۷ واحدی و بازدهی منفی ۰.۶۸ درصدی روبهرو شد و به سطح ۲ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۴۰۸ واحدی رسید.
شاخص کل هموزن نیز در انتهای معاملات با کاهش چهار و ۶ واحدی و بازدهی ۰.۵۳ درصدی همراه شد تا در سطح ۷۴۶ هزار و ۶۳۵ واحدی آرام بگیرد.
شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱۶۵ واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۶۲۱ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با افت ۵۸۴ واحد به سطح ۱۳۷ هزار و ۷۳ واحد رسید.
* نهمین روز متوالی خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای نهمین روز متوالی منفی شد و ۳۱۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نمادهای کرازی (کارخانجات تولید شیشه رازی)، قنقش (قند نقش جهان) وکماسه (تامین ماسه ریخته گری) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای شپدیس (پالایش نفت پردیس)، خکمک (کمک فنر آیند امین) و شیراز (پالایش نفت شیراز) اختصاص داشت.
* ریزش ارزش معاملات خرد بازارسهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۹ هزار و ۲۲۹ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۴۶۵ میلیارد تومان بود که ۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد بازار سهام امروز هم چنگی به دل نمیزد و در انتهای معاملات با کاهش ۱۴.۱۴ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۵ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان رسید.
ارزش معاملات خرد نیز ارزش معاملات خرد در معاملات امروز به یکی از کمترین سطح های چهار ماهه اخیر خود رسید که گویای رکود معاملاتی در بازار سهام است.
* ارزش صف های خرید و فروش بورس
در پایان معاملات امروز، ۲۸۵ نماد رشد قیمت داشتند و ۴۰۱ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۴۲ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.
در معاملات روز چهارشنبه ، ۹۹ نماد صف خرید داشتند و ۴۵ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۷۶۳ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افت ۵۲ درصدی به ۱۴۱ میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۱.۵ میلیون تومان و سرانه فروش نیزبه ۱۶.۲ میلیون تومان رسید.
پایان پیام/