در ۲۴ ساعت گذشته، بسیاری از ارزهای دیجیتال بازار شاهد فروش عمدهای بودند که ارزش کل بازار را با یک افت ۱٫۹۴ درصدی، به ۱٫۰۷ تریلیون دلار رساند. در این میان، شاخص ترس و طمع بازار نیز تنها در عرض یک ساعت، از ۴۷ به ۴۳ سقوط کرد.
بر اساس دادههای بازار، قیمت بیت کوین از بالاترین سطح ۲۴ ساعته ۲۸ هزار دلاری خود، به ۲۷،۶۰۰ دلار رسیده است. اتریوم نیز پس از افت تقریبا ۳ درصدی خود در ۲۴ ساعت گذشته، اکنون در محدوده ۱،۵۸۵ دلار معامله میشود. سایر آلت کوینهای برتر، مانند بیت کوین کش، ریپل، سولانا، دوج کوین، شیبا اینو و کاردانو نیز، همگی در وضعیت قرمز قرار دارند.
بر اساس دادههای منتشرشده توسط پلتفرم تحلیلی کوینگلس (Coinglass)، به دنبال ریزش قیمت رمزارزها، بیش از ۱۰۵ میلیون دلار موقعیت معاملاتی لانگ (long) نیز لیکویید شد.
اما علت این سقوط ناگهانی چه بود؟ به نظر میرسد که بحران ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، که افزایش قیمت نفت و طلا را به همراه داشته، یکی از دلایل اصلی سقوط قیمتها در بازار کریپتو بوده است. علاوه بر بازار ارزهای دیجیتال، شاخصهای بورس در سراسر جهان نیز به دلیل درگیری قرمز هستند.
در همین حال، شاخص دلار آمریکا (DXY) از ۱۰۶٫۵۰ جهش کرده و انتظار میرود که بالا رفتن آن، فشار بیشتری را بر قیمت بیت کوین و بازار کریپتو وارد کند.
مایکل ون ده پوپه، تحلیلگر مشهور، پیشبینی میکند که بیت کوین، علیرغم نشانههای ضعف خود و سقوط به زیر ۲۷،۷۰۰ دلار، میتواند به ایجاد کفهای بالاتر ادامه داده و بالاتر از ۲۷،۵۰۰ دلار باقی بماند. در مقابل، او معتقد است که آلت کوینها همچنان آسیب خواهند دید و اصلاح خواهند شد.
لازم به ذکر است که بازار ارزهای دیجیتال به جز جنگ روسیه و اوکراین، شاهد درگیری ژئوپلیتیکی بزرگی نبوده است. از این رو، تعیین تاثیر چنین رویدادهایی بر قیمت داراییهای رمزارزی دشوار است. با این حال، بین بیت کوین و شاخص S&P ۵۰۰ همبستگی وجود دارد. در نتیجه، همراه با S&P ۵۰۰، بیت کوین نیز احتمالا در کوتاهمدت شاهد نوسانات بالایی خواهد بود.