همفکران
1401/08/07
08:28
جریان نقدینگی بازار طی هفته اول آبان؛ سریال فرار پولهای خرد از بازار همچنان ادامه دارد

طی هفته اول آبان بازار ۸۷۱ میلیارد تومان پول خرد از دست داد تا تراز نقدینگی حقیقی برای بیست و سومین هفته متوالی منفی بماند. شدت خروج پول خرد نسبت به هفته پایانی مهر ماه ۱۱ درصد افت داشت اما نمی توان از این واقعیت چشم پوشید که طی ۳۱ هفته معاملاتی که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون پشت سر گذاشتیم، حقیقی ها ...

جریان نقدینگی بازار طی هفته اول آبان؛ سریال فرار پولهای خرد از بازار همچنان ادامه دارد


طی هفته اول آبان بازار ۸۷۱ میلیارد تومان پول خرد از دست داد تا تراز نقدینگی حقیقی برای بیست و سومین هفته متوالی منفی بماند. شدت خروج پول خرد نسبت به هفته پایانی مهر ماه ۱۱ درصد افت داشت اما نمی توان از این واقعیت چشم پوشید که طی ۳۱ هفته معاملاتی که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون پشت سر گذاشتیم، حقیقی ها بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد تومان از سهام خود را در بازار نقد کرده و اقدام به خروج سرمایه های خود از بازار کرده اند.


به نظر می رسد عطش خروج حقیقی ها از بازار هنوز پس از ۲۶ ماه از آغاز دوره ریزش بازار خاموش نشده، زیرا در ۳۱ هفته معاملاتی ابتدایی سال ۱۴۰۰ هم حقیقی ها حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان پول از بازار بیرون برده بودند.


صنایع و نمادهایی که در صدر لیست خروج حقیقیها قرار گرفتند


حقیقی ها این هفته بیشتر از همه از صنایع محصولات شیمیایی، بانکها و موسسات اعتباری و فلزات اساسی سهم فروختند. صنایع بیمه و صندوق بازنشستگی، فرآورده های نفتی، سرمایه گذاریها، خودرو و ساخت قعطات، شرکتهای چند رشته ای صنعتی، مواد و محصولات دارویی و سیمان نیز در رتبه های بعدی بیشترین خروج پول خرد قرار گرفتند.


صدرنشین خروج پول خرد این هفته سهام شیمیایی بودند. صنعت محصولات شیمیایی که در ۱۸ هفته گذشته هم به صورت پیاپی با تراز منفی پول خرد مواجه شده بود، طی هفته اول آبان ۲۵۴ میلیارد تومان دیگر از نقدینگیهای حقیقی را از دست داد که این مبلغ ۱۳۲ درصد بیشتر از هفته قبل است.


بانکها و موسسات اعتباری دومین صنعتی بودند که این هفته متحمل بیشترین خروج نقدینگی حقیقی شدند. با اینکه این صنعت با از دست دادن ۲۴۵ میلیارد تومان از پولهای خرد بازار برای پنجمین هفته متوالی با تراز منفی پول خرد مواجه شده اما شدت خروج پول خرد از آن ۱۱۵ درصد از هفته قبل بیشتر شده است.


سومین صنعت با بیشترین خروج پول خرد فلزات اساسی بود. این صنعت طی هفته جاری ۲۱۰ میلیارد تومان پول خرد را از دست داد تا تراز هفتگی آن برای ششمین هفته متوالی منفی باقی بماند.


از بین شرکتها شپنا، وبملت، بپاس، فملی، فولاد و نوری و از بین صندوقها امین یکم، کیان، پالایش و پارند در صدر نمادهایی قرار گرفتند که عمده ترین پول حقیقی را از دست دادند.


حقیقیها به کدام صنایع و نمادها اقبال نشان دادند؟


در هفته نخست آبان صنایع فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط و صندوق سرمایه گذاری قابل معامله توانستند جمعا بیش از یک همت از سرمایه های خرد بازار را جذب کرده و به ترتیب در رتبه های اول و دوم صنایع با بیشترین ورود پول حقیقی قرار گیرند. پس از آنها اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن، قند و شکر، محصولات کاغذی، فعالیتهای هنری و سرگرمی، فعالیت مهندسی، تجزیه و تحلیل، پیمانکاری صنعتی و سایر تجهیزات حمل و نقل صنایعی بودند که توانستند بخشی از نقدینگی های خرد بازار را به سمت خود بکشانند؛ نقدینگی که جمعا به ۴۸ میلیارد تومان هم نرسید.


پس از سه هفته متوالی تراز منفی، این هفته صنعت فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط با ورود پول حقیقی همراه شد که البته به دلیل پذیره نویسی شرکت تامین سرمایه کیمیا با نماد تکیمیا بود.


صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بازار که هفته قبل متحمل خروج ۱۰۹ میلیارد تومانی نقدینگی از سوی حقیقیها شده بودند، این هفته توانستند ۲۹۵ میلیارد تومان از سرمایه های خرد بازار را به سمت خود جذب کنند.


بجز تکیمیا که در روز سه شنبه سوم آبان ماه شاهد پذیره نویسی آن بودیم، از بین شرکتها شبندر و قیستو و از بین صندوقها کارا، افران، همای، آوند، اعتماد، کارین و طلا با بیشترین ورود پول حقیقی همراه شدند. تکیمیا توانست با جذب بیش از ۷۹۷ میلیارد تومان از پولهای خرد در صدر این لیست قرار گیرد.










انتهای خبر

0
0