واگرایی مثبت شاخصها به روند منفی شاخص کل
به گزارش بااقتصاد، معاملات بازارهای سهام تهران امروز شنبه ۳۰ مهرماه، با واگرایی شاخص کل هموزن و آیفکس در مقابل شاخص کل بورس همراه بود. شاخص کل هموزن ۴۰۰ واحد رشد کرد و به رقم ۳۸۰ هزار واحدی نزدیک شد. رشد یک واحدی شاخص کل آیفکس هم با حمایت کامل آریا رقم خورد.
معدنیها در صدر منفیسازان بورس تهران
در بورس تهران نماد کگل به تنهایی بیش از ۱۰۰۰ واحد برای شاخص کل منفیسازی کرد و کچاد، فولاد و نوری در رتبههای بعدی ایستادند. در مقابل پالایشیها با پیشتازی شتران و شپنا و همچنین حکشتی از افت بیشتر شاخص کل ممانعت کردند. این دو نماد پالایشی همچنین بالاترین حجم تراکنش مثبت بورس را به خود اختصاص دادند.
آریا چراغ شاخص کل آیفکس را سبز کرد
نمادهای آریا، شاوان و خدیزل مثبتسازان اصلی شاخص کل آیفکس بودند که توانستند چراغ این نماگر را در لحظات پایانی بازار سبز کنند. زاگرس، شراز، ددانا و کگهر نیز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل آیفکس تحمیل کردند. نماد بانک دی، بالاترین حجم تراکنش مثبت فرابورس را به خود اختصاص داد و در صدر این جدول ایستاد.
ناامیدی معاملهگران در نیمه دوم بازار
کاهش ارزش معاملات خرد در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، بازار سرمایه را در وضعیت بدی قرار داده بود اما در معاملات حقیقیها به سمت خرید متمایل شدند و رشد ۴۰۰ واحدی شاخص کل هموزن بیانگر این روند مثبت بود.
در نیمه نخست معاملات امروز بازارهای سهام، با صعود نسبی شاخصها، امیدواری به بازگشت بازار در روند مثبت طی ابانماه قوت گرفت اما نیمه دوم بازار که بر تراکم صفهای فروش افزوده شد، بازار را در وضعیت بیرونقی نگه داشت.
ارزش ۴ برابری صفهای خرید در مقابل صفوف فروش
بهاینترتیب در پایان وقت بازار امروز، بیش از ۶۰ درصد از نمادها در مدار منفی قرار گرفتند ۴۴۹ نماد شرکتی با کاهش قیمت مواجه شدند. در همینحال، حدود ۴۰ درصد نمادها، معادل ۲۷۵ سهم شاهد رشد قیمت پایانی بودند. ارزش صفهای خرید سهام نیز به رقم ۳۲۰ میلیارد تومان در مقابل ۸۵ میلیارد تومان ارزش صفهای فروش رسید.
قانون پایانههای فروشگاهی توسط شرکتهای بورسی و فرابورسی از فردا اجرا میشود
شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس بهعنوان نخستین گروه از مشمولان اجراکننده قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان از فردا اول آبانماه ملزم به اجرای این قانون و صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.
بررسی نهایی سند مشترک واگذاری خودروسازها توسط کارشناسان
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد با اشاره به چارچوبی مدون و مشترک دو وزارتخانه اقتصاد و صنعت، گفت: قرار است پیش از اجرای این سند، جزییات طرح واگذاری سهام دولت در دو شرکت خودروسازی مورد بحث و بررسی کارشناسان و استادان دانشگاه و همچنین خبرگان اقتصادی و فعالان صنعت خودرو قرار گیرد.
وی افزود: برای رقابتپذیری صنعت خودرو باید تصمیم سختی بگیریم. احساس میکنیم مسیر کنونی جوابگو نیست و اولویت در واگذاری مدیریت و تصدیگری است. البته موضوع مالکیت و اصلاح آن با اولویت واگذاری تصدیگری هم مدنظر دولت قرار دارد.
فعالان صنعت چاپ با عرضه کاغذ در بورس کالا مخالفند
میریونس جعفری، نایبرییس اتحادیه چاپخانهداران تهران با اعلام گرانی ۲۰ درصدی قیمت کاغذ، گفت: فعالان صنعت چاپ با عرضه کاغذ در بورس مخالف هستند.
وی که از افزایش ۲۰ درصدی قیمت کاغذ نسبت به چهار ماه پیش خبر داده است، قیمت هر بند کاغذ سه ورقی را یک میلیون تومان اعلام کرد و افزود: این در حالیاست که محموله جدیدی وارد نشده و علت افزایش قیمت کاغذ، فروش در بورس کالا است.
به گفته علت افزایش قیمت کاغذ، خرید این محصول توسط دلالان از بورس و فروش آن با قیمت بیشتر به فعالان صنعت چاپ است.
جعفری تصریح کرد: بنابراین فعالان صنعت چاپ با عرضه کاغذ در بورس مخالف و معتقدند کاغذ باید به دست مصرفکننده و چاپخانهدار برسد و با همان قیمت به ناشران بدهند. به این ترتیب دست دلالان کوتاه میشود. در این میان برخی ناشران بعد از دریافت کاغذ و استفاده کم برای چاپ، مابقی را به قیمت بالاتر در بازار عرضه میکنند.
بانکها موانع اصلی بر سر راه توسعه اقتصادی
خاندوزی، وزیر اقتصاد، برخی بانکها را مانع رشد و توسعه در کشور دانست و گفت: شبکه بانکی نباید صرفا نگاه به تسهیلاتگیرنده در کلانشهر داشته باشد بلکه باید به شهرهای کوچک هم توجه کنند.
به گفته خاندوزی، تمامی داراییهای مردم از سهام، بیمه عمر، سیمکارت و هر چیزی که قابل فروش باشد باید در سامانهای ثبت و جزو تامین بانکی محسوب شود.
قصور قوه قضاییه در ایجاد سامانه انتقال سهام به وراث
ابوترابی، قائممقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، اظهار کرد: قوه قضاییه باید به سپردهگذاری، سرویسی ارائه کند که در آن تعداد متوفیان مشخص شود.
وی افزود: قوه قضاییه همچنین باید اطلاعات مورد نیاز برای وراث متوفیان سهام را به ما ارایه دهد تا بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثت، کار انتقال را اجرا کنیم.
آزادسازی صادرات فولاد و محصولات صنایع معدنی «برای عموم» مطابق مقررات
گمرک ایران با استناد به نامه معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، صادرات فولاد و سایر محصولات صنایع معدنی را «برای عموم» و « مطابق مقررات صادرات» آزاد اعلام کرد.
رضا محتشمیپور، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت در نامهای خطاب به رییس سازمان توسعه تجارت، بخشنامههای قبلی آن معاونت و دفاتر تخصصی مبنی بر محدودیت صادرات فولاد و محصولات صنایع معدنی صرفا برای تولیدکنندگان را مطابق رای دیوان عدالت اداری، از تاریخ ابلاغ بخشنامه فعلی، کان لم یکن تلقی و آن را ملغی اعلام کرده است.
نمای پایانی معاملات بازارهای سهام تهران، شنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۱
حجم کل دادوستدهای سهام در بورس و فرابورس امروز رقم ۶۲۰۰میلیارد تومان را ثبت کرد. ارزش این حجم از سهام معاملهشده حدود ۱۸۳۰۰ میلیارد تومان بود. از این میزان حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان به ارزش معاملات بورس و بیش از ۱۵۳۰۰ میلیارد تومان به معاملات فرابورس اختصاص یافت.
ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم و صندوقهای قابل معامله در بورس و فرابورس با کمی افزایش نسبت به روز چهارشنبه به بیش از ۲۱۰۰ میلیارد تومان رسید. طی این نقل و انتقالات، ۹۸ میلیارد تومان تراز منفی برای معاملات حقیقیها با تغییر خالص مالکیت سهام از حقوقیها انجام شد.
در جریان داوستدهای امروز، بیشترین ارزش و حجم معاملات سهام به گروههای خودرو، فراوردههای نفتی و فلزات اساسی به ترتیب با ۱۸۳، ۱۱۹ و ۹۹ میلیارد تومان تخصیص یافت و این شرکتها برترین صنایع بازار منفی و نسبتا متعادل شناخته شدند.
بازار نقدی بورس:
شاخص کل بورس: ۱.۳۰۸.۹۴۶.۷۰ (۱۲۱۹.۷۶-)
شاخص کل هموزن: ۳۷۸.۹۹۴.۹۸ (۴۰۰.۱۷افزایش)
ارزش معاملات: ۲.۹۴۸ میلیارد تومان
حجم معاملات: ۳.۶ میلیارد تومان برگ سهم
سه نماد با بیشترین تاثیر مثبت: شتران، شپنا و حکشتی
سه نماد با بیشترین تاثیر منفی: کگل، کچاد و فولاد
بازار نقدی فرابورس:
شاخص کل: ۱۷.۸۵۴.۸۰ (۱.۳۴افزایش)
ارزش معاملات: ۱۵.۳۳۲ میلیارد تومان
حجم معاملات: ۲.۶ میلیارد تومان برگ سهم
سه نماد با بیشترین تاثیر مثبت: آریا، شاوان و خدیزل
سه نماد با بیشترین تاثیر منفی: زاگرس، شراز و ددانا
گزارش: مولود غلامی