بورس پرس
1403/02/26
09:04
گزارش تخلفات ۱۳ شرکت بورسی و غیربورسی زیرمجموعه شستا برای مجلس

رئیس هیات تحقیق و تفحص از شستا، گزارشی از تخلفات ۱۳ شرکت بورسی و غیر بورسی زیرمجموعه را ارائه کرد که در صحن مجلس قرائت خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، علی خضریان در خصوص آخرین وضعیت تحقیق و تفحص مجلس از سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، اعلام کرد: گزارش اقدامات شبانه‌روزی ۳۰ هزار نفر ساعت کار گروه اجرایی و بررسی ۱۵ هزار برگ سند، نهایی و بانضمام اسناد به کمیسیون اقتصادی مجلس تقدیم شد که پس از تشکیل جلسه مشترک با اعضای هیات، گزارش بررسی و تصویب شد و در نوبت قرائت در صحن علنی قرار دارد.


گزارش بخشی از تخلفات شرکت های ذوب آهن، رایتل، کشتیرانی، ایران سازه، رسا دارو، پتروشیمی غدیر، پتروشیمی فن‌آوران، نفت پاسارگاد، نفت ایرانول، بارز، ذغال‌سنگ طبس، سابیر و گاز لوله در صحن علنی قرائت خواهد شد.


به غیراز افزایش واردات تحمیل شده، تامین زغال‌سنگ و کک متفاوت از نقطه بهینه کیفی مورد نیاز واقعی، بطور متوسط سالانه حداقل ۱۵۰ میلیون دلار برای ذوب آهن زیان به دنبال داشت!


شرکت خصوصی خارجی به نام رمکو در خرید تجهیزات وارداتی در ذوب آهن و حتی سایر شرکت های زیر مجموعه زغالسنگی در هلدینگ صدر تامین، نقش بسیار اثرگذاری دارد و در گزارشات کارشناسان ذوب آهن از شرکت رمکو به غلط و تعمدی به عنوان شرکت تراستی ذوب آهن ذکر می‌شود !


شرکت رایتل یکی دیگر از زیرمجموعه های شستا است که در گذشته به حیات خلوت دولت‌ها به منظور تامین هزینه‌های جاری و شخصی تبدیل شده بود. چنبره یک حلقه شبه‌امنیتی در اپراتور رایتل، عملا این شرکت را از حیز انتفاع ساقط کرده و به وضعیت اسفناک امروز رسانده است!


بررسی ها نشان می دهد با تقلب صورت گرفته مالکیت ۷۰ درصد از سرمایه شرکت فرابرد توسط شرکت داده پایش آرته و فروش ۵۱ درصد از سهام به شرکت فناپ (توسعه فناوری ارتباطات پاسارگاد آریان) به ارزش ۶۶.۷ میلیارد تومان با موردی عجیب از مقوله پولشویی در شرکت فرابرد داده‌های ایرانیان روبرو است.


طبق بررسی‌ها توسط کارشناس منتخب رسمی دادگستری، مانده بدهی ۱۵.۴ میلیون دلاری ناشی از برداشت‌های غیرمجاز معاون مالی وقت شرکت کشتیرانی، ۱۰۰ هزار یورو و ۶.۷ میلیارد تومان است.


مجموع طلب شرکت‌های داروسازی فارابی، زهراوی، کاسپین تامین، رازک و پارس دارو از رسا دارو به‌انضمام خسارات تاخیر تادیه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان است. باوجود تحمیل زیان از سوی رسا دارو به زیرمجموعه های تیپیکو این شرکت‌ها حتی نسبت به واخواهی چک‌های سررسید شده اقدام نکرده‌اند.


پتروشیمی غدیر برگ دیگری از پرونده تخلفات شرکت های زیر مجموعه شستا است و مجموع تخلفات مربوط به ارزان‌فروشی محصول پی وی سی، گران خریدن ماده اولیه ای دی سی، عدم‌النفع و عدم رفع تعهد ارزی ۵۹ میلیون دلار است.


عدم برگشت ارز فروش صادراتی از دیگر تخلفات صورت گرفته است که طبق نامه دیوان محاسبات، شرکت نفت پاسارگاد نسبت به ایفای تعهدات ارزی ۴۳ میلیون دلاری عمل نکرده که بخش عمده این موضوع به دلیل فروش ارزی و دریافت ریالی قیر توسط پاسارگاد بود.


با توجه به رشد آسانسوری افراد متخلف، مدیر حراست شرکت نفت پاسارگاد در بازه سال‌های ۹۶، و ۹۷ که چندین ترک فعل داشته و در یکی از مزایده‌های فروش قیر از متخلفان حمایت کرده، چندی پیش به عنوان مدیرعامل مهمترین شرکت پتروشیمی زیرمجموعه صندوق‌های وزارت کار منصوب شد.


شرکت ایرانول به دلیل عملکرد ضعیف مدیران گذشته با چالش مطالبات سر رسید گذشته مواجه شده از جمله شرکت پگاه رزم آوران مازندران یکی از بدهکاران سنواتی شرکت نفت ایرانول بوده و از دهه ۸۰ بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال بدهکار است.


تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir


انتهای پیام


انتهای خبر

0
0