سنا
1401/05/07
10:53
مروری بر اهم خبرهای اختصاصی «سنا» در هفته گذشته

پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، به بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت، پرداخته است.

«ستاره»؛ پیونددهنده بازار پول، سرمایه و نظام حقوقی کشور


دکتر مجید عشقی در ابتدای آیین رونمایی از سامانه «ستاره»، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم سازمان بورس این است تا جایی که ممکن است با بهره‌گیری از بستر الکترونیک، خدمات در بازار سرمایه را در اختیار سرمایه‌گذاران به ویژه سرمایه گذاران خرد قرار دهد. وزیر امور اقتصاد و دارایی رونمایی از سامانه توثیق الکترونیک را آغاز یک حرکت بزرگ در اقتصاد کشور برشمرد و ادامه داد: سامانه ستاره یک نوآوری نهادی است و امید می‌رود با استمرار این حرکت، ثمرات آن نصیب مردم ایران شود.


مشاهده کل خبر


ضرورت اختصاص بخشی از سود شرکت‌ها برای تامین مالی پروژه‌های پیشران


احسان خاندوزی در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه «شورای عالی بورس چه راهبردهای کلانی برای توسعه نقش بازار سرمایه در تامین مالی کلان پروژه های بزرگ کشور تدوین خواهد کرد» اظهار کرد: پروژه پیشران جزو ارکان ثابت سند رشد غیر تورمی است که در ماه‌های اول دولت سیزدهم تصویب شده که بخشی از آن به بازار سرمایه برمی‌گردد. سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه در فاصله سال‌های ۹۱ تا ۱۴۰۰، مجموع تشکیل سرمایه ثابت کشور منفی بوده است، گفت: اگر این مسیر همچنان ادامه یافته و دربلندمدت گسترش پیدا کند، رشد و توسعه اقتصاد ایران به مخاطره می‌افتد. بنابراین پیشنهاد شد شرکت‌ها بخشی از سود خود را برای تامین مالی پروژه‌های پیشران استفاده کنند.


مشاهده کل خبر


برگزاری جلسه صالح‌آبادی و عشقی: از نرخ بهره بین بانکی تا فاصله نیما و سنا


ضرورت کنترل نرخ بهره بین بانکی و کنترل تورم به صورت توامان، یکسان بودن سیاست اعمالی و اعلامی و انعکاس آن به فعالیت اقتصادی از اصلی‌ترین موضوعات مطرح شده جلسه رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بوده است. مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: تصمیمات و سیاست‌های ارکان مختلف اقتصادی کشور همسو و یکپارچه و در راستای منافع کلان اقتصادی همه مردم باشد.


مشاهده کل خبر


نرخ سود بین بانکی در چارچوب سیاست‌های پولی بانک مرکزی کنترل می‌شود


رئیس کل بانک مرکزی در عین حال، رویدادهای اثرگذار بر بازار سرمایه را موضوعات چندگانه دانست که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد و در همین راستا افزود: دغدغه فعالان بازار سرمایه، مورد توجه تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی است و تدابیر لازم در این خصوص اتخاذ خواهد شد، البته باید توجه داشت که هرگونه سیاست در زمینه حمایت از بازار سرمایه می بایست همراستا با سایر سیاست های دولت به ویژه سیاست کنترل تورم و اصلاح نظام بانکی باشد.


مشاهده کل خبر


نشست هم‌اندیشی صندوق‌های جسورانه و خصوصی برگزار شد


در ابتدای نشست هم‌اندیشی صندوق‌های جسورانه و خصوصی، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به لزوم پایش مستمر ابزارهای موجود و تلاش بر کاربردی کردن آن‌ها در بازار سرمایه، به تشریح اقدامات لازم به منظور رسیدن به این مهم پرداخت. علیرضا ناصرپور با اشاره به برداشته شدن «الزام به گذشت ۳ سال از فعالیت شرکت‌های موضوع سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی» تاکید کرد: این نکته، به امکان سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها در شرکت‌هایی جدیدی که پتانسیل بالایی در جذب منابع و در عین حال سرعت بالایی در خلق ارزش برای صندوق دارند، می‌انجامد.


مشاهده کل خبر


۳ مصوبه هیات مدیره سازمان بورس در راستای تسهیل فعالیت و امور شرکت‌های کارگزاری


به گفته مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار، تمدید فرصت یک ساله تطبیق شرکت‌های کارگزاری با استانداردهای موضوع دستورالعمل صدور مجوز تاسیس و فعالیت کارگزاری، تمدید اعتبار مجوزهای فعالیت شرکت‌های کارگزاری و اعطای مجوز ۵ ساله فعالیت به شرکت‌های کارگزاری در صورت احراز استانداردهای موضوع دستورالعمل، سه محوری است که در هیات مدیره سازمان به تصویب رسید که به زودی به شرکت‌های کارگزاری ابلاغ خواهد شد.


مشاهده کل خبر


«صندوق سرمایه‌گذاری بخشی» در راه ورود به بازار سرمایه


رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و توسعه کمی و کیفی نهادهای مالی به عنوان یکی از رسالت‌های مهم سازمان بورس و اوراق بهادار به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: در همین راستا، سازمان بورس پس از بررسی نظرات فعالان بازار سرمایه در ارتباط با «صندوق سرمایه‌گذاری بخشی»، مقررات صندوق یادشده را تدوین کرد و اکنون این مقررات در شرف ابلاغ قرار گرفته است. سیاوش پرویزی‌نژاد ادامه داد: «صندوق سرمایه‌گذاری بخشی» از «دستورالعمل تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، مختلط، در سهام و در اوراق بهادار مبتنی بر کالا» تبعیت می‌کند که این دستورالعمل در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ تصویب و در تاریخ ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۱ ابلاغ شد.


مشاهده کل خبر


تحول در خدمات نوین بازار سرمایه با توثیق الکترونیک


محمد باغستانی اظهار کرد: برای اولین بار در کشور سرویس هوشمند توثیق الکترونیک توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با همراهی وزارت اقتصاد، سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، تعریف و پیاده سازی شده است. مدیرعامل سمات با اعلام این که با بهرمندی از نیروهای متخصص در سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و همراهی وزارت اقتصاد، قوه قضائیه، سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی توانستیم این خدمت نوین را در جهت سهولت کار هموطنان عزیز ارائه نماییم گفت: در طی یک سال توسعه این پروژه با تلاش متخصصین فناوری اطلاعات، بستر لازم جهت ارتباط سیستم‌های سپرده‌گذاری با ارکان مختلف به صورت کاملا مکانیزه برقرار شد که سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف می‌توانند با دریافت این سرویس و توسعه محصولات خود به صورت آنلاین، اقدام به ثبت آنی درخواست توثیق سهام متقاضیان و ارائه خدمت به صورت لحظه ای کنند.


مشاهده کل خبر


توثیق هوشمند؛ به سادگی یک خرید اینترنتی


معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذار مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اشاره به توثیق سهام به عنوان یکی از مزیت های سهامداری بازار سرمایه، گفت: در راستای ایجاد تحول دیجیتال در ارائه خدمات ذی نفعان به بازار سرمایه از جمله جامعه سهامداری، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی توانسته است با همکاری سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف (وزارت اقتصاد، سازمان بورس و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران) اقدام به ارائه خدمت توثیق هوشمند کند. محمود حسنلو در این‌باره اظهار کرد: این خدمت برخط، پلی بین ارائه خدمات در بازار پول و سرمایه است.


مشاهده کل خبر


بانک ملت به فرآیند تسویه یار پیوست


نائب رئیس هیئت مدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از پیوستن بانک ملت به بانک‌های مشارکت کننده در فرآیند تسویه یار خبر داد. غلامرضا ابوترابی افزود: منظور از عملیات تسویه یار، مشارکت بانک در فرآیند تسویه و انجام امور تسویه معاملات کارگزار و نیز فراهم ساختن بستر و زیرساخت‌های مورد نیاز از سوی بانک به‌منظور تسویه به هنگام است. بنابراین، این عملیات شامل سه رکن شرکت کارگزاری، بانک عامل تسویه و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه می‌شود.


مشاهده کل خبر


توثیق الکترونیکی؛ مسیری سخت که به شیرینی ختم شد


معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اشاره به موضوع مهم و اساسی توثیق الکترونیک، گفت: زمانی که تکلیف وزارت اقتصاد درباره پروژه توثیق الکترونیکی به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ابلاغ شد، تیمی از کارشناسان، مدیران حقوقی، مدیران (آی تی) و حوزه عملیات و فنی با راهبری مدیرعامل شرکت، آغاز به کار کردند. فرزانه یاری افزود: این پروژه آنطور که باید سهل و راحت نبود زیرا دغدغه‌های مهم و جدی همچون ارائه خدمت به بیش از ۵۰ میلیون نفر جامعه هدف با بسترهای الکترونیکی برای آن مطرح بود.


مشاهده کل خبر


محصول دخالت دولت در بازارها: ناکارمدی اقتصاد


نوید خاندوزی گفت: قیمت‌گذاری دستوری مرثیه این روزهای بازار است؛ همیشه بخشی از بازار با موضوع قیمت‌گذاری درگیر بوده، اما متاسفانه در حال حاضر قیمت‌گذاری دستوری به کلیت بازار سرایت کرده است. به نوعی دولت در تمامی بخش‌های اقتصادی وارد شده و دخالت می‌کند؛ در نتیجه بخشی از ترس بازار ناشی از چنین رفتاری است. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، نبود کارایی بازارها ناشی از دخالت دولت در قیمت گذاری و دخالت در بخش های مختلف است؛ این رویه اختلال اقتصادی ایجاد کرده که در نهایت منجر به عدم تعادل بلندمدت در بازارها خواهد شد.


مشاهده کل خبر


از نسخه‌های غیرواقعی تا نسخه‌های واقعی کنترل تورم


مدیرعامل سبدگردان داریوش گفت: اقتصاد ایران یکی از دیرپاترین اقتصادهای توام با تورم در جهان است. نزدیک ۵دهه اقتصاد ایران با تورم‌های دور رقمی مواجه بوده که این تورم که ریشه در مازاد درآمد نفتی، بیماری هلندی، تورم جهانی و در نهایت کسری بودجه و ناترازی بانک‌ها داشته است. همایون دارابی افزود: همواره دغدغه سیاست‌گذاران در ایران، بحث تورم و نحوه مقابله با آن بوده؛ یکی از روش‌های مهار تورم کاهش هزینه واردات (تثبیت نرخ ارز) و افزایش واردات بوده است. این روش عموما با تقویت موقت طرف عرضه به بروز بیماری هلندی و کمبود تولید و از دست رفتن بازارهای صادراتی و داخلی بنگاه‌ها منجر شده است؛ این روش در سال‌های دهه ۵۰ و در دوره نهم و دهم ریاست جمهوری بیشتر از موارد دیگر استفاده شد و قالبا در کوران رشد درآمدهای ارزی- نفتی بیشتر دیده می‌شود.


مشاهده کل خبر


فراوانی سهام ارزنده در بازار/ روند رکودی ادامه‌دار نخواهد بود


مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری کاریزما گفت: باتوجه به عملکرد سه ماهه خوب و همچنین سودهای تقسیمی مناسب در مجامع شرکت‌ها، انتظار می‌رود بازار سرمایه وضعیت بهتری را در مرداد ماه داشته باشد؛ به‌خصوص در صنایع پالایشگاهی و اوره سازان وضعیت بهتری دیده می‌شود. امین دامچه با بیان اینکه خروج نقدینگی از بازار و ارزش معاملات پایین، باعث روند نزولی در بازار شده به‌طوریکه هر بالایی در بازار با موج فروشنده مواجه شود، در ادامه افزود: دلایل متعددی در این روند تاثیرگذار است؛که می‌توان به ریسک‌های سیاسی، رکود و افت قیمت‌های جهانی، فاصله ۲۰ تا ۲۵درصدی دلار آزاد و نیما، هراس از افزایش نرخ بهره بین بانکی اشاره کرد. تمام این عوامل باعث شده اهالی بازارسرمایه نه تنها از تورم عقب بیفتند؛ بلکه بخش زیادی از سرمایه آنها از بین برود. شاخص کل هم در حال حاضر حدود ۳۰درصد پایین‌تر از سقف مرداد سال ۹۹ است، اما بسیاری از سهام بازار حدود ۶۰ الی ۸۰درصد پاینتر از سقف های مرداد ۹۹ هستند.


مشاهده کل خبر


تعادل بازار سرمایه در گروی «باز تنظیم» بازارهای جایگزین


یک استادیار دانشگاه و کارشناس مالی در پاسخ به این سوال که بازار سرمایه کشور چگونه به تعادل می‌رسد، گفت: برای تعادل بخشی به بازار باید نقش قانون‌گذار و دولت در تنظیم بازارها بسیار قوی‌تر شده و برنامه‌ریزی درستی برای هدایت منابع به حوزه‌های مولد داشته باشد. کیارش مهرانی خاطرنشان کرد: بازار سرمایه تنها یک بازار تامین منابع مالی نیست بلکه بازاری برای سرمایه‌گذاری است و اگر در آن سرمایه‌گذاری اتفاق نیفتد تامین مالی هم میسر نخواهد شد.


مشاهده کل خبر


سهم ناچیز غیردولتی‌ها از تامین مالی در بستر اوراق بدهی


پیام افضلی با بیان اینکه سال ۹۹ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق انجام شد، گفت: دلیل اصلی انتشار اوراق ناشی از نیاز دولت به منابع نقدی است که در سال جاری حجم انتشار به مراتب کمتر از سال ۹۹ بوده است. این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: فشار تحریم‌ها در سال ۹۹ و همچنین پایین بودن قیمت نفت، نیاز کشور به انتشار اوراق را شدت داد که دو سال بعد، با رونق دوباره مذاکرات و گران شدن قیمت نفت، نیاز به انتشار اوراق کاهش یافت.


مشاهده کل خبر


انتقال بورس کالا به وزارت صمت تصمیمی اشتباه


نماینده مردم شیراز در مجلس درباره طرح انتقال بورس کالا از زیرمجموعه وزارت اقتصاد به وزارت صمت گفت: مجموعه بازار سرمایه به وزارت اقتصاد ربط دارد؛ اما اینکه بخواهیم هر کدام از این مجموعه‌ها را از وزارت اقتصاد جدا کنیم توجیه منطقی ندارد. جعفر قادری با بیان اینکه عرضه کالاها در بورس کالا موجب حذف رانت و شفافیت مبادلات می شود، گفت: متاسفانه از آنجایی که در بسیاری از زنجیره‌های تولید، یارانه پرداخت می‌شود، این موضوع عملا تبدیل به رانت شده و مشکلات زیادی را برای اقتصاد و تولید کشور ایجاد کرده است؛ در این میان اما عرضه‌های جدید در بورس کالا از جمله سنگ آهن و سایر محصولات معدنی با قیمت مناسب مطابق با قیمت جهانی، منجر به ساماندهی کل زنجیره فولاد و ارتقای شفافیت شده است.


مشاهده کل خبر


کاهش جذابیت سوداگری با اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه


مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی درباره مزایای مالیات برعایدی بر سرمایه بیان کرد: مالیات بر عایدی به معنای مالیات از رفتارها و اقداماتی است که خارج از مسیر مولد اقتصاد انجام می‌شود. وی با تاکید بر اجرای این طرح در کشور افزود: ضروری است در اقتصاد کشور سرمایهگذاری در تولید صورت گیرد تا سرمایه‌ها به سمت خرید و فروش ارز و ملک و خودرو حرکت نکند.


مشاهده کل خبر




محبوبه حاجی زاده

انتهای خبر

0
0