به گزارش آوای آگاه؛ مالکیت بازا در دی ماه مانند ۹ ماه گذشته به نفع حقوقیها تمام شد. بیش از ۳.۹ همت از مالکیت بازار در این ماه از سمت حقیقیها به سوی حقوقیها تغییر کرد. در سال ۱۴۰۲ فقط در فروردین ماه شاهد جذب نقدینگی حقیقی به بازار بودیم. پس از آن، برآیند ورود و خروج پول خرد ماهانه منفی بود.
از ابتدای سال جاری تاکنون، ۲۹.۵ همت از مالکیت بازار به نفع حقوقیها تغییر یافته است. در فروردین ماه ۹.۷ همت از سوی حقیقیها به بازار تزریق شد، اما طی ۹ ماه بعدی بالغ بر ۳۹.۲ همت از حقیقیها به حقوقیها تغییر مالکیت یافت. شدت جابهجایی نقدینگی بازار از حقیقی به حقوقی در دی ماه ۵.۶ برابر آذرماه بود.
صدرنشینان جذب پول حقوقی
صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، بانکها و موسسات، خودرو و ساخت قطعات، شرکتهای چند رشتهای صنعتی، فراوردههای نفتی، بیمه و صندوق بازنشستگی، سرمایهگذاریها، زراعت و خدمات وابسته و فعالیتهای کمکی مالی بیشترین جابهجایی مالکیت حقیقی به حقوقی را تجربه کردند.
فلزات اساسی پس از دو ماه پیاپی جذب پول خرد در دی ماه با جابهجایی بیش از یک همتی مالکیت از سوی حقیقیها به سمت حقوقیها تغییر کرد و در رتبه نخست نشست.
دومین صنعت با بیشترین جابهجایی نقدینگی از حقیقی به حقوقی، صنعت محصولات شیمیایی بود. این روند برای نهمین ماه متوالی ادامه یافته و با این وجود، شدت این انتقال مالکیت در دی ماه ۲.۶ برابر آذرماه بود و از ۳۱۴ میلیارد تومان به ۸۳۷ میلیارد تومان افزایش یافت.
صنعت بانکداری نیز برای نهمین ماه پیاپی با جابهجایی مالکیت حقیقی به حقوقی مواجه بود و در رتبه سوم قرار گرفت. شدت این جابهجایی با ۱۲درصد کاهش نسبت به آذرماه از ۹۲۱ میلیارد تومان به ۸۱۰ میلیارد تومان تغییر پیدا کرد.
نمادهای کیان، دی، افران، فصبا، کارا، شستا، فولاد، خودرو، کمند و خساپا صدرنشینان این تغییر مالکیت بودند.
صنایع و نمادهایی که در روند منفی بازار، ورود پول خرد را تجربه کردند
صنایع منسوجات، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن، انبوهسازی، سایر محصولات کانی غیرفلزی، قند و شکر، استخراج کانههای فلزی، مواد و محصولات دارویی، حملونقل و محصولات غذایی عمدهترین نقدینگی حقیقی را بلعیدند.
صنعت منسوجات که در آذرماه با جابهجایی ۲۳.۴ میلیارد تومانی نقدینگی از حقیقی به حقوقی همراه شده بود، در دی ماه با ورود ۵۹۴ میلیارد تومان پول خرد صدرنشین کل صنایع شد.
رتبه دوم بیشترین جذب نقدینگی حقیقی به صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله اختصاص یافت. این صندوقها که در آذرماه ۴۷۵ میلیارد تومان جابهجایی مالکیت حقیقی به حقوقی را تجربه کرده بودند، در دی ماه شاهد ورود ۴۰۶ میلیارد تومان از پولهای خرد بازار بودند.
از بین نمادها نخریس، خودران، طلا، عیار، تسه ۱۴۰۲، جهش، داتاک، قیستوح، لبخند و کهربا بیشترین جذب پول خرد را داشتند.