بورس۲۴
1403/09/03
16:17
بزرگترین انتشار اوراق ۱۴۰۳ در تامین سرمایه خلیج فارس انجام شد

عادل بهزادی معاون سرمایه گذاری تامین سرمایه خلیج فارس هم با اشاره به تاسیس ۷ صندوق طی فعالیت دو ساله، اعلام کرد: صندوق ها با توجه به سطح ریسک مشتریان طراحی شدند که دو صندوق درآمد ثابت، دو صندوق سهامی و مختلط و صندوق بخشی پترو فارس مشغول به فعالیت هستند و دو صندوق دیگر هم در حال تاسیس هستند و تا پایان سال مجوز فعالیت را دریافت می کنند...

بورس۲۴ : دو معاون خدمات مالی و سرمایه گذاری تامین سرمایه خلیج فارس درباره دستاوردها در حوزه فعالیت خدمات مالی و وضعیت صندوق ها، توضیحاتی ارائه کردند.


نشست خبری شرکت تامین سرمایه خلیج فارس با حضور محدثه رزاقی معاون خدمات مالی و عادل بهزادی معاون سرمایه گذاری شرکت برای بررسی دستاوردها در حوزه فعالیت خدمات مالی و وضعیت صندوق ها برگزار شد.


بر اساس این گزارش، محدثه رزاقی معاون خدمات مالی تامین سرمایه خلیج فارس با بیان اینکه تامین سرمایه خلیج فارس از اواخر سال ۱۴۰۰ شروع به فعالیت کرد و همانند سایر شرکت‌های این صنعت در حوزه تامین و خدمات مالی و مدیریت ثروت و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند، اعلام کرد: تنها تفاوت بین بانک‌ها و تامین سرمایه‌ها در فرایندهای جذب و تخصیص منابع است.


شرکت‌های تامین سرمایه از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری جذب منابع کرده و با خرید اوراق بهادار منتشره از سوی مشتری‌ها منابع جمع آوری شده را به آنها اختصاص می‌دهند. این شرکت‌ها در حوزه خدمات مالی مشغول به تامین مالی مبتنی بر بدهی، تامین مالی مبتنی بر سرمایه، خدمات مشاوره عرضه و پذیرش و اصلاح ساختار مالی، تامین مالی ارزی، مهندسی مالی، ارزش گذاری و خدمات مشاوره ادغام و تملک هستند.


تامین مالی مبتنی بر بدهی


این تامین سرمایه در حوزه تامین مالی مبتنی بر بدهی و انتشار انواع صکوک طی دو سال فعالیت حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان انواع اوراق بدهی و صکوک منتشر کرده یا مشاور عرضه بوده و در کنسرسیوم‌های تامین مالی اوراق مشارکت داشت.


میزان مشارکت در کنسرسیوم‌های پیشنهادی از سوی نهادهای مالی بالغ بر ۲.۴ هزار میلیارد تومان و میزان تعهدات بازارگردانی تجمعی حدود ۸.۸ هزار میلیارد تومان بود که با توجه به ظرفیت، کفایت سرمایه و حجم منابع مالی در اختیار قابل ملاحظه است.


بیش از ۸۰ درصد از تامین مالی‌های انجام شده با هدف تامین مالی پروژه‌های پتروشیمی بوده و از ابتدای سال تا کنون بالغ بر ۶.۳ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده که ۵۰۰ میلیارد تومان در کنسرسیوم‌ها مشارکت داشت.


بزرگترین حجم اوراق منتشره طی سال جدید بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان اوراق اجاره سهام برای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با هدف تامین مالی پروژه‌های پلیمر گچساران و دهدشت بود.


در بحث تامین مالی مبتنی بر بدهی انتخاب مشتریان با رتبه اعتباری بالا یا داشتن ضامن بانکی معتبر مد نظر قرار می‌گیرد. انتخاب ابزارهای تامین مالی مناسب به طوری که متقاضی تامین مالی بتوانند با امکانات در اختیار در کمترین زمان ممکن به منابع دسترسی داشته باشد. همچنین مشاوره‌های اصلاح ساختاری به شرکت پروژه‌های گروه در دستور کار است تا در آینده نزدیک تامین مالی‌های مستقیم بیشتری از بازار سرمایه داشته باشند.


طبق برنامه‌ریزی انجام شده برای انتشار انواع صکوک در بازار سرمایه تا پایان سال، مدیریت ۱۶.۵ هزار میلیارد تومان اوراق پیش بینی شده که اغلب با هدف تامین مالی پروژه‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد. با توجه به کفایت سرمایه و منابع تحت مدیریت بخشی از این اوراق در کنسرسیوم ها خواهد بود و بخشی را "تفارس" بازارگردانی خواهد کرد.


فعالیت در حوزه تامین مالی مبتنی بر سرمایه


تامین سرمایه خلیج فارس تا به امروز به عنوان مشاور عرضه در افزایش سرمایه ۲۰ شرکت به ارزش ۸۰ هزار میلیارد تومان حضور داشته که حدود ۳۵ درصد از مبلغ افزایش سرمایه مربوط به ۷ شرکت طی سال جاری انجام شد. در حوزه تعهد پذیره نویسی سهام هم حدود ۱.۳ هزار میلیارد تومان مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام صورت گرفت.


در حوزه تامین مالی پروژه با توجه به شعار سال با هماهنگی وزارت اقتصاد، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و پترول دو پروژه مناسب گروه که در مراحل انتهایی دوره ساخت هستند برای تاسیس شرکت سهامی عام پروژه انتخاب شد.


اولین پروژه به شرکت ارغوان گستر ایلام تعلق دارد که در حوزه تولید پلی پروپیلن فعالیت خواهد کرد و مجوز تاسیس این شرکت هفته گذشته از بورس دریافت شد. در دو هفته آینده هم مجوز تاسیس شرکت سهامی عام پروژه برای صدف خلیج فارس دریافت خواهد شد.


همچنین در حوزه پذیرش شرکت‌ها، روند پذیرش پتروشیمی اروند در حال حاضر انجام شده و پرونده پذیرش شرکت پتروشیمی بندر امام هم در حال طی مراحل است.


تامین مالی ارزی


موافقت اصولی اوراق مرابحه ارزی اروند به حجم ۲۰۰ میلیون یورو و اوراق مرابحه ارزی نخل آسمانی به حجم ۵۰ میلیون یورو از بانک مرکزی از ابتدای سال تا کنون دریافت شد و برنامه انتشار اوراق مرابحه ارزی برای بندر امام چند شرکت دیگر در مجموع به حجم ۲۰۰ میلیون یورو در دستور کار است.


حوزه ارزش گذاری و ادغام و تملک


ارزش گذاری شرکت‌های معتبری با هدف عرضه اولیه یا معاملات بلوکی و عمده در دستور کار قرار گرفت‌ه است. از ابتدای سال ۶ پرونده ارزش گذاری تکمیل شده و در سال جاری ارائه خدمات مشاوره در حوزه فروش سهام شرکت‌ها برای یکی از پروژه‌ها در برنامه قرار دارد که با پیدا کردن سرمایه‌گذار جدید با سلب حق تقدم از سهامدار فعلی یک پروژه دیگر هم تامین مالی شود.


حوزه مهندسی مالی


در واحد مهندسی مالی هدف ارائه خدمات خاص و ویژه متناسب با نیاز مشتری‌ها است که گاهی شاید نتوان با روش‌های هموار و فعلی این خدمات را ارائه داد.


در این راستا مشاور تامین مالی دو پروژه که امکانات و شرایط شرکت بالاسری خاص دارند با بررسی پروژه طول عمر و امکانات در اختیار، طرح های تامین مالی جامع ارائه داده که پیشنهادات مختص بازار سرمایه نیست و ترکیبی از روش‌های مختلف تامین مالی از بازارهای مختلف خواهد بود و در حوزه تامین مالی پروژه اختصاصا مشاوره‌ای که متقاضی نیاز دارد بطور اختصاصی ارائه می‌شود.


برای طراحی ابزار یا بهبود ابزارهای تامین مالی فعلی، کمیته ای تخصیص داده شده که از متخصصین مختلف دعوت و از نظرات آنها استفاده می‌شود. در حوزه بهبود استفاده از اوراق بیمه اتکایی، اوراق وکالت، صندوق مبتنی بر گواهی سپرده کالایی هم برنامه‌ریزی شده است.


مشارکت در همایش‌های بازار سرمایه با هدف ارائه الگوها یا راهکارهای نوین بوده و دیدگاه‌ها با بازار به اشتراک گذاشته می‌شود. بطور مثال در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی حضور داشته و الگویی برای تامین مالی طرح مسکن ملی ارائه شد که مقاله جزو برگزیدگان کنفرانس بود. در کنفرانس دیگر چالش‌های انتشار اوراق وکالت بررسی و الگوی پیشنهادی به بازار به اشتراک گذاشته شد تا فرایند اجرایی بهبود انتشار اوراق وکالت با سازمان بورس پیش برود.


دستاوردهای خاص


اوراق وکالت: در حوزه مهندسی مالی و اجرایی کردن ابزارهای تامین مالی جدید، موافقت اصولی اوراق وکالت با هدف تامین مالی شرکت سرمایه گذاری اهداف و شرکت زیرمجموعه ( نیروگاه صبا دهلران) دریافت شد. سالیان سال دستورالعمل اوراق وکالت در بازار سرمایه وجود داشته اما انتشاری در این حوزه صورت نگرفته است.


در این الگو تلاش شده طرح تامین مالی به گونه ای باشد که همزمان بتوان سرمایه گذاری اهداف و زیرمجموعه را تامین مالی کرد. بنابراین اوراق وکالت در مقایسه با سایر ابزارهای بازار، صرفه به مقیاس داشته و به صرفه جویی زمان و در نتیجه کاهش هزینه ها کمک می کند . اخذ مجوز انتشار این اوراق تا پایان سال در برنامه قرار دارد.


تفاهم نامه با بانک مرکزی


در جلسات و تعاملات متعددی با بانک مرکزی و انجمن پتروشیمی طی تفاهم نامه سه جانبه در راستای اولویت دهی پروژه های پتروشیمی با استفاده از روش های علمی و تخصصی در واحد مهندسی مالی، الگوی رتبه بندی برای پروژه ها و پلتفرمی پیشنهاد شده که با لحاظ شاخص های متعدد پروژه ها رتبه بندی می شوند. علاوه بر شاخص های ارزیابی پروژه ، تلاش در این الگو بر انتخاب پروژه ای بوده که زودتر به ارزدهی برسد یا از مصرف ارز بیشتر جلوگیری کند.


جایگاه شرکت در حوزه تامین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی


در حوزه انتشار اوراق بدهی جایگاه تامین سرمایه خلیج فارس بین شرکت های تامین سرمایه از دهم در سال ۱۴۰۱ به چهارم در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافت. تامین سرمایه خلیج فارس در بین رقبا در بازار سرمایه از پایین ترین مبلغ سرمایه ثبتی و کفایت سرمایه محدودتری برخوردار است و منابع تحت مدیریت کمتری را به جهت جوان بودن و نوپا بودن دارد. این تامین سرمایه علی رغم داشتن محدودیت های فوق جایگاه را به مرتبه بهتری ارتقا داده است.


صندوق های تامین سرمایه خلیج فارس


عادل بهزادی معاون سرمایه گذاری تامین سرمایه خلیج فارس هم با اشاره به تاسیس ۷ صندوق طی فعالیت دو ساله، اعلام کرد: صندوق ها با توجه به سطح ریسک مشتریان طراحی شدند که دو صندوق درآمد ثابت، دو صندوق سهامی و مختلط و صندوق بخشی پترو فارس مشغول به فعالیت هستند و دو صندوق دیگر هم در حال تاسیس هستند و تا پایان سال مجوز فعالیت را دریافت می کنند.


یکی از صندوق ها از نوع بازنشستگی تکمیلی با حداقل آورده ۵۰۰ میلیارد تومانی برای جذب مزایا جهت ۲۰ هزار نیروی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و صندوق دوم از نوع کالایی مختص کالاهای بورس انرژی است. همچنین سال آینده تاسیس صندوق طلا، بازارگردانی، صندوق درامد ثابت بصورت صدور و ابطالی در دستور کار قرار دارد.


انتهای خبر

0
0