سرمایه گذاری در صندوقهای سهامی برای آن دسته از سرمایهگذاران ریسکپذیری مناسب است که به دلیل مشغله فراوان زمان کافی برای بررسی و تحلیل وضعیت بازار ندارند، اما نمیتوانند از سود این بازار نیز چشم پوشی کنند. در چنین شرایطی وجود صندوقهای سهامی مانند صندوق سلام فارابی میتواند یکی از بهترین گزینههای سرمایه گذاری در بورس بهشمار رود. در این مطلب ابتدا خواهید دید سرمایهگذاری در این صندوق برای کدام گروه از سرمایهگذاران مناسب است و سپس مزایایی را بررسی میکنیم که سلام فارابی را به یکی از بهترین صندوقهای سهامی قابل معامله ( ETF ) تبدیل کرده است.
سلام فارابی برای چه کسانی مناسب است؟
بین ریسک و بازدهی رابطه مستقیم وجود دارد و افرادی که تمایل به کسب سود و بازدهی بالاتر دارند، باید میزان بیشتری از ریسک را متحمل شوند. (اگرچه همواره باید در نظر داشت که ریسک کردن به معنای انتخابهای اشتباه و حسابنشده نیست) افراد ریسکپذیر برای دستیابی به سود و بازدهی بیشتر، حاضرند ریسک بالایی را تحمل کنند؛ اما لزوما تمام افرادی که توان تحمل ریسک دارند، دانش یا زمان کافی برای دنبال کردن بازار و انتخاب بهترین گزینههای سرمایهگذاری را ندارند.
در چنین شرایطی سرمایهگذاری در یک صندوق سهامی میتواند بهترین شیوه سرمایه گذاری در بورس و بهرهمندی از سود این بازار بهشمار میرود. با سرمایهگذاری در یک صندوق سهامی مانند سلام فارابی( ETF )، شما در واقع مدیریت دارایی خود را به گروهی از حرفهایترین معاملهگران و تحلیلگرهای بازار میسپارید تا این افراد بهترین سهام بازار را برای سبد دارایی شما و سایر سرمایهگذاران صندوق انتخاب کنند. اگرچه ریسک همواره جزئی از ذات این بازار است، اما مدیریت حرفهای این صندوق، تا حد زیادی ریسک ناشی از اشتباهات معاملاتی یا سوگیریهای رفتاری را تعدیل میکند؛ بنابراین اگر یک معاملهگر خبره و حرفهای نیستید، سرمایهگذاری در سلام فارابی (یا حتی اختصاص دادن بخشی از سرمایهتان به این صندوق) از هر جهت به نفع شماست.
بازدهی صندوق سلام فارابی؛ همواره بالاتر از شاخص کل
صندوق سهامی سلام فارابی ( ETF ) در دوره شش ماهه اخیر (از آبان ماه ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲)، بازدهی معادل ۱۲۶ درصد محقق کرده است! این در حالی است که در این بازه زمانی شاخص کل بازدهی معادل ۹۶ درصد داشته است. بازدهی بیشتر سلام فارابی نسبت به شاخص کل را میتوان بیش از هر مسئله دیگری، به مدیریت حرفهای این صندوق نسبت داد. با در نظر گرفتن این مسئله و مقایسه بازده سلام فارابی و شاخص کل میتوان چنین نتیجه گرفت که سرمایهگذاران تحت هر شرایطی (بازار صعودی و بازار نزولی)، میتوانند با سرمایهگذاری در سلام فارابی بازدهی بهتری نسبت به شاخص کل کسب کنند.
نحوه سرمایه گذاری در سلام فارابی
برای سرمایه گذاری در سلام فارابی کافیست پس از دریافت کد بورسی، در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری خود نماد «سلام» را جستجو کرده، سپس مانند خرید سهام، سفارش خریدتان را در قیمت و حجمی که مد نظر دارید در سامانه ثبت کنید.
مدیریت ریسک در سرمایهگذاری اهمیت دارد
پیشنهاد میکنیم حتی اگر خود را فردی بسیار ریسکپذیر هم میدانید، به جز سلام و البته سهام شرکتها، حتما بخشی از سرمایهتان را به سرمایهگذاری در صندوق درآمد ثابت لبخند( ETF ) اختصاص دهید. این صندوق با بازدهی سالانه تا ۲۷.۳ درصدی، میتواند گزینه خوبی برای کسب سود بدون ریسک و کاهش ریسک کلی سرمایهگذاری شما باشد.
سخن پایانی
در این مطلب ضمن معرفی صندوق سلام فارابی، سرمایهگذاری در این صندوق را به افراد ریسکپذیری که علاقهای به دنبال کردن وضعیت بازار ندارند، اما نمیخواهند سود بورس را نیز از دست دهند، پیشنهاد کردیم. علاوه بر این با بررسی و مقایسه بازدهی سلام نشان دادیم بازدهی این صندوق بهطور قابلتوجهی بالاتر از شاخص کل بورس است. این موضوع سبب شده سلام فارابی به یکی از بهترین صندوقهای سهامی قابل معامله در بازار تبدیل شود. در نهایت فراموش نکنید اگر در ارتباط با این صندوق یا سایر موارد مرتبط با سرمایه گذاری در بورس سوالی داشتید، همیشه میتوانید با شمارهگیری تلفن ۱۵۶۱ از راهنمایی مشاوران سرمایهگذاری کارگزاری فارابی بهرهمند شوید.