آوای آگاه
1402/10/27
11:26
ارزش روز دارایی‌های «حکشتی» چقدر است؟

سومین نشست تحلیل صنعت در تالار شیشه‌ای به همت ماهنامه بورس، همکاری معاونت ناشران و اعضای شرکت بورس و با حضور فعالان بازار سرمایه (با موضوع حمل‌ونقل دریایی) برگزار شد.

به گزارش آوا ی آگاه؛ سومین نشست تحلیل صنعت در تالار شیشه‌ای به همت ماهنامه بورس، همکاری معاونت ناشران و اعضای شرکت بورس و با حضور فعالان بازار سرمایه (با موضوع حمل‌ونقل دریایی) برگزار شد. مهم‌ترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:


در ابتدا ی این جلسه، وضعیت کلی صنعت و شرکت‌های فعال این حوزه تشریح شد.


صنعت حمل‌ونقل در یایی حدود ۱درصد از ارزش بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد و ارزش بازار آن ۹۷ همت است. این صنعت P/E برابر با ۴.۹ واحد دارد.


نوع و ماه یت کالا و بار، وزن کالا و بار، مسافت، نوع کشتی و حجم کالا عوامل تاثیرگذار بر هزینه حمل‌ونقل دریایی است.


ر یسک تحریم، ریسک اعتباری، ریسک قوانین، ریسک نقدینگی، کاهش ارزش تجارت خارجی و عملیات کانتینری، وضع عوارض صادراتی و کاهش حمل مواد معدنی، تعرفه‌های بندری و نبود طرح جامع حمل‌ونقل دریایی از جمله ریسک‌ها و چالش‌های صنعت حمل‌ونقل دریایی است.


ظرف یت تخلیه و بارگیری بنادر ایران ۲۸۵ میلیون تن است و ۸۰درصد تجارت دریایی ایران به‌صورت وزنی در دو بندر امام و شهید رجایی انجام می‌شود.


حکشت ی بزرگ‌ترین هلدینگ حمل‌ونقل دریایی است و ۲۵۵ فروند کشتی دارد.


در خصوص تاید واتر خاور میانه گفته شد: در شرکت رهیاب رایانه گستر تفاهمنامه با همراه اول برای ایجاد اپلیکیشن جهت ارتباط سراسری بنادر با گمرک امضا شده است.


هزینه‌های ریالی پروژه توسط همراه اول و هزینه‌های نرم افزاری و سخت افزاری پروژه توسط رهیاب رایانه گستر تامین می‌شود.


شناور بارج ۱۵۰۰۰ با ارزش دفتری ۶ میلیارد تومان سال‌ها غیرفعال بوده و شرکت برنامه فروش آن را دارد و ارزش تقریبی آن ۴۵ میلیون دلار (۲۲۵) میلیارد تومان است.


حتاید برنامه ورود شرکت رهیاب رایانه گستر به بورس را دارد که ارزش تقریبی آن جهت عرضه اولیه حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است.


در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۹۰ میلیارد تومان ناشی از تعدیل حساب به دلیل پرونده حقوقی، ۳۴ میلیارد تومان سود فروش تجهیزات و ۳۰۰ میلیارد تومان سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها به سود شرکت اضافه خواهد شد.


حخزر بزرگ‌ترین شرکت حمل‌ونقل دریایی در شمال کشور و دریای خزر است. این شرکت دارای ۲۶ فروند کشتی به ظرفیت ۱۰۳هزار تن است.


حسینا در حوزه خدمات بندری، تخلیه و بارگیری کانتینر و اجاره مخازن نفتی فعالیت دارد. سهم از بازار حمل فله و عمومی و خدمات نفتی ۵درصد است. پروژه تحداث سیلوی غلات ۳۰هزار تنی در شمال کشور، پروژه احداث پایانه کانتینری در جزیره نگین و پروژه احداث محوطه پشتیبان کانتینری از طرح‌های مهم این شرکت است.


پارسا، نماینده شرکت حتاید:


در سه بندر فعال هستیم. حتاید و مجموعه شرکت‌های زیرگروه این شرکت بیش از ۵۰درصد عملیات کانتینری در بندر شهید رجایی و حدود ۱۰۰درصد عملیات ترخیص و بارگیری عملیات غلات ورودی به بندر شهید رجایی را در اختیار دارد.


زمانی که طبق قوانین بندر کار می‌کنیم، ناچار هستیم طبق تعرفه‌های سازمان بنادر کار کنیم؛ حتی اگر منتج به زیان شود. در برخی از مواقع درخواست می‌کنیم که در نرخ‌ها بازنگری شود که گاهی مورد قبول واقع می‌شود. سازمان بنادر کشور خود به تنهایی تشکیلاتی دارد که نرخ‌های اعلامی را بررسی و در نهایت تعرفه‌ها را به ما اعلام می‌کنند. گاهی پیش آمده که یک سال نرخ جدیدی اعلام نکنند.


در خصوص دوره وصول مطالبات گفته شد: سازمان بنادر بازه زمانی را برای خطوط کانتینری تعریف کرده که باید طبق آن عمل کنند.


در بندر امام خمینی حدود ۳۰درصد عملیات را شرکت‌های زیرمجموعه آن انجام می‌دهند و در بندر امیرآباد ۷۵درصد واردات کالاهای فله توسط شرکت حتاید انجام می‌شود.


نماینده حکشتی:


ناوگان کشتیرانی در حال سالخوردگی است. میانگین سنی ناوگان افزایش یافته، اما برنامه برای نوسازی و تامین مالی این جایگزینی داریم. میانگین سنی هر فروند کشتی ۱۷ سال است.


تجدید ارزیابی در اختیار سهامدار عمده است و تاکنون به ما اعلام نشده و در حال حاضر برنامه‌ای نداریم.


صادرات عمده دریایی ایران مواد معدنی و خام به مقصد چین است. در بازگشت باید خالی برگردند و در شرایط تحریم و در حمل فله با مشکل مواجه هستیم.


هزینه سوخت کشتی‌ها برمبنای اسکناس است. از شازند و از طریق بورس انرژی خریداری می‌کنیم و بخشی هم از خارج خریداری می‌شود و ارز پرداخت می‌کنیم.


به میزانی جزئی سوخت یارانه‌ای برای کشتی‌هایی که در خلیج فارس تردد می‌کنند، دریافت می‌کنیم.


هزینه کل سوخت کشتی‌ها در بهای تمام‌شده حدود ۳۰درصد است.


برای حکشتی ارزش جایگزینی نمی‌توان پیدا کرد.


می‌توان گفت حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارزش روز دارایی‌های حکشتی است. اما نمی‌توان به این عدد استناد کرد.


قیمت کشتی‌ها در دنیا با کرایه حمل مرتبط است.


پیش‌بینی سود و بودجه برای حکشتی مقدور نیست.


انتهای خبر

0
0