بورس۲۴ : شرکت بین المللی توسعه صنایع ومعادن غدیر از برترین شرکت های فعال در حوزه سرمایه گذاری است که در انتهای دوره ۹ ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۳ با شناسایی ۳.۱ هزار میلیارد تومان سود خالص، مانده حساب سود انباشته خود را به بیش از ۹.۲۳ هزار میلیارد تومان رسانده است؛ یک منبع پرفکت برای تامین منابع مورد نیاز طرح های سرمایه گذاری جدید و یا شرکت در افزایش سرمایه شرکت های زیرمجموعه و ....
طی سه سال، از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲، یکی از سنگین ترین جهش های سودآوری در تاریخ بازار سرمایه در این شرکت ثبت شده است! در دوره ۱۳۹۹ سود خالص شرکت ۴۱۱ میلیارد تومان گزارش شده است. این رقم در دوره ۱۴۰۲ به بیش از ۷.۵ هزار میلیارد تومان رسیده و این یعنی پرش ۱۸.۳ برابری مهمترین سرفصل فاندامنتال شرکت در سه سال!
در تاریخ نگارش این مقاله، ۱۹ شهریور ۱۴۰۳، با احتساب سرمایه اسمی ۳.۸ همتی، در بازار بورس بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده که با در نظر گرفتن دلار ۶۰.۰۰۰ تومانی، مارکت کپ دلاری این غول سرمایه گذاری بیش از ۹۰ میلیون دلار محاسبه شده است.
کمتر از ۱۰٪ از کل سهام شرکت در بازار دست به دست می شود و از این حیث، در گروه سهم های شناور بازار قرار دارد و این یعنی پتانسیل حرکت شارپ در سهم بالاست.در انتهای مرداد ۱۴۰۳ بهای تمام شده سرمایه گذاری های خود را به بیش از ۷.۸ هزار میلیارد تومان رسانده است.
بخش اعظم این پرتفوی به سمت شرکت های بورسی ( ۴.۴ همت) و مابقی به سمت شرکت های غیر بورسی هدایت شده است.سیاست تیم مدیریتی بر آن بوده که به جای خریدن بخش اندکی از سهام شرکت های خوب، حجم قابل ملاحظه ای از این شرکت ها را وارد پرتفوی هلدینگ کنند. به عبارت بهتر، بررسی پرتفوی بورسی شرکت ما را به یاد آن نقل قول معروف وارن بافت می اندازد که می گوید، حجم زیادی از سهم های خوب، شما در گذر زمان ثروتمند خواهد کرد.
در پرتفوی بورسی شرکت، نام های بزرگ و پرآوازه ای نظیر سنگ آهن گهر زمین ( درصد مالکیت ۱۹٪)، فولاد آلیاژی ایران (درصد مالکیت ۳۴٪)، موتوژن (درصد مالکیت ۴۲٪) و آهن و فولاد غدیر ایرانیان (درصد مالکیت ۴۲.۵) دیده می شود.
بر خلاف بسیاری از شرکت های رقیب که تنوع بخشی زیادی انجام داده اند و درصد بسیار کمی از سهم های معروف را خریده اند، تیم مدیریتی «وکغدیر» دیدگاه وارن بافتی داشته و با وجود رعایت تنوع بخشی و مدیریت ریسک مطلوب، حجم بالایی از سهم های خوب را خریده است.
این استراتژی مدیریت تقریبا ۴۱.۵ هزار میلیارد تومان ارزش افزوده برای سهامداران ایجاد کرده است؛ چرا که در انتهای مرداد ۱۴۰۳، پرتفوی بورسی شرکت بیش از ۴۵.۸ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده که با احتساب ۴.۴۲ همت بهای تمام شده، ارزش افزوده ای معادل ۴۱.۵ همت برای سهامداران یجاد شده است.
در پرتفوی غیر بورسی شرکت نام های پرپتانسیلی به چشم میخورد؛ آهن و فولاد گل گهر، فولاد غدیرنی ریز، مس جانجا!
خبر خوب برای سهامداران آن است که در دوره ۱۴۰۳ برنامه ورود فولاد غدیر نی ریز و آهن و فولاد گل گهر به بازار سرمایه در دستور کار تیم مدیریتی قرار دارد. با ارزشیابی کامل این شرکتها، رشد ارزش سبد سرمایه گذاری های «وکغدیر» و در نتیجه ارزنده تر شدن سهام شرکت امری اجتناب ناپذیر است!
بزرگترین سرمایه گذاری غیر بورسی، تحصیل ۱۰٪ از سهام آهن و فولاد گل گهر به ارزش ۱.۸۲ هزار میلیارد تومان بوده است. پس از آن، خرید ۶۵٪ از سهام فولاد غدیر نی ریز!
در دید استراتژیک، با سرمایه گذاری های هوشمندانه توانسته زنجیره ارزش فولاد را در دل خود کامل کند! بدین صورت که سنگ آهن مورد نیاز توسط گهر زمین و صنایع معدنی نوظهور کویر بافق تامین شده و به کنسانتره تبدیل می شود.
در مرحله بعد در گهر زمین و غدیر ایرانیان، گندله ایجاد شده و سپس در فولاد گل گهر، غدیر نی ریز و ایرانیان به آهن اسفنجی تبدیل می شود. در مرحله پایانی این آهن اسفنجی در فولاد آلیاژی ایران و غدیر نی ریز به فولاد تبدیل می شود و این یعنی رسیدن از سنگ آهن به فولاد که ارزش افزوده قابل توجهی نصیب شرکت اصلی می کند. برای درک بهتر این فرآیند، به نمودار زیر دقت فرمایید: