بورس۲۴ : مجمع عمومی عادی سالانه شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان با حضور ۸۸.۱۱ درصد سهامداران امروز تشکیل شد.
مجمع پارسان به ازای هر سهم ۷۲۴۰ ریال سود نقدی تقسیم کرد. همچنین اعلام شد شرکت افزایش سرمایه از محل سود انباشته در دستور کار دارد.
مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:
*شرکت رشد ۴۶ درصدی درآمد عملیاتی در سال ۱۴۰۳ داشته رشد ۸۲ درصدی است.
*مالیات بر درآمد سود خالص هم رشد ۲۰ درصدی را به ثبت رساند.
*تولید ما علیرغم محدودیتهای خوراک و گاز تداوم یافت. اورهالهای شرکتها در زمان قطعی گاز صورت گرفت که منجر به رشد ۴درصدی رشد تولید اوره شد.در حوزه متانول ۱۴درصد افت تولید داشتیم.
*۱۹درصد رشد فروش در اوره و ۷درصد در حوزه فروش متانول را کسب کردیم.
*در تولید گازوئیل ۱۰۲درصد بودجه را پوشش دادیم. در بنزین نیز ۹۷درصد بودجه تولید را پوشش دادیم.
*در خصوص طرح کاهش وابستگی به خوراک متانول، اقداماتی برای کاهش وابستگی به خوراک متانول و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در منطقه در حال انجام است.
*ساخت سه طرح پتروشیمی ستاره پارسیان، آریا و پالایشگاه ستاره سبز سیراف به دلیل منابع ناپایدار خوراک تا اطلاع ثانوی منتفی شده است.
*با هماهنگی NPC ، طرح توسعه زودهنگام طرح پتروپالایش کیان با هدف ساخت واحد ۳۰۰هزار تنی پلیاتیلن و با استفاده از تراز مثبت اتیلن منطقه عسلویه در دستور کار قرار گرفت.
*متین دیداری مدیر عامل شرکت پتروشیمی زاگرس :
در رابطه با نرخ یوتیلیتی، نرخ یوتیلیتی برای سالهای، ۱۴۰۰ ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و عملا تا به امروز ابطال شده است. طی ۲ پرونده، یک پرونده که نرخنامه سال ۱۴۰۰ ابطال شد و پرونده بعدی در هیئت عمومی رد داده شد فرمولها و مصوبات ۳۸۲ و ۴۷۲و ۶۲۱ ابطال شد.
نهایتا باتوجه به اینکه نرخگذاری توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مجموعه شورای رقابت برای سنوات این ۳ سال گذشته قابلیت نرخگذاری ندارند، عملا باید توافق صورت بپذیرد. در حال حاضر هم جلساتی داشتهایم و اخیرا برگزار شده است، جلسهای در شرکت ملی صنایع پتروشیمی داشتهایم و یک جلسهای هم در کمیسیون اقتصادی دولت در همین رابطه بنا بر این بود که از سمت ما یعنی مصرف کنندگان، کارشناسانی معرفی شود و از سمت تولید کننده، یوتیلیتی و مجموعه EPC طی ۲ هفته وقت داده شده است که بررسیهای کارشناسی انجام شود که یک نرخی را به توافق برسیم.
نظر ما برای این دوران ۳ سالهای که نرخ نامه ابطال شده است، قیمت تمام شده سرویسهای جانبی به اضافه یک سود تجاری متعارف است. به هر صورت قیمتهای تمام شده اینها در کدال موجود است و ما هم ارائه کردهایم و به انها دادهایم.
در این رابطه هم پتروشیمی زاگرس تقریبا حدود ۱۱ همت ذخایر ناظر را باتوجه به عدم پذیرش نرخنامهها و صورتهای مالی در حسابها لحاظ کرده است و انشاالله پیگیریهای نهایی هم به جهت اینکه این تعیین و تکلیف شود
برای این ۳ سال در حال انجام است و متعاقب همان هم ما پیگیریهای لازم جهت نرخگذاری جدید را از طریق شورای رقابت و دیتای لازم را به شورای رقابت دادهایم و تمام موادی که دستورالعملهایی که در سنوات گذشته به صورت خلاف قانون انجام شده است، همه را اعلام کردهایم، جلساتی هم که شورای رقابت داشتهایم که اخیرا هم شورای رقابت اعلام به ارسال مصرف کنندهها کرده است و نظرات مصرف کنندگان را برای نرخنامه جدید و حسابهای آتی را هم درخواست کرده است.
*میر لواسانی مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس:
وضعیت فروشهای صادراتی و کشورهای مقصد و نحوه محاسبه نرخهای صادراتی ما در سال ۱۴۰۱ میزان فروش افاو بی عملا ۲۲ درصد بود و CFR معادل ۷۸ درصد از بخش صادرات در سال ۱۴۰۲ این میزان از ۳۲ به ۶۸ رسید و در سال ۱۴۰۳ این عدد به ۴۸ و ۵۲ درصد رسید در صورتی که صادرات ما هم ۱۸ درصد افزایش پیدا کرد.
عملا میزان فروش FOB ما تقریبا الان در مرز ۵۰ درصد ۵۰ درصد است و دلیل آن هم این است که میزان فروش FOB برای ما مقرون به صرفهتر است و ما این را هم در راستای برنامه خودمان در طی ۲ سال گذشته قرار دادهایم و از مرز ۲۲ درصد به مرز تقریبا ۵۰ درصد رسیدهایم که این آورده بسیار خوبی برای سهامداران داشت.
سهامداران هم در یک گروهی هستند و با ما دارند مشارکت میکنند به نظر من در آن حال با سهامداران میگیریم و عملا اگر پردیس توانست عملکرد خوبی را در مجموعه شستا به جای بگذارد شاید بخشی از آن از همین افزایش فروش FOB باشد. اما در مورد بازار برزیل ما در جریان هستیم پلنتی که راجع به آن صحبت میکنند پلنتی است که قرار است با ظرفیت ۳.۶ میلیون تن راه اندازی شود. اما بازار برزیل ۹ میلیون تن است و سایر بازارهای آفریقای جنوبی ۵.۸ میلیون تن، یعنی ۱۴.۸ میلیون تن پتانسیل در بازار وجود دارد که الان فقط ایران یک سهم ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تنی در آن دارد .
باتوجه به افزایشی که در اصل EFC اینترنشنال سنتر دیده در مصرف EPS فکر میکنم مارکت شان کشش بیش از این دارد و اما قیمت CFR ما که امروز با جداولی که در کارلوس مطرح میشود ۱۰ تا ۱۰.۵ درصد است این. در حالی است که در سنوات قبل ۱۷ درصد تا ۱۸ درصد بوده است و همه اینها به لطف کارگروه پارسیان است که مسائل را حل میکند.
*اظهارات مدیرعامل نفت و گاز پارسیان درخصوص وضعیت دریافت مطالبات اوره شرکتهای فرعی:
بحث حصه نقدی بحث نرخ میانگین ۳ ماهه که واقعا خیلی ارزش مالی برای مجموعهها داشت و همچنین افزایشی که قانونگذار بابت ۲۰ درصد در سالهای آتی دیده است و همچنین حسابرس بیشتر در لین بند روی بحث اقداماتی که اتفاق افتاده است.
بحثی که مربوط به ۱۷ میلیارد است ، باتوجه به مصوبه قبل و بعد فاصله زمانی داشته است که باتوجه به جلساتی برگزار کردهایم این مقدار را تعیین کردند که انشاالله ما بتوانیم در سال مالی آتی بتوانیم در شرکتهای زیر مجموعه این را هم به عنوان طلب در دفاتر دولت به ثبت برسانیم.
تشخیص مجمع پیگیری جهت تسویه کامل مطالبات با رعایت صرفه و صلاح شرکتها است.