فارس نیوز
1402/11/16
18:43
ورود شاخص کل بورس به کانال ۲ میلیون واحدی با شکست مهمترین مقاومت بازار سرمایه

با افت امروز شاخص کل بورس، مهمترین مقاومت پیش روی شاخص شکسته شد و سطح ۲.۱ میلیون واحدی از دست رفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شاخص کل بورس مرز ۲.۱ میلیون واحدی را از دست داد تا نشان دهد در روزهای رشد و افت دلار، تنش سیاسی و آرامش منطقه، سودآوری شرکت‌ها، به عنوان مرغ عزا و عروسی عمل می‌کند و روند نزولی دارد.


این روزها شرایط برای سهام‌های کوچک بهتر از شاخص‌سازهاست. دیروز هم با وجود اصلاح بازار سرمایه، شاخص کل منفی بیشتری نسبت به شاخص هم‌وزن تجربه کرد.


اخبار و شایعات مثبتی که در بازار سرمایه به گوش می‌رسد هم نتوانسته از افت شاخص بورس جلوگیری کند.


کارشناسان معتقدند در صورتی که سطح ۲.۱ میلیون واحدی شکسته نشود احتمالا فضا برای صعودی شدن بازار مهیا بوده و می‌توان به آینده بازار سرمایه خوش‌بین بود. در صورتی که شاخص کل از محدوده ۲.۱ به پایین حرکت نکند، انتظارات افزایشی تقویت خواهد شد ولی شکست حمایت برای بازار جالب نخواهد بود و اگر چنین شود محدوده حمایتی دو‌میلیون و ۴۹ هزار تومان حمایت مهم پیش روی بازار سرمایه خواهد بود.


* پایان ریسک اوراق ۳۰ درصدی برای بورس


رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره دلایل ریزش بورس گفت: در حال حاضر اوراق گواهی ۳۰ درصدی و نام نویسی برای ماشین های وارداتی از مهمترین دلایل ریزش بورس است.


این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اوراق گواهی سپرده خاص ۳۰ درصدی قبل از موعد یک‌هفته‌ای در بعضی از بانک‌ها به اتمام رسیده و نام‌نویسی برای خودروهای وارداتی مقصد جدید پول‌های سربه‌هوا است.


وی افزود: نقدینگی موتور محرکه رشد بازارهاست و بازارساز با استفاده از ابزارهای مختلف در حال رام کردن اسب سرکش نقدینگی است تا از شوک‌های تورمی در بازارها جلوگیری کند.


گلستانی تاکید کرد: در حالی که دلار در نزدیکی سقف تاریخی خودش قرار گرفته بود و انتظارات از اصلاح دلار بالا بود، بانک مرکزی با استفاده از سپرده خاص ۳۰ درصدی افسار اسب سرکش نقدینگی را کشید. اما این موضوع موجب آسیب دیدن بورس نیز شد.


این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: زمانی که هزینه فرصت سایر سرمایه‌گذاری‌ها افزایش می‌یابد و وقتی انتظارات جامعه از نرخ بهره بدون ریسک افزایش پیدا کند، سطح سود مورد انتظار سرمایه‌گذار نسبت به پذیرش ریسک افزایش پیدا می‌کند و باتوجه به شرایط موجود و سودآوری بسیاری از شرکت‌ها توانایی شرکت در دریافت تسهیلات از سرمایه گذار خصوصی تضعیف می‌شود.


* بازهم حرکت خلاف جهت شاخص های بورس


در پایان معاملات روز دوشنبه شانزدهم بهمن ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس هزار و ۷۱۳ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۴۶۰ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۸ صدم درصد بوده است.


شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افزایش هزار و ۴۵۴ واحدی در رقم ۷۳۸ هزار و ۹۲ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص برخلاف شاخص کل، مثبت ۲۰ صدم درصد بوده است.


شاخص کل فرابورس با افت ۲۷ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۴۷۷ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش ۴۴۲ واحد به سطح ۱۳۶ هزار و ۷۴۲ واحد رسید.


* ورود پول حقیقی به بازار سرمایه


روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۱۷ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. امروز شاهد خروج ۱۹۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق های قابل معامله با درآمد ثابت بودیم.



امروز نماد کرومیت (توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا)، خساپا (سایپا) و فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای اخابر (مخابرات ایران)، فنر (پارس فنر)، تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) تعلق داشت.


* کاهش مجدد ارزش معاملات خرد بازار سهام


امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۲۹۵ هزار و ۴۹۸ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲۸۶ هزار و ۲۶ میلیارد تومان بود که ۹۷ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.


ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۵ صدم درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان رسید.


* افزایش ارزش صف‌های خرید بورس


در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۲۶۹ نماد و تعداد نمادهای منفی ۵۳۴ نماد بوده است. یعنی حدود ۶۷ درصد نمادها سرخ پوش شدند.


در جریان معاملات روز دوشنبه، ۵۹ نماد صف خرید داشتند و ۴۱ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۱۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۴۱۲ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۳۰ درصدی به ۵۱۵ میلیارد تومان رسید.


در بازار امروز ۱۶ بهمن ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود ۲۳.۲ میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۲۴.۳ میلیون تومان بود.


همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود ۲۷.۰میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۲۰.۴ میلیون تومان بود.


پایان پیام/


انتهای خبر

0
0