بورس۲۴
1403/05/21
09:35
بررسی بودجه «حگهر»

بورس ۲۴: حگهر با سرمایه اسمی ۱.۰۵ همتی در بازار بورس بیش از ۳.۷۸ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.

بورس۲۴ : حگهر با سرمایه اسمی ۱.۰۵ همتی در بازار بورس بیش از ۳.۷۸ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.


با شناسایی ۱۶۶ میلیارد تومان سود خالص در بهار ۱۴۰۳ مانده حساب سود انباشته به حوالی ۷۶۵ میلیارد تومان رسید، تقریبا ۷۳٪ از سرمایه اسمی.


پتانسیل افزایش سرمایه از سود انباشته را دارد. به جای خروج سود از شرکت، می توان آن را دومرتبه در فعالیت های عملیاتی سرمایه گذاری کرد، مثلا با خرید ناوگان های جدید مجاری درآمدی شرکت را قوت بخشید.


در یادداشت های توضیحی اشاره کرده که قصد افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی با هدف خرید ۱۰ دستگاه لکوموتیو DFA از چین را دارد!


در انتهای بهار ۱۴۰۳ دارایی های جاری در سطح ۳ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. بدهی های جاری نیز برابر با ۱.۹ همت گزارش شده اند و این یعنی سرمایه در گردش بیزینس در سطح مثبت ۱ همت محاسبه می شود.


در ضمن مجموع بدهی های شرکت نیز برابر با ۲ همت بوده؛ فلذا تیم مدیریتی می تواند در هر لحظه تمام بدهی ها را از محل دارایی های جاری تسویه کند و از این بابت ریسک مالی برای بیزینس وجود ندارد.


بررسی بودجه حگهر


در بهار ۱۴۰۳ مجموعا ۱.۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد از محل قراردادها شناسایی کرده است. بهای تمام شده این خدمات ۸۸۴ میلیارد تومان محاسبه شده و در نتیجه به سود ناخالص ۲۵۰ میلیاردی رسیده است ( حاشیه سود ناخالص ۲۲٪).


برای دوره ۹ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ درآمد ۴.۳ همتی را تارگت کرده که در صورت تحقق، ارزش درآمدهای سالانه بیزینس به بیش از ۵.۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. این رقم برای دوره ۱۴۰۲ برابر با ۴.۵ همت بوده است.


برای تحقق رقم درآمد بودجه شده، به طور میانگین هر ماه باید ۴۷۵ میلیارد تومان درآمد وارد بیزینس شود. در فصل بهار درآمد ۱.۱۳ همتی کسب کرده و این یعنی متوسط رقم درآمد ماهانه برابر با ۳۷۸ میلیارد تومان بوده است. در تیر ماه نیز به درآمد ۳۳۴ میلیاردی رسیده است.


برآورد شرکت از هزینه های آتی برای سهامداران جذاب است. به نظر می رسد که شرکت برنامه دارد تا متغیر تورم را بی اثر کند. برای سال مالی ۱۴۰۳ هزینه های عمومی اداری را در سطح ۲۲۹ میلیارد تومان برآورد کرده که گویای رشد ۲۴٪ نسبت به دوره ۱۴۰۲ است.


برای هزینه های سربار نیز برآورد رشد ۲۵٪ دارد، از ۴۶۸ به ۵۸۴ میلیارد تومان. این بودجه در حالی چیده شده که نرخ تورم محیط کلان اقتصادی در یک سال اخیر حداقل ۵۰٪ بوده است.


پرواضح است که کنترل این هزینه ها اثر مساعدی بر سودسازی و بهبود نسبت های سودآوری بیزینس خواهد داشت.


انتهای خبر

0
0