بورس نیوز
1403/08/23
17:31
آینده تامین مواد اولیه فولاد مبارکه تضمین شد

آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا به شرکت فولاد مبارکه دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در مرکز تجاری-اداری زرافشان بانک پارسیان برگزار شد.



آینده تأمین مواد اولیه فولاد مبارکه تضمین شد

به گزارش بورس نیوز ، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: از مدیرعامل، هیئت‌مدیره بانک پارسیان و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان به دلیل اینکه با نگاه حرفه‌ای، هدایت مجموعه صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا را بر عهده داشته و آن را به نقطه ارزشمندی رساندند که به بلوغ رسیده و می‌تواند در راستای منافع کشور و تولید ملی نقش‌آفرینی کند، قدردانی می‌کنم. انعقاد این قرارداد اتفاق بزرگی است و می‌تواند نقطه عطفی در شکل‌گیری حرکت‌های معدنی کشور باشد.


انعقاد قرارداد خرید شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا بین بانک پارسیان، فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به نوبه خود بزرگترین معامله تاریخ فولاد مبارکه و به لحاظ رقم و عدد، در سال جاری بزرگترین معامله بورسی بود؛ علاوه بر آن نیز این امر در کشور به‌عنوان بزرگترین مشارکت معدنی سال به‌شمار می‌رود و خرید سهام شرکت اوپال، تضمین‌کننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده خواهد بود.


اولین هدفی که ما از این مشارکت دنبال می‌کنیم تامین پایدار گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه امروز بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور و منطقه است و بزرگترین چالش ما در صنعت فولاد طی سال‌های گذشته، چالش تامین مواد اولیه بوده که البته شاید طی چند سال اخیر به دلیل پیشی گرفتن گلوگاه‌های جدیدی همچون محدودیت‌های انرژی نسبت به این چالش کمتر سخنی از آن شنیده شده و این چالش در پله‌های عقب‌تر قرار گرفته است.


با توسعه‌هایی که در صنعت فولاد داریم در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول در کشور به نزدیک ۵۰ میلیون تن رسیده و این در حالی است که با احتساب میزان تولید فولاد مبارکه با ۱۰۰ درصد ظرفیت، میزان تولید فولاد کشور به‌میزان حدود ۶۵ درصد از ظرفیت نصب شده است. تولید سالانه فولاد کشور، ۵۵ میلیون تن برنامه‌ریزی شده و پروژه‌های در دست اجرا برای رسیدن به ظرفیت تولید ۶۵ تا ۶۸ میلیون تن فولاد در حال انجام است؛ از سوی دیگر مجوز تولید تا ۱۴۵ میلیون تن فولاد در کشور صادر شده و از این رو چالش تامین مواد اولیه برای تولید فولاد بسیار جدی و اجتناب ناپذیر است.


در حال حاضر ذخایر قطعی سنگ آهن کشور به‌میزان ۳.۳ میلیارد تن برآورد شده و اگر برنامه تولید فولاد کشور محقق شود، این ذخیره کمتر از ۲۰ سال تکاپوی نیاز صنعت را خواهد داشت.


سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در اپال برای این شرکت و گروه صنعتی کاوه پارس، تضمین‌کننده سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده گذشته است؛ از سوی دیگر، بهره‌برداری تخصصی از شرکت‌های گروه اپال از دیگر اهداف قابل تحقق فولاد مبارکه است.


فولاد مبارکه یک مجموعه تخصصی است و اگر شرکت‌های تخصصی زیر مجموعه فولاد مبارکه را با شرکت‌های دیگر مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که سودآوری متفاوتی دارند؛ گاه برخی قضاوت‌های غیر کارشناسی مبتنی بر این است که سود فولاد مبارکه حاصل رانت و یا اتفاقاتی از این دست است، اما وقتی که وارد عملیات می‌شویم و نگاه واقع بینانه، می‌بینیم که این اتفاق حاصل مدیریت بهینه، افزایش بهره‌وری، هم افزایی‌های شکل گرفته در زنجیره تامین فولاد مبارکه و دانش و تجربه مدیریتی چند دهه‌ای است که با بهره‌گیری از بنچمارک‌ها و بهترین‌های دنیا در این مجموعه و زیرمجموعه‌های آن شکل گرفته است به طوری‌که سودآوری شرکت‌های زیر مجموعه آن نسبت به شرکت‌های مشابه، بعضا تا ۳ برابر بیشتر است. این نگاه در شرکت معدنی کانی‌سازان کیمیا نیز می‌تواند اجرا شود و سودآوری آن را بالا برده متفاوت نماید.


شرکت معدنی کانی‌سازان کیمیا تاکنون نیز در تولید و سودآوری عملکرد مناسبی داشته و نگاهی حرفه‌ای بر آن حاکم بوده است. طبیعتا ارتقای سودآوری شرکت اپال و در نتیجه آن ارتقای سودآوری فولاد مبارکه و مجموعه‌های کاوه پارس، در ادامه روند فعالیت این مجموعه دنبال خواهد شد.


هم‌افزایی با فولاد سنگان به‌عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی منطقه خواف، از دیگر اهداف فولاد مبارکه در خرید اپال بوده است، مجموعه‌ای که در منطقه خراسان در همسایگی اپال قرار دارد و توسعه‌های هدفمندی از جمله تولید ۵ میلیون تن کنسانتره و ۵ میلیون تن گندله برای آن تعریف شده است.


ایجاد توازن در گروه فولاد مبارکه ضروری است چراکه این مجموعه علاوه بر آن که بیش از ۳۰ درصد از فولاد را تولید می‌کند، تولیدکننده اصلی ورق‌های فولادی کشور است و سال گذشته عنوان صادرکننده اول غیر نفتی کشور را از آن خود کرده است؛ با این شرایط ما در حوزه بالادست با چالش‌هایی روبرو هستیم و این خرید گام بلندی است که ما را هر چه بیشتر به توازن در گروه فولاد مبارکه نزدیک می‌کند.


طی سه سال اخیر استراتژی فولاد مبارکه توسعه متوازن بوده است، این توسعه در حوزه تامین انرژی برق، گاز و آب دنبال شده است، به‌طوری که فولاد مبارکه موفق شد پروژه‌های احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار دهد و هر دو را وارد مدار کند. در حوزه تامین گاز نیز مطالعات لازم انجام شده و به زودی قرارداد میادین گازی فولاد مبارکه به امضا خواهد رسید.


فولاد مبارکه در حوزه معدن نیز سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی داشته و خرید صورت گرفته، اتفاق بزرگی است که ما را چندین گام در مسیر دستیابی به اصول توازن پیش خواهد برد.


هم‌افزایی فولاد مبارکه با هلدینگ تخصصی فولادی معدنی بنیاد مستضعفان در دستور کار است و این در حالی است که امروز نه‌تن‌ها صنعت فولاد بلکه همه صنایع بزرگ دنیا با اتفاقاتی از این دست مواجه هستند که شرکت‌ها به ادغام‌های هدفمند، مشارکت‌های هوشمند و اتحاد‌های استراتژیک روی آورده‌اند.


امروز رقابت در بازار‌های جهانی حرف اول را می‌زند و چه بسا شرکت‌های زیادی بوده اند که در دوره‌هایی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته‌اند، اما امروز به دلیل عدم توجه به مشارکت اصول رقابت در بازار و نداشتن نگاه هوشمندانه به موضوع، دیگر اثری از آنها نیست و جایگاهشان را از دست داده اند.


در حال حاضر شاهد ادغام‌های هوشمند و ارتباطات استراتژیک در سطح ملی و بین‌المللی هستیم که نقش بزرگی در شرکت‌های معدنی، صنعتی و حوزه‌های مختلف خودرو ایفا کرده‌اند. در این زمینه می‌توان به شرکت‌هایی نظیر بی اچ بی بیلتون و آرسلورمیتال اشاره کرد که البته هر دوی این شرکت‌ها همجنس بودند و ادغام نامتجانس سومیتومو کورپوریشن نیز نمونه‌ای قابل اشاره به شمار می‌رود.


صدور مجوز برای ۲۰۰ شرکت فولادی برای تولید ۲۰۰ میلیون تن فولاد فاجعه است چراکه از این تعداد ۷۵ شرکت کمتر از ۵۰۰ هزار تن تولید دارند و شرکت‌های رقابت‌پذیری نیستند.


همکاری فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس برای خرید شرکت معدنی کانی‌سازان کیمیا الگویی در راستای ادغام و مشارکت استراتژیک برای توسعه پایدار است؛ ما با این اقدام نشان دادیم که پای حرفی که می‌زنیم هستیم و به آنچه معتقدیم عمل می‌کنیم.


فولاد مبارکه این مشارکت را با هدف قوت‌بخشی به صنعت فولاد کشور انجام داد و در این پروژه مشارکتی صورت گرفت که مدیریت تخصصی و حرفه‌ای بر آن حاکم است و فولادمبارکه نیز از منافع مشارکت بهره مند می‌شود. قطعا شرکت گسترش صنایع مدنی فولاد پارس ظرفیت‌های خوبی دارد و امیدواریم که این اتفاق منشا دستاورد‌های ارزشمند بیشتری باشد.


امیدوارم خرید سهام شرکت معدنی کانی‌سازان کیمیا، الگویی باشد برای اینکه مجموعه‌های دیگر در وزارت رفاه که دارای مجموعه‌های معدنی متفرقه زیادی است و یا در حوزه سهام عدالت که سهامداران پرشماری وجود دارند، این اتفاق تکرار شود و سرآغاز اتفاق میمون و مبارکی برای فولاد مبارکه و مجموعه بانک پارسیان باشد.



آینده تأمین مواد اولیه فولاد مبارکه تضمین شد

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان: آینده تامین مواد اولیه فولاد مبارکه تضمین شد



خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا آینده تامین مواد اولیه فولاد مبارکه را تضمین کرد و با ورود فولاد مبارکه به این شرکت سوددهی آن چندین برابر خواهد شد.


محمد مسعود سمیعی‌نژاد، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان اظهار کرد: بانک پارسیان در سال ۹۳ در یک مناقصه با مشارکت ۶۰ به ۴۰ وارد سیاست‌های زنجیره صنعت فولاد در راستای سیاست‌های کشور و فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بخش معدن شد. زمانی که در مبارکه حضور داشتم ورود بخش معادن به صنعت فولاد یکی از معضلات بود و این در حالی بود که صنعت فولاد وارد معادن نشده بود و از بخش معادن عقب افتاده بود.


وی ادامه داد: یکی از کار‌های کارشناسی که در این زمینه انجام شد، سرمایه‌گذاری بر اساس طرح توازن صنعت فولاد بود که کسری‌هایی را حس می‌کردیم که در آینده گریبانگیر صنعت فولاد کشور خواهد شد.


مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان ادامه داد: زمانی که در مبارکه حضور داشتم ورود بخش معادن به صنعت فولاد یکی از معضلات بود و این در حالی بود که صنعت فولاد وارد معادن نشده بود و از بخش معادن عقب افتاده بود. در آن زمان حتی درگیری را با صاحبان معادن کرمان داشتیم که قصد داشتند سنگ آهن به فولاد مبارکه و فولاد خوزستان ندهند.


امروز خوشحالم که شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا به دست اهلش سپرده شد


وی ادامه داد: در آن زمان به این فکر افتادیم که فولاد مبارکه که برای آینده کشور است باید در حوزه معدن نیز ورود کند، از این رو امروز خوشحالم که شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا به دست اهلش سپرده شد.


سمیعی نژاد با بیان اینکه امروز فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به مجموعه بزرگ معدنی کشور وصل شدند و آینده تامین مواد اولیه خود را تضمین کردند، گفت: اتخاذ این تصمیم بزرگ جای تبریک دارد، برخی اوقات شاید دیدگاه‌ها، دیدگاه‌های اقتصادی نباشد و بابت حیات باشد، اما اینجا هم دیدگاه اقتصادی و هم دیدگاه حیات مطرح است و این یک کار بزرگی بود که توسط مدیران این دو صنعت بزرگ انجام شد.


خرید شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا توسط فولاد مبارکه تحول بزرگ اقتصادی و صنعتی در کشور و سیستم بانکی


وی خرید شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا توسط فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس را تحول بزرگ اقتصادی و صنعتی در کشور و سیستم بانکی کشور دانست و گفت: ما برای تولید ۵ میلیون تن گندله و ۵ میلیون تن کنسانتره وارد این عرصه شدیم، برای تولید کنسانتره همکاری با ایتالیایی‌ها را در دستور کار داشتیم که به علت تحریم‌ها آنها همکاری را قطع کردند، اما شرکتی آلمانی در این زمینه با ما همکاری کرد.



نزدیکی شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا به شرکت فولاد سنگان یکی از مزایای این شرکت برای فولاد مبارکه



وی نزدیکی شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا به شرکت فولاد سنگان را یکی از مزایای این شرکت برای فولاد مبارکه دانست و گفت: این شرکت دارای ۱۱ چاه آب است، همچنین ریل جابجایی مواد در این کارخانه موجود است و بزرگترین سد مواد باطله نیز برای این شرکت ساخته شده و توانسته چندین سال از آلایندگی جدا باشد و عوارض نداشته باشد.


سمیعی نژاد با اشاره به اینکه نیرو‌های جوان به کارگیری شده در اپال توسط بازنشستگان فولاد مبارکه آموزش دیده‌اند، تصریح کرد: همچنین سیستم این مجموعه بر اساس سیستم فولاد مبارکه طراحی شده و چارت سازمانی و شرح وظایف نیز مطابق با فولاد مبارکه است.



مطمئنم با ورود فولاد مبارکه این سود چندین برابر خواهد شد


مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری بانک پارسیان با بیان اینکه شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا تاکنون بیش از ۲۰ همت سود داشته و بین سهامداران تقسیم کرده است، گفت: مطمئنم با ورود فولاد مبارکه این سود چندین برابر خواهد شد، ما زمانی بود که بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان کالا روی زمین داشتیم، اما با ورود شرکت فولاد مبارکه و شرکت کاوه پارس که مصرف کننده هستند، این مشکل برطرف خواهد شد.



پایان مطلب




برچسب ها : فولاد مبارکه اصفهان یاسر طیب نیا بورس نیوز بانک پارسیان کانی سازان کیمیا

انتهای خبر

0
0