دنیای بورس
1399/03/26
19:30
کدام بانک بورسی توکن املاک منتشر می کند

بانک ملت و شبکه ققنوس برای نخستین بار در کشور در زمینه توکنایز کردن املاک تا سقف ۲۵هزار میلیارد تومان مشارکت می‌کنند.

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: عرضه این توکن تا سقف یاد شده ارایه نخستین دارایی دیجیتالی است که در حوزه املاک منتشر می‌شود و به صورت آزمایشی برای جمع‌آوری سرمایه برای املاک تجاری مرکز خرید «معین مال» عرضه می‌شود. این مرکز خرید در نزدیکی میدان آزادی تهران واقع شده است. توکن یک اصطلاح جدید برای نام‌گذاری یک واحد ارزشمند از هر نوع دارایی است که از سوی یک ناشر منتشر می‌شود و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین است.


در ابتدا اصطلاح توکن در زمینه ارزهای دیجیتال به‌کار برده می‌شد، اما در حال حاضر کاربرد آن محدود به این ارزها نمی‌شود، بلکه شامل هر نوع از دارایی می‌شود. توکن‌ها انواع مختلفی دارند که می‌توان از توکن ارزی، کاربردی، بهادار و دیگر دارایی‌های ارزشمند نام برد. بنابراین گزارش شبکه ققنوس به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان در خرداد ۹۸ به صورت رسمی ‌با حضور ۶ میزبان اولیه فعالیت خود را آغاز کرد.


رکن اصلی شبکه ققنوس، میزبان‌‌های آن هستند که مسوولیت پردازش و نگهداری تراکنش‌های توکن‌های شبکه را به عهده دارند. میزبان‌های اولیه یا موسسان ققنوس شامل گروه داده‌پردازی بانک پارسیان، سرمایه‌گذاری فناوری تک‌وست، فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد (فناپ)، داده‌ورزی سداد، گروه فناوران هوشمند بهسازان فردا و فناوری‌های اطلاعاتی و مالی توزیع شده یکتا ققنوس پارس هستند.


اخیرا بانک‌های تجارت، آینده و موسسه اعتباری نور هم به این گروه میزبانان پیوسته‌اند. شبکه ققنوس با بهره‌گیری از فناوری دفاتر توزیع شده (DLT) امکان انتشار توکن‌های متنوع دارایی و گواهی را توسط ناشران معتمد فراهم می‌کند.


در حال حاضر توکن املاک بانک ملت با عنوان «معین توکن ملت» و با نماد MTM انجام شده و میزان آن تا سقف ۲۵هزار میلیارد تومان اعلام شده است. مظفر پوررنجبر، رییس هیات مدیره بنیاد ققنوس، در دومین کنگره این بنیاد که در خرداد سال‌جاری برگزارشد اعلام کرد: ناشر توکن MTM شرکت بهساز مشارکت ملت است که املاک بانک ملت را در اختیار دارد و در آغاز کار ۵ تا ۶ واحد تجاری مرکز خرید معین مال را در قالب توکن به کسانی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این طرح هستند واگذار می‌کند.


میزبان این توکن هم شرکت فناوران هوشمند بهسازان‌فردا است. پوررنجبر وظیفه شبکه ققنوس را تبدیل تمام دارایی‌هایی که برای کسب و کار مردم ارزشمند است به توکن‌های قابل ارایه اعلام کرد و افزود: ماهیت و ذات کسب و کار ققنوس امر جدیدی نیست، بلکه نمونه‌ای از مقیاس‌پذیرکردن مدل کسب و کار است که پیش از این هم به شکل سنتی وجود داشته، اما قابلیت توسعه نداشت.


همچنین محمد‌هادی شالباف، عضو هیات‌مدیره بنیاد ققنوس، هم در دومین گردهمایی این بنیاد گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف تشکیل بنیاد ققنوس کمک به بانک‌ها برای کاهش دارایی‌های جامد به مدد فناوری است که خوشبختانه با حمایت بانک ملت نخستین گام در این زمینه برداشته شده و شاهد عرضه توکن املاک این بانک هستیم.


ولی‌الله فاطمی، دبیر بنیاد ققنوس، هم در این گردهمایی گفت: بانک‌ها باید آغازگر دیجیتالی کردن دارایی‌ها و اسناد باشند و انتظار می‌رود فعالان صنعت بانکداری فرآیند صدور و پذیرش توکن دیجیتالی شده املاک را در چند ماه آینده آغاز کنند، زیرا شعب بانک‌ها بهترین مکان برای دیجیتالی شدن اسناد ملکی است. به گفته فاطمی‌اقتصاد دیجیتال در سه محور خلاصه می‌شود که عبارتند از: هویت دیجیتال، اسناد دیجیتال و دارایی دیجیتال که بنیاد ققنوس از سال گذشته به طور مشخص فعالیت خود را در این ۳ زمینه آغاز کرده است.


مدیرعامل شرکت یکتا ققنوس پارس با اشاره به اقدامات مناسب بازار سرمایه در حوزه هویت دیجیتال گفت: در حال حاضر احراز هویت از راه دور اجرایی شده است و چون اقتصاد ایران بانک محور است و بیش از ۹۴ درصد ایرانیان دارای یک حساب بانکی هستند این امر موجب می‌شود که به دلیل احراز هویت صورت گرفته از افراد یاد شده این امر را به عنوان یک مبنا برای پوشش دستورالعمل‌های موجود در کشور مورد استفاده قرار دهیم تا هر فردی با داشتن یک حساب بانکی با مراجعه به شعبه و سایت بانک خود بتواند با دریافت توکن‌های احراز هویت، آن را در اختیار بقیه سازمان‌ها و نهادها برای احراز هویت قرار دهد.


فاطمی ‌یکی از هدف‌های مهم بنیاد ققنوس را برای سال جاری توسعه دسترسی دانست و افزود: تاکنون کیف توکن یکتا ققنوس پارس، کیف توکن تک وست و کیف توکن آی‌گپ ایجاد شده‌اند و به زودی کیف‌های توکن‌تاپ، بله، ایوا، پات، سکه و کیپاد هم ایجاد خواهند شد. همچنین اتصال به صرافی‌های آنلاین در دستور کار قرار دارد. به گفته فاطمی در حال حاضر فضایی که بر اثر ارایه خدمات مجازی ایجاد شده موجب شده که حاکمیت و دولت آمادگی پذیرش واستفاده از فناوری‌های نوین را داشته باشند و در واقع بین دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مختلف برای استفاده از این فناوری رقابت شکل گرفته است.


مدیرعامل شرکت یکتا ققنوس پارس محور فعالیت ققنوس را بسترسازی برای تحقق اقتصاد دیجیتالی دانست که شروع آن به سال ۹۷ و ارایه ارز اختصاصی «پیمان » باز می‌گردد. وی کریپتوگذاری ققنوس را مربوط به آبان سال ۹۸ دانست و افزود: برای رفع دغدغه‌های بانک مرکزی سپیدنامه این بنیاد در آذر ماه ۹۸ اصلاح شد و در حال حاضر ققنوس از فضای کریپتوتوکن شدن فاصله گرفته و از سایر دارایی‌های با ارزش مثل الماس برای پشتوانه توکن‌های خود بهره می‌برد.


در دومین گردهمایی بنیاد ققنوس علاوه بر رونمایی از توکن املاک از توکن شارژ با عنوان Mobile ۱۰ شرکت مبین وان کیش هم رونمایی شد. میزبان این توکن شرکت یکتا ققنوس پارس است. این توکن مربوط به اعتبار شارژ ۱۰هزار تومانی سیم‌کارت‌های اعتباری است که به اپراتورها وابسته نیست و در نخستین ماه استفاده از آن شامل ۱۰درصد تخفیف می‌شود.


انتهای خبر

0
0