آوای آگاه
1402/07/12
14:06
تقسیم سود ۲۳۳۰ ریالی در مجمع «حکشتی»

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حضور ۸۲درصدی سهامداران برگزار شد.

به گزارش آوا ی آگاه؛ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حضور ۸۲ درصدی سهامداران برگزار شد. مهم‌ترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:


برنامه‌ر یزی به منظور توسعه ناوگان به ارزش تقریبی بیش از ۳ میلیارد دلار، حمل ۲۸ میلیون تن انواع محموله‌های وارداتی و صادراتی در سال ۱۴۰۱ با کسب درآمد حدود ۱.۸ میلیارد دلار، خرید ۵ فروند شناور جنرال کارگو، مذاکره برای خرید و ساخت حدود ۵۰ فروند انواع شناور دیگر، تجهیز ناوگان به شناورها و مذاکره جهت ساخت ۱۰ فروند شناور فله‌بر، فراساحل و خدماتی در داخل کشور از اقدامات ۱۴۰۱ است.


ب رای سال ۲۰۲۳ تجارت دریابرد جهانی ۱۲.۳ میلیارد تن پیش‌بینی شده است و همچنین پیش‌بینی می‌شود این عدد با رشد ۲.۹ درصدی در سال ۲۰۲۴ به ۱۲.۷ میلیارد تن برسد.


۱۵ درصد جابه‌جایی کالای کانتینری انجام شده و عموم جابه‌جایی‌ها مربوط به کشتی‌های فله‌بر است.


حمل محمو له های دریایی در دستور کار حکشتی است.


برا ی تجارت دریابرد کانتینری در سال ۲۰۲۳ ، ۲۰۱.۱ میلیون TEU و در سال ۲۰۲۴ ، ۲۰۷.۷ میلیون TEU پیش‌بینی می‌شود.


سهم حکشت ی در صنعت ۲۲.۲ درصد است.


در سال ۱۴۰۱ ، ۱۰.۱۶۰.۸۹۲ تن کالای کانتینری توسط توسط گروه کشتیرانی حمل شده و میزان کل کالای حمل شده توسط گروه در سال مالی مورد گزارش، ۲۷.۴۵۵.۱۱۴ تن است.


۱۳۹ فروند ناوگان حمل با ظرفیت ۴.۹ میلیون تن و TEU ۱۵۹.۲۹۱ از منابع در اختیار شرکت است.


جمعا ۱.۳۰۹ دستگاه واگن در اختیار حکشتی بوده و افزایش تعداد واگن‌ها در دستور کار است.


سفارش ساخت ۴ فروند شناور "چند منظوره" با شرکت کشتی‌سازی صدرای نکا با مبلغ تقریبی ۵۵ میلیون دلار انجام شده است.


ظرف یت حمل و نقل در دریای خزر به میزان ۲۳ هزار تن با سرمایه‌گذاری مبلغ تقریبی ۳۵ میلیون دلار افزایش یافته است.


۶۴ هزار TEU کانتینر با مبلغ تقریبی ۱۵۵ میلیون دلار و ۲۳۵ دستگاه واگن در راستای توسعه حمل و نقل ریلی با مبلغ تقریبی ۲۰ میلیون دلار خریداری شده است.


ظرف یت حمل بار در دریای خزر در مسیر کریدوری از ۹۵ هزار تن به ۱۱۸ هزار تن با تقویت حمل بار کانتینری و برقراری خط منظم کشتیرانی از کلیه بنادر شمالی ایران به بنادر در کشورهای حاشیه دریای خزر و روسیه افزایش یافته است.


حکشت ی در سال مالی مورد گزارش در برنامه توسعه‌ای سواحل مکران با فعال‌سازی بندر چابهار و راه‌اندازی خطوط منظم کشتیرانی از چین و هند به چابهار مشارکت داشته است. همچنین مکانیزم حمل یکسره کانتینری را از بنادر چین و هند به مقاصد بنادر ایرانی از جمله چابهار و در مسیرهای کریدوری تا روسیه برقرار کرده است.


مذاکره جهت خر ید و ساخت ۷۱ فروند شناور با مبلغ تقریبی ۲.۵ میلیارد دلار جهت نوسازی، جایگزینی و جوان‌سازی ناوگان از محل سود مکتسبه، برنامه آتی شرکت است.


حکشت ی در نظر دارد ۸۰۰ دستگاه انواع واگن را از داخل کشور خریداری کند.


توسعه خدمات جامع لجست یک با راه‌اندازی زیرساخت‌های مورد نیاز و الزامات حمل و نقل چند وجهی و عقد قرارداد ساخت ۶ فروند شناور با مبلغ تقریبی ۴۰ میلیون دلار در اروندان از دیگر برنامه‌های آتی حکشتی است.


در پاسخ به سوالات سهامداران مطرح شد:


نرخ کرا یه‌های حمل براساس نرخ بازار و شناور است و با توجه به ظرفیت ناوگان، قیمت‌ها بروزرسانی می‌شود. با شرکت‌های صادرکننده پتروشیمی قرارداد بلندمدت داریم که البته میزان نوسان قیمت بازه مشخصی دارد و اگر بالاتر برود، سعی می‌کنیم آن را با مذاکره کنترل کنیم. نرخ‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته یک – چهارم تا یک - پنجم تنزل پیدا کرده است.


طبق گفته وز یر راه، ریل رشت - کاسپین تا دو یا سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین برای بهره‌برداری خط سراسری بندرعباس تا کاسپین تدابیری اندیشیده خواهد شد.


حکشت ی در نظر دارد به شرکتی لجستیکی تبدیل شود و به غیر از حمل دریایی به سمت حمل جاده‌ای و توسعه حمل ریلی حرکت کند. همچنین به شرکتی برای حمل سراسری و بین‌‌المللی از شرق دور به حاشیه دریای خزر و اروپا تبدیل شود.


شرکت اروندان ز یرساخت بسیار خوبی داشت و در حال حاضر تقریبا شرکت سرپا شده و برای اینکه به این شرکت کمک کنیم، ۴ فروند شناور چند منظوره خریداری شده است.


تا پا یان ۲۰۲۳ لایروبی آستاراخان انجام می‌شود.


شرکت در نظر دارد تا پا یان سال جاری برنامه افزایش سرمایه داشته باشد.


در بندر چا بهار اعلام آمادگی کردیم که خدمات بندری را برعهده بگیریم و باید دید سرمایه‌گذار خارجی چه اقدامی انجام می‌دهد.


درخصوص تجد ید ارزیابی گفته شد: این موضوع فعلا مدنظر سهامداران است و اگر منابعی وارد شرکت نشود، تمایلی به تجدید ارزیابی ندارند. همانطور که در حال حاضر هم برنامه‌ای برای این موضوع در دستور کار نیست.


در انتهای مجمع شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با تصویب صورت‌های مالی به ازای هر سهم ۲۳۳۰ ریال سود تقسیم شد.


انتهای خبر

0
0