بورس۲۴ - تامین سرمایه دماوند با رونمایی از صندوق طلای "قیراط" گامی نو در جهت تنوع بخشی به سبد سرمایه گذاری ایرانیان برداشت. این شرکت که پیش از این نیز با موفقیت در حوزههای مختلفی چون درآمد ثابت، آپشن و سهام فعالیت میکرد، این بار با ورود به بازار طلا، فرصت سرمایهگذاری در این دارایی امن را برای عموم فراهم کرده است.
میثم فدایی، مدیر عامل تامین سرمایه دماوند، در نشست خبری صندوق قیراط اعلام کرد که این شرکت با رویکردی نوآورانه، هر شش ماه یک محصول مالی جدید را به بازار معرفی میکند. این رویکرد نشاندهنده تعهد دماوند به ارائه ابزارهای متنوع سرمایهگذاری و پاسخگویی به نیازهای مختلف سرمایهگذاران است.
فدایی با اشاره به موفقیت های گذشته دماوند در حوزههای درآمد ثابت، آپشن و سهام، از ورود به بازار طلا به عنوان یک گام مهم در جهت تکمیل سبد محصولات این شرکت یاد کرد.
وی گفت: صندوق طلای قیراط با هدف سرمایهگذاری در شمش طلا و سکه و همچنین بهرهبرداری از بازار آتی طلا طراحی شده است. این صندوق با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت میکند و به سرمایهگذاران این امکان را میدهد تا با ریسک کمتر و بازدهی قابل قبول در بازار طلا سرمایهگذاری کنند.
فدایی گفت: صندوق طلای قیراط با ترکیب دانش و تجربه تامین سرمایه دماوند و جذابیت بازار طلا، میتواند به یک انتخاب جذاب برای سرمایهگذاران ایرانی تبدیل شود. این صندوق با ارائه فرصتی برای سرمایهگذاری در دارایی امنی مانند طلا، میتواند به سبد سرمایهگذاری افراد تنوع بخشیده و ریسک را کاهش دهد.
در ادامه صادق قاسمی، معاونت سرمایه گذاری و سبدگردانی تامین سرمایه دماوند گفت: صندوق طلای قیراط با هدف ایجاد سپر تورمی برای سرمایه گذاران و حفظ ارزش داراییهای آنها در برابر تورم،راه اندازی میشود.
قاسمی گفت: در این مجموعه، ۱۰ صندوق در حوزه های مختلف داریم؛ با توجه به ریسکها و تنشهای سیاسی و نظامی و نگرانی های موجود در خصوص حفظ ارزش دارایی ها و همچنین التهابهای سایر اقتصادهای دنیا و بازار کامودیتیها، تصمیم گرفته شد صندوق طلای قیراط را هم راهاندازی کنیم. همچنین در سطح خرد هم صندوق های طلا به دلیل سهولت و امنیت نگهداری و نقدشوندگی بالا اهمیت به خصوصی در شرایط فعلی برای سرمایه گذاران دارند و مجموعه این عوامل باعث شد که در شرکت تامین سرمایه دماوند، صندوق طلای قیراط را راه اندازی کنیم.
به گفته وی، تلفیق سرمایه صندوق با ترکیبی از شمش طلا و سکه این امکان را برای ما فراهم می کند که بازدهی بالاتری را برای سرمایه گذاران در این صندوق فراهم کنیم.
قاسمی تصریح کرد: بورس کالادر کشور یک بازار دو طرفه است و تا حدودی ریسکها و نگرانیها را در خصوص افت و خیزهای بازار برطرف میکند. همچنین، در شرایطی که پرتفوی متنوعی از داراییها داشته باشیم میتوان به خوبی ریسکها را مدیریت کرد و برنامهریزی شده است تا پذیره نویسی صندوق قیراط احتمالا در روز چهارشنبه هفته جاری مورخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ انجام شود.
قاسمی گفت: تامین سرمایه دماوند بیش از ۳۰ همت سرمایه را مدیریت می کند و این صندوق مجوز پذیره نویسی ۵۰۰ میلیارد تومانی دارد. اما در نظر داریم متناسب با بازدهی طلا و تامین شمش، در مراحل بعدی افزایش سقف داشته باشیم.
قاسمی افزود : با توجه به شبکه گسترده مشتریان تامین سرمایه دماوند انتظار می رود پذیره نویسی موفقی در روز چهارشنبه داشته باشیم. هدف ما عمدتا تدارک دیدن صندوقی است که بیشترین بازدهی را داشته باشند.
وی افزود: همچنین ارزش هر یونیت این صندوق ۱۰۰۰ تومان است. با توجه به اینکه ابزارهای مالی معاف از مالیات هستند و این یکی از مهم ترین ویژگیهای صندوقهای طلا است، صندوق طلای قیراط نیز از مالیات معاف است.
مهدی منوچهری مدیر سرمایهگذاری تامین سرمایه دماوند در ادامه این نشست افزود: در زیادی در ارتباط با تغییرات قیمت طلا وجود دارد؛ اگر تنشهای منطقه کمتر شود طلا ارزانتر خواهد شد و درصورت تشدید تنشها قطعا طلای جهانی تا قیمت ۳۰۰۰ دلاری به ازای هر اونس را هم تجربه خواهد کرد.
مدیر سرمایهگذاری تامین سرمایه دماوند، گفت: هنوز طلا به عنوان گزینه اول سرمایهگذاری امن در دنیا مورد توجه است. با فراگیرتر شدن بحران در سال ۲۰۱۱ شاهد بودیم سقف ۱۹۰۰ دلاری طلا به ازای هر اونس هم زده شده اما نوسان آن تا ۲۰۱۸ باز هم کمتر بوده است . اما در سال ۲۰۲۰ شاهد بودیم که ۲۰۰۰ دلار نیز تاچ شده و در سال های اخیر هم به طور مجدد رشد طلا را شاهد بودیم که مسائلی مثل جنگ اوکراین و تشدید تنشها در مناطق مختلف دنیا، در این رشد موثر بوده است.
مهدی منوچهری افزود: سناریوهای زیادی در ارتباط با تغییرات قیمت طلا وجود دارد؛ اگر تنشهای منطقه کمتر شود طلا ارزانتر خواهد شد و درصورت تشدید تنشها قطعا طلای جهانی تا قیمت ۳۰۰۰ دلاری به ازای هر اونس را هم تجربه خواهد کرد.
او ادامه داد: هنوز طلا به عنوان گزینه اول سرمایهگذاری امن در دنیا مورد توجه است. با فراگیرتر شدن بحران در سال ۲۰۱۱ شاهد بودیم سقف ۱۹۰۰ دلاری طلا به ازای هر اونس هم زده شده اما نوسان آن تا ۲۰۱۸ باز هم کمتر بوده است . اما در سال ۲۰۲۰ شاهد بودیم که ۲۰۰۰ دلار نیز تاچ شده و در سال های اخیر هم به طور مجدد رشد طلا را شاهد بودیم که مسائلی مثل جنگ اوکراین و تشدید تنشها در مناطق مختلف دنیا، در این رشد موثر بوده است.