بورس۲۴
1402/09/11
16:36
۸ گام «ومعادن» برای رسیدن به سود ۱.۱ میلیارد دلاری

بورس ۲۴: سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات از تخصصی ترین هلدینگ های سرمایه گذاری فعال در بخش صنعت و معدن کشور بوده که در دوره ۱۴۰۱ توانسته سود خالص را به حوالی ۱۴ هزار میلیارد تومان معادل ۳۷۳ میلیون دلار ( نرخ تسعیر ارز ۳۷ هزار تومانی ) برساند.

بورس۲۴ : سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات از تخصصی ترین هلدینگ های سرمایه گذاری فعال در بخش صنعت و معدن کشور بوده که در دوره ۱۴۰۱ توانسته سود خالص را به حوالی ۱۴ هزار میلیارد تومان معادل ۳۷۳ میلیون دلار ( نرخ تسعیر ارز ۳۷ هزار تومانی ) برساند.


در انتهای شهریور ۱۴۰۲ مانده حساب سود انباشته که از آن به منبع داخلی تامین مالی نیز یاد می شود ، ۱۵ هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. همانطور که در تحلیل های اخیر رسانه بورس۲۴ عنوان شد ، نمودار سهم در حرکت به سمت معتبرترین منطقه حمایتی چارت خود یعنی کف کانال بلند مدت بود و پس از برخورد به آن ، به زیبایی هر چه تمام تر در سطح قیمتی ۴۳۰ تومان با استقبال خریداران مواجه شد و طی دو کندل صعودی تا به اینجای کار بیش از ۱۱٪ سود سرمایه به سرمایه گذاران تقدیم کرده است.


البته چارت تکنیکال سهم گویای آن است که این حرکت صعودی تازه شروع شده و در افق زمانی میان مدت تا رسیدن قیمت سهم به سقف کانال بلندمدت یعنی نواحی ۷۸۰ الی ۸۰۰ تومان تداوم خواهد داشت و ممکن است در میانه مسیر به هنگام رسیدن به قیمت های ۵۵۰ و ۶۰۰ تومان استراحتی نیز داشته باشد.


777

این غول سرمایه گذاری نقش بسیار حساسی در آینده صنعتی و معدنی کشور دارد.


این عبارت از آنجایی نشات می گیرد که در حال حاضر پیشبرد ۸ پروژه از مجموع ۴۸ طرح پیشران اقتصادی ایران به این هلدینگ خوش آتیه بازار سرمایه واگذار شده است. توجه کنید که تکمیل هر یک از این پروژه ها هلدینگ ومعادن را به سمت رقم سود خالص بودجه شده شرکت یعنی ۱.۱ میلیارد دلار نزدیک تر می نماید:


۱) ساخت بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان با ظرفیت تولید ۳۶۶ مگاوات برق در سال ( بهره برداری شده )


۲) تاسیس واحد گندله سازی به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در صبا امید غرب خاورمیانه ( بهره برداری تا یک سال آینده )


۳) احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۱ میلیون تن در سال در آهن و فولاد الماس آرتاویل ( پیشرفت فیزیکی ۴۰٪ )


۴) تاسیس واحد تولید آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال در صنایع فولاد کردستان ( ۱۲٪ پیشرفت فیزیکی )


۵) ساخت واحد تولید آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۱ میلیون تن در سال در فولاد اقلید پارس ( ۱۱٪ پیشرفت فیزیکی )


۶) احداث واحد فولادسازی به ظرفیت ۱ میلیون تن در صنایع فولاد کردستان ( بهره برداری در ۱۴۰۶ )


۷) ساخت کارخانه تلغیظ ، لیچینگ و تولید کنسانتره مس به ظرفیت ۱۳۰ هزار تن در سال در صنایع مس جانجا ( بهره برداری در ۱۴۰۶ )


۸) تاسیس کارخانه کنسانتره سازی به ظرفیت ۲ میلیون تن در سال در شرکت توسعه معدنی صبانور


در انتهای آبان ۱۴۰۲ ، بهای تمام شده سرمایه گذاری های شرکت به حوالی ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید. بخش اعظم این منابع در شرکت های بورسی ( ۲۰.۱ همت تقریبا ۶۷٪ ) و مابقی ( ۹.۸۲ همت ) در واحد های غیربورسی متمرکز شده است. همانطور که گفته شد ، ومعادن یکی از تخصصی ترین هلدینگ های فعال در صنعت معدنی و فلزی کشور است و این مهم را می توان از حجم منابع سرمایه گذاری شده در این صنایع متوجه شد ؛ بدین صورت که تقریبا ۱۹.۴ هزار میلیارد تومان ( تقریبا ۶۵٪ از کل پرتفوی ) از منابع سرمایه گذاری شده به سمت صنعت استخراج کانه های فلزی هدایت شده و مجموعا در ۱۶ شرکت متمرکز شده است. همچنین حجم سرمایه گذاری در صنعت فلزات اساسی نیز ۲.۶۶ همت محاسبه شده ، تقریبا ۹٪ از کل پرتفوی !


طی دوره ۱ ماهه آبان ۱۴۰۲ ، ۱.۴ هزار میلیارد تومان از سرمایه گذاری های شرکت به ارزش بیش از ۱.۶ همت واگذار شده و سودی معادل ۱۶۱ میلیارد تومان عاید مجموعه شده است. بخش اعظم این سود مربوط به فروش ۱۵۰ میلیون عدد سهم "کچاد" و ۸۰ میلیون عدد سهم "فجر" بوده که به ترتیب ۷۷.۷ و ۶۴.۷ میلیارد تومان سود به همراه داشته است.


همچنین در این ماه اصلی ترین سرمایه گذاری مجموعه مربوط به شرکت در افزایش سرمایه معدنی صنعتی گل گهر و پرداخت مبلغ ۱.۱ هزار میلیارد تومان بابت تحصیل ۱۱.۱ میلیارد سهم "کگل" بوده است. صورت وضعیت پرتفوی شرکت در انتهای آبان ۱۴۰۲ به شرح زیر ارائه شده است:


555
انتهای خبر

0
0