بورس۲۴ : محمد رحیم احمدوند مدیرعامل لیزینگ صنعت و معدن با اشاره به سیاست ابلاغی سازمان بورس و اوراق بهادار در جهت شفاف سازی و اصلاح ساختار مالی شرکت های بورسی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها به بورس۲۴ اظهار داشت: ولصنم به دلایل متعددی، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها انجام نمی دهد.
وی ادامه داد: با این اقدام، باید مالیات کلانی پرداخت شود و با توجه به فعالیت شرکت در حوزه لیزینگ، نیازمند به نقدینگی و جاری بودن آن بود، بنابراین ایجاد دارایی هایی مانند ساختمان و زمین برای درآمد زایی و سودآوری ولصنم، مطلوب ارزیابی نمی شود.
احمدوند میزان ماندگاری پول و نقدینگی در ولصنم را کوتاه دانست و یادآور شد: این شرکت ساختمانی به ارزش ۵ میلیارد تومان دارد که حتی به مرور زمان اگر ارزش آن به ۵۰ میلیارد تومان هم برسد برای ولصنم آورده ایجاد نمیکند.
مدیرعامل لیزینگ صنعت و معدن یکی دیگر از دلایل عدم تجدید ارزیابی دارایی ها را ضوابط بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: بر اساس ضوابط بانک مرکزی ۸۵ درصد منابع و داراییها باید به عملیات لیزینگ وارد شود. این میزان اکنون برای ولصنم ۸۳ درصد بوده و ۲ درصد کمتر از حد تعیین شده قانونی است. بنابراین برای رسیدن به این حد قانونی به نقدینگی نیاز دارد.
وی با ذکر مثالی افزود: در حسابهای بانکی ولصنم ۷ الی ۸ میلیارد تومان دارایی است ولی با وجود ۲ ساختمان به ارزشمندی ۲۰۰ میلیارد تومان، با انجام افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، رعایت شاخصه بانک مرکزی بسیار سخت می شود.
احمدوند مشوق های درنظر گرفته شده همچون معافیت های مالیاتی را نیز برای تجدید ارزیابی دارایی ها، چندان جذاب ندانست و تصریح کرد: هرچند برخی شرکتها از این موقعیت استفاده کردند، اما اگر لیزینگ بخواهد وارد این موضوع شود باید یک مشوق دیگر و متفاوتی داشته باشد.
وی در ادامه و با اشاره به برنامه های آتی لیزینگ صنعت و معدن گفت: ولصنم تنها شرکت ایرانی لیزینگی عضو انجمن لیزینگهای بینالمللی به شمار می رود، بنابراین لازم بوده تا فضای بینالمللی شرکت های لیزینگی را مطالعه کرده و آنچه بر این بخش در سطح جهانی حاکم است را مورد ارزیابی قرار دهد.
احمدوند روش فعالیت شرکتهای بینالمللی با آنچه که در ایران است را متفاوت دانست و یادآور شد: با تاکید بر شرایط کلان اقتصاد ایران و صنعت لیزینگ کشور، به جهت همسویی فعالیت ولصنم با سطح بینالملل، برنامه ای ۵ سالهای تدوین شد که بر اساس آن شرکت افزایش سرمایه ای داشته باشد و برای اولین مرتبه نیز از ابزار اهرم بانکی بر مبنای ارایه طرحهای خود به بانکهای شهر، اقتصاد نوین و صنعت و معدن استفاده کند.