آوای آگاه
1402/10/27
14:18
تامین چغندر؛ یکی از مشکلات «قثابت»

مجمع عمومی عادی سالیانه نوبت دوم شرکت کارخانه‌های تولیدی و صنعتی ثابت خراسان برگزار شد.

به گزارش آوا ی آگاه؛ مجمع عمومی عادی سالیانه نوبت دوم شرکت کارخانه‌های تولیدی و صنعتی ثابت خراسان برگزار شد.


امسال به ضر یب استحصال ۸۳ رسیده‌ایم و امیدواریم با اقدامات تکمیلی ضریب به ۸۶درصد برسد.


موضوع افزا یش سرمایه از محل آورده نقدی مورد استقبال قرار نگرفت. با بهینه‌سازی دارایی‌های غیرمولد، بخشی از هزینه‌های نوسازی را تامین کردیم. برای تامین هزینه‌ها مجبور به پیش فروش شدیم. هر چند با بانک‌ها مذاکرات داشتیم و استمهال بدهی‌ها را انجام دادیم. ۲۰ میلیارد تومان توانستیم به صورت کوتاه‌مدت بگیریم.


درخواست صدور ۴۰۰ م یلیارد تومان اوراق را دادیم که بانک سپه به دلیل شرایط صورت‌های مالی اجتناب کرده است. در حال اصلاح ساختار مالی هستیم که بتوانیم صورت‌های مالی مورد قبول شبکه بانکی کسب کنیم.


روند جذب چغندر به گونه‌ا ی پیش رفت که اعتبار از دست رفته بین پیمانکاران اصلاح شود. ۱۲۷هزار تن شکر تولید کردیم.


برا ی خرید سه دستگاه سانیرفیوژ شکر، تاکنون ۳ میلیارد تومان هزینه کردیم که امسال نصب می‌شوند. با نصب آن‌ها ۷ دستگاه سانتریفوژ قدیمی از چرخه خارج می‌شود. از ۱۴۰۰ برنامه اورهال را به‌صورت جدی داشتیم، اما به دلیل تامین نقدینگی به مرور اجرا کردیم.


با راندمان ۸۵درصد م ی‌توانیم بالای ۱۵۰هزار تن جذب چعندر با حاشیه سود ۱۵ تا ۲۰درصد داشته باشیم.


سال گذشته، کارخانه را به حد متعارف ضر یب ۸۱درصد و ۲۷هزار تن شکر رساندیم، اما با کاهش هزینه‌هایی چون عوارض کمرگی و مالیات بر ارزش افزوده، ۱.۲۵۶هزار تن واردات اردیبهشت ماه انجام شد و با نرخ‌شکنی شکر خام به قیمت ۱۵هزار تومان در بندر و ۱۷هزار تومان شکر کامل در کارخانه با مشکلاتی مواجه شدیم.


ق یمت چغندر تنی ۱.۲۰۰ هزار تومان بود. تنی ۲.۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت یافت که ۷۵ تا ۸۰درصد قیمت تمام‌شده ما مربوط به مواد اولیه است و این چالش دیگری برای ما بود. مکاتباتی در این باره و همین‌طور عدم پذیرش قیمت ۲۲هزار تومان برای شکر را به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کردیم.


تا دو ماه براساس ق یمت ۱۸هزار تومان بود. فروش نداشتیم و دچار وقفه پرداخت به کشاورزان شدیم. در نهایت شکر را با قیمت حدود ۱۷۴۰۰ تومان فروختیم. ۱۰۰ میلیارد تومان با کسری منابع مواجه بودیم که از اعتبار فروشندگان چغندر استفاده کردیم.


تام ین چغندر یکی از مشکلات شرکت بوده و در شرق حدود ۲۰ تا ۳۰درصد گران‌تر از محدوده غرب است. در محدوده شرق ۴۰درصد کمبود است و باید از سمت غرب وارد شود و هزینه‌های حمل باعث افزایش نرخ بین دو منطقه شده است.


هز ینه حمل از غرب به شرق، تنی ۸۰۰ تا هزار تومان است.


۶ حلقه چاه از ۹ حلقه چاه را اح یا کردیم و در تلاش هستیم با اجاره زمین کشاورزی ۲۰هزار تن چغندر تولید کنیم. میزان بذر سفارش‌گذاری را بالا بردیم.


در حال مذاکره با بانک‌ها برا ی دریافت سرمایه در گردش هستیم تا دیگر پیش فروش نکنیم.


امسال تاکنون ۱۵۰هزار تن چغندر جذب و شکر را به ق یمت مصوب فروخته‌ایم.


در افزایش سرمایه بیستون ۱۷ میلیارد و تربت جام ۱۲ میلیارد تومان مشارکت کرده‌ایم.


به دلیل بحران سرمایه در گردش، اورهال و خرید مواد اولیه، ناچار به پیش‌فروش هستیم. از سوی دیگر با افزایش قیمت چغندر و عدم تکافوی سرمایه در گردش، ۵۰هزار تن چغندر اعتباری دریافت کردیم که مقرر شد در زمان تسویه هزینه یا پراخت کنیم یا شکر تحویل دهیم. بخشی از تامین هزینه‌های مالی از چغندرکار تامین شده است.


در خصوص الکل سینا از مراجع حقوقی پیگیر هستیم. قرار بر این است بخشی از مطالبات از دولت در قالب تهاتر بدهی بانک‌ها تسویه شود.


به دلیل کمبود چغندر در منطقه، تهیه چغندر از غرب حدود ۷۰ میلیارد تومان گران‌تر تمام می‌شود.


هیئت‌مدیره پیشنهاداتی برای تامین سرمایه و سرمایه در گردش ارائه داده است. می‌توانیم افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را هم پیشنهاد کنیم، اما اولویت تامین سرمایه در گردش است.


انتهای خبر

0
0