سنا
1403/10/24
10:21
تکاپوی بورس‌های جهان در مواجهه با رمز ارزها/ تعداد سرمایه‌گذاران در بازار رمز ارزها به ۸۳۴ میلیون نفر رسید

داده‌های آماری مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران نشان می‌دهد؛ دریک دهه گذشته در شرایطی که ارزش بازارهای سهام در سراسر دنیا ۲ برابر شده است، ارزش بازار رمز ارز ها ۵۰۰ برابر شده است. طبق این آمار، برآورد شده، تعداد سرمایه‌گذاران در حوزه رمز ارزها، در سراسر دنیا، به ۸۳۴ میلیون نفر رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران، در گزارشی به بررسی پدیده ظهور رمز ارزها و دارایی‌ها، فرصت‌ها و چالش های آن برای بورس‌های اوراق بهادار پرداخته است.


نگاهی به اقدامات بورس‌های جهان در حوزه رمز ارزها


در این گزارش آمده است: امروزه شاهد حضور طیف گسترده ای از دارایی های دیجیتال به ویژه رمزارزها در بازارهای مالی و استقبال سرمایه گذاران از آنها هستیم. با وجود نوپا بودن، این دارایی ها، پتانسیل بالایی برای رشد دارند و با سرعت بسیار زیاد در حال رشد و جذب سرمایه گذاران جدید هستند.


این موضوع به واکنش بورس های اوراق بهادار منجر شده است. بورس‌های اوراق بهادار تلاش کرده‌اند با طراحی انواع مختلفی از ابزارهای مالی بر روی رمزارزها، امکان انجام معاملات محصولات مبتنی بر آنها را در سامانه های معاملاتی خود فراهم کنند.


برخی بورس‌ها گام را فراتر گذاشته و با سرمایه گذاری، شراکت یا خرید صرافی های دیجیتال به ارائه انواع خدمات موجود درصرافی ها هم چون انجام معاملات، استکینگ، نگهداری رمزارزها و مانند آن نیز اقدام کرده اند.


بنابراین به نظر می رسد تمرکز اصلی بورس ها بیش‌تر و پیش‌تر از راه اندازی بورس یا پلتفرم دیجیتال، راه اندازی انواع ابزارهای مالی مبتنی بر رمزارزها است.


نکته قابل توجه این است که بورس سوئیس و بورس دویچه آلمان، که به راه اندازی بورس دیجیتال برای معامله انواع دارایی های دیجیتال اقدام کرده اند، نیز از این موضوع مستثنی نیستند.


یعنی در این بورس ها چندین برابر تعداد توکن های قابل معامله در بورس دیجیتال، نماد معاملاتی برای انواع ابزارهای مالی مبتنی بر رمزارزها طراحی شده و درحال معامله است.


ضمن این که از نظر زمانی نیز راه اندازی ابزارهای مالی مبتنی بر رمزارز نسبت به راه اندازی بورس دیجیتال تقدم داشته است. در این حوزه فقط بورس ها نبودند که اقداماتی برای مدیریت شرایط جدید انجام داده اند بلکه سایر ارکان مانندکارگزاران نیز این تحول را درک کرده اند.


برخی از بزرگترین کارگزاران دنیا اقدام به خرید صرافی رمزارز یا مشارکت با آنها کرده اند تا بتوانند مشتریان خود را حفظ کرده و از فرصت های بازار جدید نیز بهره مند شوند.


اما چرا بورس های دنیا با این سرعت در حال تطبیق شرایط خود با بازار رمز ارز ها هستند؟


تعداد سرمایه گذاران در بازار رمز ارزها

اصلی ترین عاملی که موجب شده بورس های جهان تلاش کنند تا در مواجهه با بازار رمز ها خود را تطبیق دهند رشد پر شتاب این بازار و افزایش پر سرعت تعداد سرمایه گذاران این حوزه است که می توان آینده بازار های اوراق بهادار را دستخوش تغییر کند.


طبق آمارها از آغاز معاملات بیت کوین در سال ۲۰۰۸ تعداد سرمایه گذاران این بازار به صورت پیوسته افزایش یافته است.


در سال ۲۰۱۷ تقریبا یک دهه پس از راه اندازی این رمزارز، تعداد سرمایه گذاران به ۳۰ میلیون نفر رسید. این رشد ادامه یافت و تا سال۲۰۲۰ تعداد سرمایه گذاران به ۷۴ میلیون نفر افزایش یافت.


در سال ۲۰۲۱ با جهشی چشمگیر، تعداد سرمایه گذاران در این بازار به ۲۹۵ میلیون نفر رسید که نشان دهنده علاقه روزافزون به این بازار بود.


این روند صعودی هم چنان ادامه دارد و بر اساس آخرین آمار، تعداد مالکان رمزارزها در پایان سال ۲۰۲۳ به ۵۷۵ میلیون نفر رسید.


تازه ترین اطلاعات نشان می‌دهد؛ تعداد سرمایه گذاران در بازار رمز ارز ها در سال ۲۰۲۴ به مرز ۸۳۴ میلیون نفر رسید و برآورد می‌شود به زودی از مرز یک میلیارد نفر هم عبور کند.


رشد پر سرعت بازار رمز ارزها

در دهه گذشته بازارهای سهام رشدی آهسته‌ای را تجربه کرده‌اند به طوری که ارزش بازارهای سهام در بورس های اوراق بهادار دنیا از ۶۵ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۳ به ۱۱۱ تریلیون دلار در پایان سال ۲۰۲۳ رسیده که نشان می دهد ارزش بازار های سهام در سراسر دنیا در طول یک دهه نزدیک به ۲ برابر شده است.


این در حالی است که بازار رمزارزها، رشد حدود ۵۰۰ برابری را ثبت کرده است. به عقیده برخی کارشناسان، رشد بازار محدود به بازار رمزارزها نخواهد شد و مزایای متعدد بلاکچین هم چون امکان توکن‌سازی انواع دارایی ها، به تحولاتی شگرف در بازارهای مالی منجر خواهد شد.


به طور مثال رابرت گریفیلد مدیر عامل پیشین بورس نزدک می گوید: تحول عظیم بعدی در بازار های مالی، توکن‌سازی است.


او بر این باور است که تا ۵ سال آینده تمام سهام و اوراق قرضه موجود در وال استریت، توکن سازی خواهند شد.


چنین دیدگاهی محدود به او نیست، لری فینک مدیر عامل بلک راک، بزرگترین شرکت مدیریت دارایی در جهان، نیزبر این باور است که نسل بعدی اوراق بهادار، اوراق بهادار توکن سازی شده است.


رشد انفجاری ناشی از این فناوری به خصوص در بازار رمزارزها و استقبال سرمایه گذاران از رمزارزها، زنگ خطر را برای بورس های اوراق بهادار به صدا درآورده است.


این تحولات و پتانسیل بالای فناوری بلاکچین، بورس ها را بر آن داشته تا برای حفظ جایگاه خود و پاسخ‌گویی به نیازهای جدید سرمایه‌گذاران، اقدامات توسعه‌ای متعددی برای بهره‌گیری از فضای جدید انجام دهند که مهم‌ترین آنها عبارتند از:


۱- راه اندازی مشتقات رمز ارزها


۲- طراحی و عرضه اسناد قابل معامله مبتنی بر رمز ارز(ETN)


۳- رونمایی از صندوق های قابل معامله مبتنی بر رمز ارز


۴- محصولات مالی ساختار یافته مبتنی بر رمز ارز


۵- تاسیس بورس دیجیتال


۶- توکن اوراق قرضه


۷- انجام معاملات رمز ارزها از طریق بورس


۸- ارایه خدمات شاخص رمز ارز


۹- ارایه خدمات نظارت بر بازار رمز ارز


۱۰- ارایه پلتفرم معاملات صرافی رمز ارز



انتهای خبر

0
0