مبین تحلیل
1400/04/18
14:58
Ronak Shariat: خلاصه بازار هفته بازار هفته دوم تیرماه را با توازن در بازدهی صنایع بزرگ و کوچک گشت سر گذاشت و بازدهی هر دو شاخص کل و هموزن 2% بوده و...

Ronak Shariat:


خلاصه بازار هفته


بازار هفته دوم تیرماه را با توازن در بازدهی صنایع بزرگ و کوچک گشت سر گذاشت و بازدهی هر دو شاخص کل و هموزن ۲٪ بوده و تنها صنایع شیمیایی و نیروگاهی و تا حدودی صنعت سیمان بازدهی بهتری از سایر صنایع در این هفته داشتند. البته سیمانی ها بعد از اصلاحی که هفته گذشته داشتند دوباره در مسیر رشد قرار گرفتند و نهایتا در انتهای هفته جاری به تعادل و حتی منفی رسیدند.



صنعت نیروگاهی هم از روز سه شنبه با جو احتمالی از کاهش یا حذف یارانه انرژی و از جمله برق به سمت مثبت مسیر خود را تغییر دادند و بهترین سهام دو روز کاری پایان هفته از این صنعت بودند. جو خبری از احتمال قطع برق صنایع فولادی و سیمانی این صنایع را در آخر هفته با فشار فروش همراه کرد و باید منتظر واکنش بازار به روند ارائه گزارش ها و هزینه های احتمالی ناشی از کسری بودجه باشیم.


روند بازار


از ابتدای تیرماه که روند نقدینگی به نفع بازار معکوس شد و شاهد ورود دوباره پول به بازار بودیم تا امروز حدود ۴،۰۰۰ میلیارد ورود نقدینگی حقیقی داشتیم. این اتفاق یعنی امیدواری دوباره سهامداران خرد به بازار سرمایه و انتظار بازدهی بیشتر از این بازار نسبت به سایر بازارهای موازی. بیشترین بازدهی در بین صنایع اصلی همچنان در اختیار صنایع شیمیایی است و پس از آن صنعت نیروگاهی و کانه های فلزی از صنایع مورد توجه بازار هستند.



تقسیم سود ۹۵٪ زاگرس و شفن که مجموعا ۱۱،۶۰۰ میلیارد تومان (معادل ۵۳۰ میلیون دلار) بود، جذابیت صنایع شیمیایی را در فصل مجامع برای سهامداران بیشتر کرده است. نکته جالب معاملات تیرماه، ادامه یافتن بازدهی نمادهایی که گزارش فصل زمستان خوبی ارائه داده بودند که البته در دو روز پایانی معاملات هفته جاری به تعادل و حتی روند منفی رسیدند. پالایشی ها و سهام بیمه ای از این جمله هستند ولی نوری همچنان در صدر بازدهی صنایع شیمیایی در سال جدید قرار دارد و حتی از معدود نمادهایی بوده است که از اوج بازار (۲۰ مرداد) تا کنون بیش از ۵۰٪ بازدهی برای سهامداران خود به جا گذاشته است.


کامودیتی و نفت


شاخص دلار ۹۲.۵٪ و اونس ۱۸۰۰ دلاری نشان از روند خنثی در بازار کامودیتی دارد و عملا در یک هفته گذشته تغییر محسوسی در نرخ فلزات اساسی و رنگی و همچنین نفت شاهد نبودیم. اما در محصولات غذایی و بخشی از محصولات شیمیایی شاهد رشد قیمتی بودیم که در جدول های زیر قابل مشاهده هستند. (نرخ ها بر اساس یوآن چین و به قیمت بازار داخلی چین هستند.)



مواد اولیه تولی روغن خوراکی در مسیر رشدی که در ۳ سال گذشته داشتند همچنان هستند و هر از گاهی کاهش نسبی قیمتی دارند ولی روند همچنان رو به رشد است. شکر هم دیگر محصولی است که در یک ماهه گذشته تغییری نداشته ولی از مسیر رشد خود فاصله چندانی نگرفته و تنها در هفته جاری با ریزش ۴٪ قیمت همراه بوده است.



کائوچوی طبیعی از مواد اولیه صنعت لاستیک در روند ۳ ماهه خود متعادل است ولی در بازه ماهانه و هفتگی از رشد خوبی برخوردار بوده است که می تواند بر قیمت کائوچوی مصنوعی هم تاثیر گذار باشد.



اما بیشترین ریزش قیمتی هفته مربوط به مجموعه ذغال سنگ و از جمله کک بود که این خبر برای صنعت اوره، متانول و فولاد می تواند منجر به کاهش نسبی قیمت ها در بازارهای جهانی شود. هرچند قیمت گاز طبیعی و نفت بدون تغییر هستند و کاهش هزینه انرژی ناشی از ذغال سنگ را خنثی می کنند. البته علت اصلی کاهش قیمت ذغال سنگ، حساسیت زیست محیطی چین در برابر این سوخت فسیلی است.


بورس کالا


۱۳ تیرماه در بورس کالا گندله به قیمت ۳,۶۵۰,۰۰۰ معامله شد که با توجه به اخرین قیمت سلف شمش بلوم فخوز تحویلی ۷ مرداد ماه ۱۴۰۰، درصد گندله به شمش فخوز ۲۷.۶٪ شده است. و همچنین ایمیدرو نیز آهن اسفنجی خود را به قیمت ۶۷٪ شمش بلوم فخوز در بورس کالا فروخت.


مس فملی با دلار ۲۱۲۵۰ تومان و روی فسرب، با دلار ۲۰۲۵۰ تومان در بازار معامله شد. تقریبا شمش آلومینیوم در شرکت های فایرا، آلومینیوم جنوب، آلومینیوم المهدی با دلار ۲۰۵۰۰ تومان معامله شده است.



در تاریخ های ۱۴ و ۱۵ تیرماه، ۱۴۵ هزار تن از طریق بورس کالا معامله شد که از این مقدار ۴۵ هزار تن به صورت معامله نقدی و مابقی به صورت معامله مچینگ میباشد. نکته مهم در معاملات نقدی سیمان در بورس کالا این است که قیمت سیمان فله ای #سشرق در بورس کالا، ۳۰۸ هزار تومان به ازای هر تن میباشد. دلیل عدم افزایش قیمت معامله در سشرق، رقابت زیاد کارخانجات سیمان در شرق کشور میباشد. نکته با اهمیت در معاملات سیمان در این است که قیمت رقابتی در بورس کالا، کاملا منطقه ای شده است.



انتهای خبر

0
0