بااقتصاد
1401/01/31
17:00
۳ شرکت دیگر کشاورزی وارد فرابورس می‌شوند

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری کوثر گفت: تاکنون چهار شرکت کشاورزی ما وارد فرابورس شده‌اند و به زودی سه شرکت دیگر شامل مرغ اجداد زربال، شرکت دیزباد و شرکت مرغک روانه فرابورس شود.

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، تفاهم‌نامه همکاری سه جانبه امروز بین شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر وابسته به بنیاد شهید و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر به امضا رسید.


در حاشیه این مراسم، محمدصادق واعظی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری کوثر گفت: ما یکی از متنوع‌ترین هلدینگ‌های کشاورزی هستیم که در هفت هلدینگ تولید طیور گوشتی، مرغ تخم‌گذار، دام سبک، دام سنگین، آبزیان، زراعت گلخانه و پشتیبانی لجستیک کشاورزی فعالیت داریم و در راستای تحقق شعار سال و افزایش بهره‌وری زیرمجموعه‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در جهت حل مسائل کمک می‌گیریم.


مدیرعامل سرمایه‌گذاری کوثر اظهار داشت: این شرکت در سال حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان درآمد فروش دارد و بهره‌وری در آن پایین نیست و طبق برآورد بازدهی در این شرکت‌ها ۲۰ درصد است، اما اگر بتوانیم با روش‌های دانش‌بنیان به عنوان مثال درصد تلفات دام در گله‌ها را کاهش دهیم، چند صد میلیارد تومان سود به شرکت می‌رسد.


واعظی گفت: در حال حاضر شرکت‌های خوراک دام با نماد غدام، شرکت سرمایه‌گذاری کوثر با نماز زکوثر، شرکت تولید مرغ ماهان با نماد زماهان و شرکت کشت و صنعت شریف‌آباد با نماد زشریف در فرابورس حضور دارند و برنامه داریم سه شرکت دیگر شامل مرغ اجداد زربال، شرکت دیزباد و شرکت مرغک به زودی روانه فرابورس شود.


وی در مورد میزان اشتغال در این شرکت‌ها گفت: در حال حاضر ۴ هزار نفر در شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ کشاورزی به صورت مستقیم مشغول کار هستند که البته اشتغال غیر مستقیم هم وجود دارد. ما در کشور بین ۶۰ تا ۷۰ درصد تولید جوجه مادر گوشتی کشور را برعهده داریم. همچنین ۴۰ درصد جوجه مادر مرغ تخم‌گذار را در اختیار داریم.


مدیرعامل سرمایه‌گذاری کوثر با این نکته هم اشاره کرد: دنبال تولید مشارکتی با مرغداران کشور هستیم و به جای اینکه سرمایه‌گذاری جدید انجام دهیم تلاش می‌کنیم به روش‌های مشارکتی ظرفیت مرغدارای‌های موجود که خالی است را تکمیل کنیم و در واقع افزایش بهره‌وری در واحدهای موجود را دنبال می‌کنیم.


واعظی گفت: مشارکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر با مرغداران بخش خصوصی انجام می‌شود و در دنیا روش مرسوم در تولید مرغ و تخم‌مرغ روش مشارکتی است. البته در ایران در یک جاهایی روش ما فرق دارد.


وی در زمینه تامین نهاده‌های دام و طیور گفت: ۷۰ درصد هزینه تولید طیور مربوط به نهادهای دامی است که در زمینه خوراک دام ۶۰ درصد آن از محل تولید شرکت‌های زیرمجموعه ما تامین می‌شود. در زمینه خوراک مرغ همه نهاده‌های آن را از طریق سامانه بازارگاه تامین می‌کنیم.


مدیرعامل سرمایه‌گذاری کوثر در پاسخ به اینکه آیا نمی‌توانید خوراک مرغ تهیه کنید، گفت: ما کشت ذرت علوفه‌ای و دامی داریم که ۶۰ درصد مصرف دامداری‌های خود را تامین می‌کنیم، اما ذرت دانه‌ای برای خوراک مرغ را از طریق سامانه بازارگاه تامین می‌کنیم.


مدیرعامل زکوثر گفت: امسال سه مجمع عمومی مربوط به شرکت‌های زیرمجموعه برگزار کردیم که ۹۰ درصد سود حاصل شده را از طریق سجام بین سهامداران تقسیم می‌کنیم و بعد از بازگشایی نمادهای قیمت سهام آنها در بازار با ۲۰ درصد مثبت همراه شد.



علیرضا یوزباشی مدیرعامل موسسه کسب و کار رویش کوثر در این زمینه گفت: در راستای سیاست‌های مقام معظم رهبری و اعلام اسم سال با عنوان تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌محور با در نظر گرفتن این سیاست هلدینگ کشاورزی کوثر که بخشی از سازمان اقتصادی کوثر زیرمجموعه بنیاد شهید است، در زمینه کشاورزی و دامپروری فعال است و براساس این تفاهم‌نامه با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان به ارائه راه حل‌هایی برای مسائل این شرکت‌ها در جهت افزایش بهره‌وری و کارایی اقدام می‌شود.


وی افزود: شرکت سرمایه‌گذاری کوثر و رویش کسب و کار کوثر در این هفته مجوز اولین صندوق جسورانه کشاورزی را دریافت کرد که این صندوق احتمالا در اردیبهشت‌ماه سال جاری وارد فرابورس می‌شود. این صندوق با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد بود که در راستای ارتقای نظام بهره‌وری و کارآیی از طریق ظرفیت علمی، تحقیق و پژوهش در پروژه‌های در دست اجرا اقدام می‌کند و مهم‌ترین چالش‌ها و احصای راه‌حل‌های علمی در دستور کار قرار می‌گیرد.


وی گفت: سازمان اقتصادی کوثر ۴۰ شرکت دارد که ۱۵ شرکت در ذیل هلدینگ کشاورزی قرار دارد./فارس


انتهای خبر

0
0