حمید فاروقی، عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان ویستا در گفتگو با بورس نیوز ، در خصوص پیش بینی از ناترازیهای موجود در کشور اظهار کرد: ناترازی انرژی موضوع نگران کنندهای است. ما امسال شاهد این بودیم که قطعی برق شدت بیشتری پیدا کرد و حتی به مصرف کننده شخصی نیز رسیده بود. در بازدیدها و جلساتی که با شرکتها داشتیم همه از این موضوع ناراضی بودند کما اینکه این ناترازیها در صورت مالی شرکتها نیز تاثیرگذار و قابل مشاهده است.
وی افزود: نکتهای که وجود دارد این است که بخشی از ناترازیها به سیاستگذاریهای اشتباه دولت در سنوات گذشته بر میگردد. قیمت گذاری دستوری در صنایع به خصوص صنعت برق و انباشت مطالبات به گونهای شد که هیچ سرمایه گذاری جدید در این صنعت انجام نشد. از سوی دیگر اختلاف قیمت باعث شد که برخی مواقع این سوختها قاچاق شود. واقعیت این است که این صنعت نیاز به سرمایه گذاری دارد. اگر در صنعت گاز سرمایه گذاری نشود، به مرور زمان ما افت فشار گاز را خواهیم داشت.
فاروقی خاطرنشان کرد: در ۴، ۵ سال آینده حدود ۴۰ درصد ظرفیت تولید گاز کشور کاهش مییابد و این نیاز به سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری دارد که بتوانیم تولید گاز را حفظ کنیم. فارغ از این موضوع، دانش در اختیار کشورهای خاصی است که در جهت رفع تحریمها باید تلاش کنیم تا به کشور بیایند و مشکل را برطرف کنند.
عضو هیات مدیره سبدگردان ویستا گفت"یکی از ریسکهای بازار سرمایه ناترازی انرژی است که ممکن است شدت یابد و تولید و فروش شرکتها را تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع نیاز عزم جدی است و به سرمایه و دانش نیاز دارد.
عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان ویستا بیان کرد: در صنعت برق ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار پول نیاز داریم که ناترازی را رفع کنیم. تراز تجاری کشور حدود ۶۵ میلیارد دلار است. اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد سرمایه گذاری کند، دلار آن موجود نیست. با کم شدن تحریم ها، عزم و اراده دولت، حل مناقشات و تنشها باید این مشکل حل شود. در غیر این صورت در سال آینده نیز این مشکل وجود دارد و کمی شدیدتر نیز خواهد شد.
وی با اشاره به پیش بینی خود از بازار سرمایه تا پایان سال جاری گفت: اگر ریسکهای غیر سیتماتیک رخ ندهد، بازار میتواند رشد کند. کاهش نرخ بهره به رشد بازار کمک میکند. تقریبا اکثر سهام به قیمت هستند. اگر بازار سرمایه را با سایر بازارها مقایسه کنیم، از ملک، دلار و طلا بسیار ارزندهتر است.
فاروقی در خصوص مزایای رقابتی صندوق ویستا گفت: مهمترین فاکتوری که برای سبدگردان ویستا مهم بوده این است که فرایند تصمیم گیری در بازار سرمایه به کمک تیم مجرب باشد. برخی اوقات صندوقی را میبینیم که بازدهی قابل توجهی داشته و سال بعد در پایینترین سطح بازار قرار میگیرد.
عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان ویستا گفت: برخی مواقع مدیرصندوقها تصمیمی میگیرند که مراحل استاندارد حرفهای را طی نکنند. گاهی اوقات سهمهایی میخرند که در یک بازه زمانی بازده خوبی میدهند و در برخی مواقع زیان قابل توجهی را به ثبت میرسانند. از نظر ما آنچه که مهم است، سود و بازدهی پایدار و بالاتر از شاخص است.
وی ادامه داد: از ابتدای تاسیس صندوق سهامی ویستا، این صندوق بیش از ۹۰ درصد بازدهی داشته و سعی کردیم که با مدیریت ریسک، بازدهی خوبی کسب کنیم. برخی مواقع صندوقها ریسک زیادی بر میدارند. درست است بازدهی مقطعی دارند، اما ممکن است در مواقعی به شدت به زیان سرمایه گذار باشد.
فاروقی درخصوص بازار سرمایه گفت: توصیه میکنیم کسی که وارد بازار سرمایه میشود سرمایه گذاری از طریق صندوقهای سرمایه گذاری را انتخاب کند. در سال ۹۸، ۹۹ بسیاری از افراد به صورت تصادفی سود کردند و احساس کردند که خیلی خوب نکات بازار سرمایه را میدانند.
برچسب ها : سبدگردان ویستا حمید فاروقی بورس نیوز صندوق های سرمایه گذاری