بورس۲۴ : به واسطه طرح های توسعه ای که در شرکت های زیرمجموعه در حال اجرا و پیشرفت است ، یکی از ارزنده ترین سهم های صنعت پتروشیمی تلقی می شود. به واسطه سه زیرمجموعه ممسنی ، دهدشت و کازرو ، اصلی ترین سهامدار غیرمستقیم مگاپتروشیمی گچساران است ؛ پروژه ای که بر اساس اخبار ، تا انتهای بهار ۱۴۰۳ به بهره برداری کامل خواهد رسید.
معامله بزرگی که بازار در انتظار آن بود ، در فروردین ۱۴۰۳ انجام شد و #پترول تعداد ۳ میلیارد سهم پتروشیمی صدف خلیج فارس را به قیمت هر سهم ۱۳۱۰ تومان واگذار کرد. با احتساب بهای تمام شده ۱۰۷ تومانی برای هر سهم ، مجموعا بیش از ۳.۶ هزار میلیارد تومان سود در این معامله برای پترول شناسایی شد. پس از معامله فوق ، درصد مالکیت پترول در پتروشیمی صدف به ۶۸.۷۵٪ رسید. پس از بهره برداری از طرح توسعه این شرکت ، محصول ESBR برای نخستین بار در ایران تولید می شود ؛ محصولی که در تولید تایر خودرو های سبک و سنگین استفاده خواهد شد و بازاری کاملا انحصاری به شرکت می دهد و از این طریق ، درآمد عملیاتی و حاشیه سود شرکت را تضمین می کند. بنابر آخرین اخبار ، درصد پیشرفت این پروژه ، ۹۴٪ محاسبه شده است ؛ فلذا در ماه های آتی خبر آغاز بهره برداری از این پروژه را خواهید شنید.
مدیریت این غول پتروشیمی ، کارنامه خوبی در هدایت منابع و تخصیص آن به پروژه های پرپتانسیل از خود بر جای گذاشته ؛ برای مثال ، پرتفوی بورسی شرکت در انتهای فروردین ۱۴۰۳ در بازار سرمایه بیش از ۱۸.۱ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده و این یعنی ۱۵.۲ همت ارزش افزوده برای سهامداران. فلذا تزریق منابع حاصل از فروش پتروشیمی صدف خلیج فارس به استخر نقدینگی شرکت ، دست مدیریت را برای ورود به طرح های سرمایه گذاری جدید و اقتصادی بازتر کرده است. باید دید که این منابع به کدام شرکت ها تخصیص می یابد. در فروردین ۱۴۰۳ ، مبلغ ۴۱۲ میلیارد تومان صرف تحصیل سهام شرکت های پتروشیمی نوری ، بوعلی سینا و پلیمر آریاساسول شده است.
در انتهای فروردین ۱۴۰۳ ، بهای تمام شده سرمایه گذاری های شرکت به بیش از ۶.۵۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. وزن شرکت های غیربورسی در سبد سرمایه گذاری های این غول پتروشیمی سنگین تر از شرکت های بورسی است ؛ بدین صورت که از مجموع منابع ، ۵۶٪ به سمت شرکت های غیربورسی و ۴۴٪ به سمت شرکت های بورسی هدایت شده است.
از مجموع ۳.۶۴ همت منابع سرمایه گذاری شده در شرکت های غیربورسی ، ۹۵٪ منابع معادل ۳.۴۶ همت در ۹ شرکت فعال در صنعت شیمیایی سرمایه گذاری شده است. تحصیل ۵۹٪ سهام شرکت پتروشیمی ایلام به بهای تمام شده ۲.۲۴ همت ، سنگین ترین سرمایه گذاری غیربورسی شرکت است. افق عملیاتی و سود سازی این پتروشیمی روشن بوده ، چرا که در دوره قبل ، حاشیه سود ناخالص این شرکت جامپ ۷۵٪ را ثبت کرده است.
از بعد تکنیکال ، به یکی از معتبرترین سطوح حمایتی چارت رسیده ؛ سطح ۱۷۵ تومان ، سطحی که بازار در گذشته چندین بار به آن احترام گذاشته و نقش مهمی به عنوان حمایت یا مقاومت ایفا کرده است. در صورت ورود به سهم در این منطقه ، با رعایت حد ضرر ۱۶۰ تومان و حد سود ۲۰۸ تومان ( سقف قبلی ) ، نسبت ریسک به ریوارد این سرمایه گذاری برابر با ۲.۲ خواهد بود ، یعنی به ازای هر ۱ میلیون زیان احتمالی ، ۲.۲ میلیون سود احتمالی نصیب سرمایه گذار خواهد شد.