به گزارش ایبنا، اصغر ابوالحسنی؛ قائم مقام بانک مرکزی امروز دوشنبه ۲۲ خردادماه در افتتاحیه سیامین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی با محوریت "تثبیت اقتصادی؛ حکمرانی و سیاستگذاری" اظهار کرد: محور همایش را با توجه به مسائل روز اقتصاد کشور که با برخی عوامل بی ثبات کننده اقتصاد روبرو بودیم، تثبیت اقتصادی گذاشتیم تا بتوانیم ابعاد این موضوع را بررسی کنیم.
وی افزود: با شناخت راهکارها میتوان این عوامل بیثباتی را شناسایی کرد و تاثیر آنها را به صفر رساند.
ابوالحسنی ادامه داد: با بررسی اقتصاد ایران متوجه میشویم که عوامل بی ثباتی در دو دسته عوامل قابل دسته بندی هستند؛ یک مورد عوامل ساختاری و محیط کلان اقتصاد کشور ماست و دسته دوم عواملی هستند که به حکمرانیهای پولی، مالی، ارزی، تجاری و امثال آن برمی گردد.
قائم مقام بانک مرکزی یادآور شد: از مجموعه عواملی که در بخش بانکی خود را نشان میدهد میتوان به ناترازیهای موجود در نظام بانکی اشاره کرد. این ناترازیها در یک روز و دو روز ایجاد نشده است، اما به هر حال امروز باید به نوعی علاج شوند.
وی توضیح داد: در ادبیات اقتصادی، مکاتب مختلف به موضوع تثبیت اقتصادی و اینکه چگونه این بی ثباتیها را به سمت تصحیح ببریم بحث شده است. کلاسیکها و حتی نئوکلاسیکها معتقد بودند که فرایندی به عنوان خود تخریب کنندگی در اقتصاد داریم، اما این موضوع پیش فرضهایی دارد که الزاما در اقتصاد کشور ما حاکم نیست. یکی از این پیش فرضها وجود بازارهای کامل است که ما از آن بهرهمند نیستیم، البته بازار کامل در بسیاری از کشورها وجود ندارد.
وی ادامه داد: مکتب دیگری مانند مکتب اتریشی اساسا نقش دولتها و مقامات پولی و حتی بانکها در خلق پول را مطرح میکنند و بیان میکند که این حوزه عامل کلیدی است و اگر خلق پول را مقام پولی و حکمران پولی کنترل نکند بدیهی است که سایر بخشها را هم بی ثبات خواهد کرد.
قائممقام بانک مرکزی ادامه داد: مکاتب کینزی و نئو کینزی هم عوامل ایجاد کننده ساختارهای بی ثباتی را به بخش تقاضای اقتصاد برمی گرداند و حضور دولتها برای علاج آن را مطرح میکنند.
ادامه دارد....