به گزارش آوای آگاه؛ حجتالله فرهنگیان، مدیرعامل شرکت رایان همافزا گفت: بین توسعه بازار با توسعه تکنولوژی ارتباط مستقیمی وجود دارد؛ بهطوری که هرچه بازار تعمیق یابد، نیازش به تکنولوژی افزایش مییابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از دغدغههای نهادهای مالی، تجزیه و تحلیل دادهها است که سامانه هوشیار این شرکت میتواند پاسخی به این دغدغهها باشد. سامانه هوشیار، دادههای خام را به دادههایی با ارزش افزوده بالا تبدیل میکند تا کارگزاران بتوانند به دنیای جدیدی وارد شوند.
فرهنگیان از راهاندازی هلدینگ این شرکت در آیندهای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: با این اقدام در حوزه تکنولوژی بازار سرمایه نقش جدیدی ایفا میکنیم.
همچنین در ادامه این رویداد، عظیم ثابت، دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: بازار سرمایه در سالهای اخیر رشد شتابانی را در پیش گرفته و احساس نیاز به فناوریهای هوش مصنوعی روز به روز افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: تصمیماتی درخصوص توسعه OMS ها (سیستم مدیریت سفارش) اتخاذ شده است. از کارگزاران نیز انتظار میرود که پابهپای شرکتهای تکنولوژی حرکت کنند. زیرا این امر میتواند موجب موفقیت مدیران شود.
اهمیت توسعه زیرساختهای الکترونیک
حسین عبده تبریزی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در رویداد هوش تجاری در بازار سرمایه توضیح داد: صنعت کارگزاری در حال حرکت به سمت یکپارچگی با فناوریها است و در حوزه یکپارچگی فناوری در حوزه کارگزاری شاهد دسترسی گسترده به فناوری، ارتقای سطح اتوماسیون و کارایی، راهاندازی سامانههای کارگزاری آنلاین و یکپارچگی عمیقتر فناوری با بلاک چین و هوش مصنوعی هستیم.
وی تحریمها را مشکل اصلی توسعه زیرساختهای الکترونیک در بازار سرمایه دانست وگفت: صنعت کارگزاری با توجه به محدودیتهای بینالمللی، در میان همسایگان یکی از بزرگترینها به شمار میرود.
عبده تبریزی با تاکید بر اینکه در بحث مقررات فناورانهمحور اقدامات جدی انجام نشده، بیان کرد: نیازمند برنامهریزیهای متعدد در این حوزه هستیم و تاکنون اقدامات متعددی از سوی این نهاد برای حفظ حقوق سهامداران انجام داده شده و اتفاقات متعددی که در بازار سرمایه رخ میدهد به سبب تصمیمات خلقالساعه است.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه داد: هزینههای اداره نهادهای مالی سنگین است و در سالهای پیش رو شاهد ادغام کارگزاریها خواهیم بود. همچنین مشارکت کارگزاریها با فینتکها تا حدودی شروع شده و سازمان بورس نیز اقداماتی را در این امر انجام داده است.
وی تصریح کرد: محدودیتهای معاملات الگوریتمی باید رفع شود؛ زیرا این حوزه موجب افزایش نقدینگی شده و معاملات الگوریتمی در کشورهای در حال توسعه روند رو به رشدی داشته است.
عبده تبریزی گفت: میتوان در مورد چالشهای صنعت کارگزاری به تلاطمات بازار سرمایه به سبب مسائل اقتصادی و سیاسی، موانع تنظیمگری، رقابت بالا، چالشهای فنآورانه و... اشاره کرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: سرمایهگذاری پایدار نیازمند اقتصاد و تصمیمات سیاسی پایدار است.