بورس پرس
1402/02/16
09:47
جهش قیمت آجر به بالاترین حد در یک سال اخیر

طی چند سال اخیر قیمت مصالح ساختمانی با نوسانات شدیدی روبرو بوده که یکی از این نوسانات مربوط به بازار آجر و قیمت باز می‌گردد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، آجرنما یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین مصالح ساختمانی بشمار می‌رود که دطی چند سال اخیر جهش قیمت بسیاری را تجربه کرده است. جهش قیمت آجر وابسته به مولفه‌های زیادی است که باید بطور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.


بر اساس این گزارش، جهش قیمت آجر وابسته به قیمت ارز و میزان افزایش حقوق کارمندان است. یعنی اگر قیمت ارز بالا رود، قیمت آجر هم تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد و دچار رشد می‌شود. از طرفی هم افزایش حقوق کارگران و کارمندان نیز در بالارفتن قیمت آجر بی‌تاثیر نخواهد بود. چرا که با بیشترشدن مزد کارگران قیمت مصالح اولیه هم بالا می‌رود.


البته آجرنما جزو اقتصادی‌ترین و مقرون‌به صرفه‌ترین مصالح ساختمانی بشمار می‌رود که علاوه بر داشتن ویژگی‌های کاربردی، مدت‌زمان ماندگاری بالایی نیز دارد. دلایل زیادی باعث شد تا قیمت آجر دچار فراز و نشیب بشود که اصلی‌ترین علل این افزایش قیمت بررسی می شود.


شرکت آجر گستر امیران با برند تجاری امیران نما تمام تلاش را کرده که با کمترین افزایش قیمت تمام محصولات را عرضه کند که در ادامه به بررسی آن پرداخته می شود.


دلایل افزایش قیمت آجر


اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیل جهش قیمت آجر به بالاترین حد در یک سال اخیر ، افزایش قیمت مواد اولیه بود. قیمت مواد اولیه وقتی بالا برود، خروجی نهایی یک کارخانه که همان آجر است باید با قیمت بالاتری به مشتری اعلام شود تا آن مجموعه بتواند با قیمت اضافه شده به محصول، مواد اولیه‌ای را که الان گران‌تر شده تهیه کند.


زمانی که قیمت خاک رس درجه یک و مواد افزودنی مرغوب گران شوند قطعا قیمت آجر هم بالاتر از قبل خواهد شد. برای مثال در سال ۲۰۱۹ قیمت گچ در کشور هندوستان ۶۸ درصد گران شد. همین موضوع باعث بالارفتن شدید قیمت بسیاری از خانه‌های این کشور شد.


دومین عامل افزایش قیمت آجر در هر متر را می‌توان بالارفتن هزینه‌های حمل و نقل دانست. با افزایش هزینه‌های حمل و نقل و بیشترشدن کرایه بار، دغدغه جدیدی برای سازندگان بوجود می‌آید که چگونه هزینه‌های جانبی دیگر را کنترل کنند تا دچار کسری بودجه نشوند.



اینفوگرافیک افزایش قیمت مسکن و ملک در ایران و افزایش قیمت آجر


مورد بعدی که بسیار مهم است کاهش تولید کارخانه‌ها و تولیدی‌ها است. با افزایش حقوق کارگران و مواد اولیه بسیاری از تولیدی‌ها برای کنترل هزینه‌ها، قیمت محصولات را بالاتر می‌برند و در این شرایط بسیاری از مشتریان را از دست می‌دهند. در این زمان تنها کاری که می‌توانند انجام دهند تعدیل‌نیرو است. با تعدیل‌نیرو خط تولید می‌خوابد و سفارش‌های کمتری به دست مصرف‌کننده می‌رسد.


کیفیت آجر یکی دیگر از دلایل بالارفتن قیمت آجرها محسوب می‌شود. زمانی که تعداد تولیدکننده‌ها زیاد باشد و هیچ نظارتی بر روی مراحل تولید وجود نداشته باشد هر شرکت و مجموعه‌ای اقدام به تولید اجر باکیفیت‌های متفاوت می‌کند. این امر باعث ایجاد نوسان در قیمت بازار آجرنما می‌شود.


آخرین مورد کمبود عرضه و افزایش تقاضا است. زمانی که منابع اولیه در دسترس نباشد و یا کمی گران‌تر از قبل بشود، عرضه در بازار کمتر می‌شود و تقاضا بالاتر می ورد. در این شرایط قیمت آجر بالا می‌رود و دلالان مصالح ساختمانی بر قیمت‌ها مسلط می‌شوند.


نحوه کنترل قیمت آجر


یکی از راهکارهای مهم برای کنترل قیمت آجرها، توجه به مصر گاز هر کارخانه یا تولیدی است. در شرایط فعلی حدود ۷۰ درصد کوره‌های آجرپزی با گاز کار می‌کنند. همین موضوع مزید بر علتی شده تا کارخانه‌ها و تولیدی‌ها با مشکل افزایش هزینه‌های جانبی روبرو بشوند.


در سال گذشته مصرف بالای گاز کوره‌های آجرپزی هزینه‌های سنگینی را بر روی دست صاحب تولیدی‌ها گذاشت. با پیشرفت فناوری در صنعت امروز کوره های جدید و پیشرفته‌ای مشاهده می شود که با کمترین میزان مصرف گاز، بالاترین بهره‌وری را دارند. اما هر کارخانه‌ای توان تهیه این دستگاه‌ها را ندارد و به همین دلیل برای جبران قیمت گاز، هزینه‌های مازاد را بر روی قیمت آجر می‌کشد و بازار را دچار نوسان می‌کند.


اگر مسئله گازکشی کارخانه‌ها و تولیدی‌ها اصولی انجام بشود و فکری به حال کوره‌های آجرپزی قدیمی بشود تا در مصرف گاز صرفه جوبی مناسبی شکل گیرد، می‌توان گفت نیمی از راه را رفته و می‌توان با استفاده از این روش به‌صورت غیرمستقیم بر روی قیمت نهایی آجر اثرگذار بود.



اینفوگرافیک نقشه ساختمان سازی با ماشین حساب و متر و سکه


یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توان به‌واسطه آن قیمت آجر را تحت کنترل درآورد مدیریت صادرات و واردات این محصول است. اگر آجرهایی که تولید می‌شود و کیفیت و کارایی بالایی هم دارند را بیشتر سرلوحه کار قرار داد و میزان تولید را بیشتر کرد، می‌توان به‌راحتی قیمت‌ها را ثابت نگه داشت و از بالارفتن قیمت سایر مصالح هم جلوگیری به عمل آورد.


البته برای عملی‌شدن این کار باید ورود محصولات مشابه و بی‌کیفیت را ممنوع اعلام کرد تا محصولات تولید داخل را در مسیر مزیت رقابتی قرار داد.


این روش به‌صورت بلعکس هم قابل‌اجرا است. یعنی اگر محصولات داخلی بی‌کیفت بودند و قیمت بالایی هم داشتند برای ایجاد تلنگر به آنها می‌توان محصولات وارداتی جدیدی را به بازار اضافه کرد تا به‌واسطه قیمت و کیفیتی که دارند بتوان بازار را کنترل کرد.


قیمت آجر در سال ۱۴۰۲


قیمت آجر در سال ۱۴۰۲ همانند سال قبل نیاز به بررسی‌های موشکافانه و تخصصی دارد. البته بیشتر متغیرهایی که در سال گذشته بر روی قیمت آجر اثرگذار بودند، برای سال جاری هم صدق می‌کنند.


اصلی‌ترین عامل جهش قیمت آجر را باید نبود ثبات در بازار ارز دانست. زمانی که قیمت ارز بالا رود، اولین چیزی که بالا می‌رود مواد اولیه مصالح ساختمانی است. این چرخه تا افزایش قیمت جزئی‌ترین محصولات پیش می‌رود و باعث ایجاد تورم می‌شود.


زمانی که قیمت آجر بالا برود قطعا قیمت گچ و سیمان نیز دنبال‌روی قیمت آجر خواهند رفت. جهش قیمت آجر در سال اخیر باعث گران‌تر شدن قیمت مسکن و زمین شد که همین موضوع باعث گران‌تر شدن سایر محصولات و کالاهای اساسی نیز شد.


قیمت آجر در سال جاری به‌احتمال بسیار زیاد صعودی خواهد بود. اگر قصد خرید آجر برای ساخت و ساز یا تعمیر ساختمان یا ویلا دارید پیشنهاد می‌شود قبل از خرید با مشاوران در مجموعه امیران نما تماس حاصل کرده و از آخرین قیمت‌ها مطلع بشوید.


تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir


انتهای پیام







انتهای خبر

0
0