علیرضا ابراهیمی، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، روشهای متنوع تامین مالی برای شرکتهای بورسی را ضروری خواند و گفت: شرکتها از دو مسیر دریافت تسهیلات و اوراق مشارکت، اقدام به تامین مالی میکنند، از این رو، عرضههای اولیه یکی از ابزارهای مهمی است که میتواند تامین مالی مناسبی را برای شرکتها انجام دهد تا از این طریق، شرکتها بتوانند منابع مالی را صرف توسعه کسب و کار و افزایش سرمایه در گردش و ایجاد طرحهای توسعهای کنند.
آثار عرضههای اولیه
او، عرضههای اولیه را به دلیل مولفههای این نوع تامین مالی، مطلوب دانست و افزود: این نوع عرضهها، ابزار مناسبی بوده و توسعه آن به رونق و توسعه صنایع کمک میکند.
ابراهیمی، اظهارات رییس سازمان بورس مبنی بر عرضه اولیه هفتگی شرکتها در زمستان امسال را اتفاقی مثبت برشمرد و گفت: عرضههای اولیه، منابع مالی در دست مردم و افراد را به صورت هدفمند به سمت رونق صنعت سوق میدهد و به جای رفتارهای سفتهبازانه که تاثیر منفی بر اقتصاد دارد، وارد چرخه اقتصادی شده و ارزش افزوده بیشتری خلق میکند.
تبعات ناترازی انرژی
مدیر عامل مدیکو در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به تاثیر ناترازی انرژی بر صنایع بورسی توضیح داد: صنایع معدنی و فلزی یکی از مهمترین صنایعی است که تحت تاثیر ناترازی انرژی قرار گرفته است، با توجه به اینکه این صنعت انرژیبر بوده و وابستگی بالایی به انرژی دارد و معمولا در اولویت قطعی برق قرار میگیرد، ناترازی انرژی آسیب قابل توجهی به این صنایع وارد کرده و قطع بلافاصله انرژی باعث آسیب به تجهیزات این مجموعهها میشود و با کاهش تولید، بهای تمام شده افزایش و حاشیه سودآوری کاهش مییابد.
او، کاهش ارزآوری این صنایع به عنوان یکی از مهمترین صنایع را از دیگر تبعات ناترازی انرژی برشمرد و اعلام کرد: فولادسازان و سایر شرکتهای فعال در حوزه صنایع معدنی، که از سالها پیش، به دنبال ایجاد نیروگاههای اختصاصی و توسعه شبکه نیروگاههای خورشیدی بودند، اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد برق مورد مصرف را خودشان تامین میکنند. مدیکو نیز از این قائده مستثنی نیست و با راهاندازی نیروگاه سیکل ترکیبی که ظرف یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، ۱۰۰ درصد، نیازها را پوشش میدهد.
سودآوری شرکتهای معدنی
او در بخش دیگری از صحبتهایش، با تاکید بر این که بازده ۹ ماه امسال شرکتهای فلزی و معدنی تحت تاثیر ناترازی انرژی، سرکوب نرخ ارز و الزام به عرضه با نرخهای از پیش تعیین شده و کنترل شده به کاهش سودآوری شرکتهای معدنی منجر شده، تاکید کرد: با تکنرخی شدن ارز و بازار ارز توافقی، شرکتهای معدنی میتوانند بار دیگر به مدار سودآوری بازگردند و نقش خود را در اقتصاد ایفا کنند.
مدیر عامل میدکو، با بیان اینکه نرخ شرکتهای معدنی براساس نرخ جهانی است و بخش عمدهای از محصولات آن ها صادر میشود، توضیح داد: تولید سالانه فولاد، ۳۲ میلیون تن است که بیش از ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن مصرف ظاهری کشور نیست درحالی که صادرات آنها با نرخ های جهانی است بنابراین اگر فولادسازان ارز را با نرخ توافقی وارد چرخه کنند، سودآوری این صنعت نیز افزایش مییابد.
آینده روشن بازار سهام
ابراهیمی در بخش پایانی این گفتوگو با بیان اینکه آینده بازار سهام رو به رشد است، گفت: آینده بازار سهام تحت تاثیر تغییرات نرخ ارز و آزادسازی این نرخ، مثبت و روشن است چرا که با این اتفاق، ضمن افزایش ارزش دارایی، سودآوری صنایع نیز افزایش مییابد.
او اضافه کرد: با اتفاقات رخ داده، صنایع معدنی و فلزی، میتوانند در بازار رشد بالقوهای داشته باشند و تاثیر مثبت این صنایع در بازار باعث رونق بیشتر بورس میشود.