سنا
1404/03/18
12:21
پیشتازی بازده بورس در برابر بازارهای رقیب/ میانگین بازده ۳ ماهه ۸ ابزار سرمایه‌گذاری بورس، هم‌زمان با زیان‌ده شدن بازارهای سکه و دلار، مثبت شد

داده‌های آماری مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و هم‌چنین اداره تحلیل‌های اقتصادی و ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار، از عملکرد ۳ ماهه ابزارهای سرمایه‌گذاری، در کسب بازده، نشان می‌دهد: در این دوره، هم‌زمان با نزول ۵ تا ۱۰ درصدی بازارهای سکه و دلار، بازده موزون ۸ ابزار سرمایه گذاری بورسی مثبت بوده است.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، داده‌های آماری محاسبه شده در مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس نشان می‌دهد، در ۳ ماه گذشته میانگین وزنی بازده صندوق‌های مبتنی بر کالا (انرژی)، به «۳۱.۵» درصد رسیده است.


به این ترتیب سرمایه‌گذاران در صندوق‌های مبتنی بر کالا (انرژی)، که در بازار سرمایه قابل معامله است، ظرف ۳ ماه گذشته بالاترین سود را در میان همه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای دارایی کسب کرده‌اند.


ابزارهایی با بیش از ۹ درصد بازده


داده‌های آماری نشان می‌دهد: در این دوره ۳ ماهه، میانگین موزون بازده صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی، معادل «۱۲.۹» بوده است.


در عین حال، میانگین بازده صندوق‌های سهامی نیز، در دوره یاد شده، «۱۲.۲» درصد برآورد شده است.


در این بازه زمانی، میانگین وزنی بازده صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط فعال در بازار سرمایه نیز «۹.۹» بوده، رقمی که تقریبا معادل میانگین بازده بازار سهام است.


طبق محاسبات مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار میانگین وزنی بازار سهام، در ۳ ماه گذشته معادل «۹.۶۷» برآورد می‌شود؛ رقمی که بالاتر از بازده بازارهای ارز دیجیتال، طلا، سکه و دلار است.


بازده سایر ابزارهای بورس


صندوق در صندوق‌ها، صندوق‌های طلا و صندوق های درآمد ثابت هم جزو ابزارهای سودده بازار سرمایه در ۳ ماه گذشته بوده‌اند. به طوری‌که میانگین وزنی بازده این ابزارهای به ترتیب «۲.۷»، «۰.۹»، «۰.۵» درصد تخمین زده شده است.


طبق این گزارش، صندوق‌های زعفران با «۱.۴» نزول، در دوره ۳ ماهه منتهی به ۱۳ خرداد ۱۴۰۴، تنها ابزار زیان‌ده بازار سرمایه، در این دوره بوده‌اند.


بازده بازارهای رقیب


بررسی این داده‌های آماری نشان می‌دهد: در بازه ۳ ماهه اخیر، سرمایه‌گذاران در بازارهای ارز دیجیتال و طلای ۱۸ عیار، به‌طور میانگین «۸.۰۴ درصد» و «۱.۶۳ درصد» درصد سود کسب کرده‌اند، رقمی که پایین‌تر از بازده اغلب ابزارهای سرمایه‌گذاری بورسی است.


داده‌های اداره تحلیل‌های اقتصادی و ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی است: میانگین زیان سرمایه‌گذاران در بازار سکه تمام بهار آزادی در ۳ ماه گذشته معادل «۵.۹۳» تخمین زده می‌شود.


بر اساس این گزارش، در ۳ ماه گذشته، میانگین زیان ۳ ماهه سرمایه‌گذاران در بازار آزاد دلار، معادل «۱۰.۶۷ درصد» بوده، به این ترتیب دلار در کف جدول رده‌بندی ابزارهای مالی به لحاظ کسب سود و زیان قرار گرفته است.



فاطمه افتتاحی

انتهای خبر

0
0