آوای آگاه
1402/11/11
12:13
سیاست‌های تولیدی و صادراتی «سهرمز» در مجمع بررسی شد

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سیمان هرمزگان با مشارکت بیش از ۸۴درصد از سهامداران برگزار شد.

به گزارش آوای ‌آگاه؛ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سیمان هرمزگان با مشارکت بیش از ۸۴ درصد از سهامداران برگزار شد.


در سال ۱۴۰۱ ، تولید را به ۲.۱۰۰ میلیون تن افزایش دادیم.


در نظر داریم ضمن تامین و حفظ بازار داخلی به بزرگ‌ترین صادرکننده به کشورهای حوزه خلیج ‌فارس، آسیای جنوبی و آفریقا تبدیل شویم.


در سال ۱۴۰۲ ، خالص فروش به ۱۷.۸۵۶.۹۱۲ میلیون ریال و سود ناخالص با رشد ۱۰۲ درصدی به ۸.۸۹۵.۹۸۵ میلیون ریال رسیده است.


نسبت سود ناخالص به فروش از ۳۷ درصد به ۵۰ درصد و نسبت سود عملیاتی به فروش از ۳۵ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافته است. نسبت سود خالص به فروش از ۲۱ درصد به ۴۳ درصد افزایش یافته است.


ضمن ثبت رکورد تولید کلینکر سالانه و ماهانه، دو خط ۴۸.۵۰۰ هزار تنی سیمان صادارتی تحویل شده است.


اسکله بندر خمیر با هدف کاهش هزینه‌های حمل نسبت به بندر شهید رجایی بهره‌برداری شد.


پروژه ساخت آزمایشگاه ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.


سود خالص بالغ بر ۷۶۰ میلیارد تومان شده است. ۱۰۷ درصد بازدهی سهم بوده است.


۱.۹۳۹.۵۲۰ تولید سیمان و ۱.۸۲۳.۰۵۰ تولید کلینکر داشتیم.


تولید در پروژه تولید سیمان‌های آمیخته در سال آینده به ۲۰۰ هزار تن می‌رسد.


از منظر درآمد عملیاتی، در بین ۱۰ شرکت برتر مقام دوم را داریم. در رابطه با میزان تولید کلینکر و سیمان، رتبه هفتم را داریم.


قیمت سیمان فله ۵۰ درصد رشد داشته است.


۱.۸۲۳ میلیون تن تولید سیمان داشتیم. در تولید کلینکر حدود ۵۰ درصد کاهش تولید داشتیم.


۱۷.۸۵۶.۹۱۲ میلیون ریال درآمد عملیاتی شرکت بوده که ۴۸ درصد رشد داشته اشت. سود عملیاتی به ۸.۰۲۷.۷۸۰ میلیون ریال رسیده که ۱۶۷ درصد رشد داشته است. سود عملیاتی قبل از مالیات با رشد ۱۹۴ درصدی به ۸.۹۱۶.۳۹۵ میلیون ریال رسیده است.


سود خالص شرکت با رشد ۲۰۹ درصدی به ۷.۶۷۲.۴۸۹ میلیون ریال افزایش پیدا کرده است.


۱۰۰ درصد فروش نقدی بوده است. در چهار سال گذشته به‌واسطه عرضه سیمان در بورس کالا، ۱۰۰ درصد فروش نقدی بوده است.


به دنبال کاهش بهای تمام‌شده هستیم و امیدواریم ۱۵ درصد کاهش یابد.


مهم‌ترین پروژه‌های یک‌ساله شرکت: با فروش ۵۰ تن سیمان آمیخته شروع کردیم و امروزه به فروش ۲۰ هزار تن در ماه رسیده‌ایم و بازار رقابتی آن شکل گرفته است.


پروژه آب شیرین‌کن راه‌اندازی شده است. ۵۰ درصد از منابع آب از این محل تامین می‌شود و سرمایه‌گذاری در طرح‌های تولیدی انرژی پاک از مهم‌ترین برنامه‌های دو ساله شرکت هستند.


ایجاد یک خط یک میلیون تنی مختص صادرات، رویکرد تولید سیمان‌های آمیخته ( ۶۰ درصد از تولید) و توسعه مقاصد صادراتی از مهم‌ترین برنامه‌های پنج ساله شرکت هستند.


رشد مالیاتی به دلیل اتمام دوره معافیت مالیاتی و افزایش سود بوده است.


املاکی که سند قطعی ندارند، در برابر بدهی شرکت‌ها به سهرمز رسیده‌اند. برخی تصرف شده‌اند و تعدادی هنوز در رهن بانک هستند که در حال بررسی، حل و فصل و دریافت اسناد قطعی هستیم.


با اخذ پروانه بهره‌برداری برای زمین آب‌شیرین‌کن، مشکل تمدید قرارداد اجاره این ملک هم حل می‌شود.


شرکت هرمزالانوار شرکتی بود که در عمان به ثبت رسید. ۶۰ درصد شرکت متعلق به سهرمز و ۴۰ درصد سهام متعلق به یک شرکت عمانی است. قرار بود که با انتقال یک آسیاب به عمان و تولید در آنجا، ارزش ‌افزوده بیشتری برای شرکت ایجاد شود. فقط شرکت ثبت شده و مقدار کمی برای اجاره پرداخت شده که به‌عنوان زیان شناسایی شده است. شرکت فریز شده است. دو راهکار انحلال یا واگذاری سهام به شریک عمانی در دست بررسی است.


فعلا برنامه‌ای برای تجدید ارزیابی نداریم.


به دلیل ناترازی انرژی، در فصول مختلف با محدودیت انرژی مواجه بوده و ناچار به توقف بخشی از فعالیت‌های شرکت هستیم. در بودجه امسال، تولید ۲۱۰۰ میلیون تن را در نظر گرفته‌ایم و باید دید ناترازی انرژی به چه صورت خواهد بود. سعی داریم از زمان‌های قطع شدن انرژی برای تعمیرات استفاده کنیم.


سیاست سهامدار عمده سهرمز برای تامین مالی، استفاده حداکثری از اوراق بدهی است. در سال آینده هم برای پروژه‌ها همین برنامه اجرا خواهد شد.


با توجه به موقعیت شرکت، در ۳ ماهه دوم به دلیل گرما، ساخت‌وساز در منطقه کاهش پیدا می‌کند و قیمت‌های بازار سیمان رقابتی می‌شود.


برق را با حداقل قیمت و از بورس خریداری می‌کنیم. گاز از ۶۸۰ تومان به بیش از ۱۲۰۰ تومان رسیده است. سیمانی‌ها نزدیک به ۴۵ روز قطعی کامل گاز داشتند؛ اما ما با توجه به منطقه قطعی نداشتیم، اما محدودیت داشتیم.


۴۰ درصد از سوخت را از گاز استفاده و مابقی را از مازوت استفاده می‌کنیم. ۳۵۰ هزار تومان هزینه حمل مازوت از پالایشگاه بندرعباس است.


۱۳۷ هزار تن در اسکله کلینکر داریم که ۵۰ هزار تن آن متعلق به خریدار خارجی بود که بار را تحویل نگرفت. با توجه به اینکه خریدار صادراتی محموله خود را تحویل نگرفته، کلینکر را که کمی کاهش کیفیت هم داشت به کارخانه بازگرداندیم و سیمان تولید کردیم.


صادرات سیمان مطابق با برنامه در حال انجام است. به دلیل اینکه فضای کلینکر اشغال است، هنوز نتوانسته‌ایم برنامه جدید صادراتی را اجرا کنیم. در حال بررسی و اجرای پارامترهای بیشتر و مناسب‌تر روی کلینکرهای صادراتی هستیم.


۳۰۰ هزار تن صادرات کلینکر و ۲۰۰ هزار تن صادرات سیمان را در برنامه ۱۴۰۳ داریم.


تولید سیمان‌های تیپ در کشورهای توسعه‌یافته منسوخ شده است. سیمان آمیخته جایگزین کلینکر می‌شود و تمام تلاش‌مان است که در بودجه امسال، ۲۰۰ تن تولید دیده شده را تولید کنیم. این مدل سیمان کیفیت و کاهش انرژی را به دنبال دارد و عمر ساختمان‌ها را افزایش می‌دهد.


در حال مذاکره با کشورهای حوزه خلیج فارس، امارات، عمان و آفریقایی‌ها برای صاردات کلینکر هستیم. نرخ ما FOB است. نزدیک به ۳ دلار هزینه حمل از بندر شهید رجایی است که این هزینه از بندر خمیر به یک دلار کاهش پیدا می‌کند.


معمولا ارز را بین صرافی‌ها به مزایده می‌گذاریم. صراف خریدار متعهد پرداخت ارز نیمایی شده و مابه‌التفاوت آن به حساب شرکت واریز می‌شود.


در پایان مجمع به ازای هر سهم ۳۷۹۰ ریال تصویب شد.


سود ۲۰ اسفندماه واریز می‌شود.


انتهای خبر

0
0