به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) ، حسن قشقاوی، که امروز بعد از ظهر دردر مراسم اهدای تندیس شفافیت صحبت میکرد، با بیان اینکه عملکرد درخشان بازار سرمایه در ماه های اخیر، باعث ثبت رکوردهای جدید در شاخص بورس شده است، گفت: عملکرد درخشان بازار سرمایه در ماهههای اخیر باعث ثبت رکوردهای جدید درشاخص بورس شده و به نمایندگی از کلیه همکاران حاضر در مجلس شورای اسلامی مراتب قدردرانی خود را به خاطر این کارنامه قابل توجه اعلام میدارم.
بنیانهای شکلگیری اعتماد
او در مورد نگرش نسبت به بازار سرمایه به عنوان پس اندازی استراتژیک گفت: بی تردید پایه و اساس شکلگیری چنین بینشی اعتماد عمومی به بورس و سازو کارهای آن است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: در جامعه ای که مردم به بازار سرمایه اعتماد داشته باشند، سرمایه خود را به جای سفته بازی و توجه به بازارهای پرریسک و پرحاشیه به بازار استراتژیک سرمایه معطوف میکنند. بی تردید یکی از مهم ترین بنیانهای شکلگیری این اعتماد موضوع مهم و بنیادین شفافیت است. قراردادن شرکتها در ویترین شیشه ای و رسیدن به عالی ترین سطوح شفافیت یکی از مهم ترین کارکردها و ویژگیهای بازار سرمایه است.
شفافیت به سرمایهگذاران قدرت انتخاب میدهد
او با تاکید به اینکه شفافیت به سرمایهگذاران قدرت انتخاب میدهد، افزود: دسترسی آزاد به اطلاعات، ریسکهای تصمیمگیری را به حداقل میرساند و مانع تصمیمات هیجانی و اشتباه میشود. شفافیت و دسترسی آزاد و بدون تبعیض به اطلاعات در یک کلام اعتما میسازد.
قشقاوی تاکید کرد: به منظور ارتقای شفافیت و تسهیل دسترسی به اطلاعات اقتصادی بنگاهها و بخشهای مختلف اقتصادی مجموعه اقدامات در درون و خارج از بازار سرمایه باید در دستور کار قرار گیرد. الزام بنگاهها به افشای منظم اطلاعات، توسعه سامانههای اطلاعاتی شفاف و کاربردی، استانداردسازی گزارشدهی مالی، استفاده از فناوریهای نوین و آموزش سرمایه گذاران برای بهره برداری بهینه از اطلاعات افشا شده، مجموعه ای از اقدامات تکنیکی و فنی هستند که باید توسط دست اندر کاران بازار سرمایه مدنظر قرار گیرند.
کاهش ریسکهای سیستماتیک
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: در خارج از بازار سرمایه آنچه که به سیاستگذاریهای کلان کشور در قوای سه گانه و نهادهای تصمیم گیر مربوط میشود نیز باید در راستای کاهش ریسکهای موجود به ویژه ریسکهای سیستماتیک ارزیابی شود.
او گفت: متاسفانه در سالهای گذشته، دولتها بدون توجه به الزامات برقراری ثبات اقتصادی و اصل بی بدیل پیش بینی پذیری، با استفاده از قدرت اجرایی اقدام به اتخاذ تصمیمات آنی، بخشنامههای خلق الساعه و بعضا تصمیمات پنهانی کردند. این قبیل اقدامات، در کنار مفسده ای بزرگ، غیر شرعی، غیر عقلانی و غیر علمی به نام قیمتگذاری دستوری، مجموعه ای از رانتهای گوناگون را در اختیار بخش غیر شفاف اقتصاد قرار داده و بخض شفاف و مولد اقتصاد، به ویژه بازار سرمایه را در سال های اخیر تحت فشار قرار داده است.
اعتماد از دست رفته به بازار سرمایه بازگشته است
قشقاوی اعلامم کرد: براساس گزارش اخیر سازمان برنامه وبودجه به مجلس، سهم بازار سرمایه از تامین مالی بنگاه ها کمتر از ۲۰ درصد بوده و بالغ بر ۸۰ درصد فشار تامین مالی بر دوش بانکها است این در حالی است که در کشورهای پیشرفته حدودا نیمی از تامین مالی شرکتها در بازار سرمایه شکل گرفته و ابزارهای متنوعی در اختیار شرکتها و سرمایهگذاران برای تحقق این هدف مهم قرار میگیرد.
او یادآور شد؛ در حال حاضر با تصمیات درست دولت و فعالیت تیم جدید و متخصص مدیران در بازار سرمایه، بخشی از اعتماد از دست رفته سال ۹۹ به بازار سرمایه بازگشته است؛ بنابراین نباید به هیچ عنوان اجازه داد که بار دیگر، سرمایه مردم معرض تهدید قرار گیرد.
قشقاوی اعلام کرد: بازار سرمایه ایران ظرفیتهای بی نظیری برای رشد و توسعه دارد، با اتخاد سیاستهای صحیح، افزایش شفافیت، گسترش ابزارهای مالی و بازگردان اعتماد عمومی، میتوان بورس را به جایگاه شایسته خود رساند.